reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2023

Kurczę muszę poczytać o tych detektorach. Jakąś konkretną firmę polecacie? I to można sprawdzać to tętno kiedy się chce?
sama sie zastanawiam nad firmą i częstotliwością używania.
Czytałam o tym sonoline C
ale drogi. Jest ich dużo na rynku i sama nie wiem co wybrać.

reklama
sama sie zastanawiam nad firmą i częstotliwością używania.
Czytałam o tym sonoline C
ale drogi. Jest ich dużo na rynku i sama nie wiem co wybrać.
Sprawdzcie sobie dziewczyny czy u was w mieście nie da się wypożyczyć detektora nawet na próbę, żebyscie zobaczył jak to jest. Ja właśnie jak sie orientowałam w temacie to widziałam, ze u mnie w miescie jest wypożyczalnia. Na razie jeszcze sama nie kupuje, bo wiem, ze wpadlabym w panike jakbym nie znalazła, a jest jeszcze taki tydzien, ze moge nie znalezc. Za tydzien mam usg to moze wtedy i po prenatalnych sie zastanowie.

Kurczę muszę poczytać o tych detektorach. Jakąś konkretną firmę polecacie? I to można sprawdzać to tętno kiedy się chce?
Ja z polecenia dziewczyn z naszej grupy kupiłam Jumper JPD-100E. Dziewczyny mówią, że już w 9 tc znajdują tętno :) Ja mam 10+1 dzisiaj, ale jutro wizytę więc, żeby nie robić paniki, że nie mogę znaleźć, będę próbować na spokojnie po usg, wiedząc, że na pewno gdzieś jest (taką mam nadzieję) :)
Co do częstotliwości to chyba zbyt często się nie powinno, ale jestem już po poronieniu zatrzymanym więc dla własnego spokoju jak mnie złapią wątpliwości to chciałbym móc skontrolować bez biegania do lekarza :)

Ja z polecenia dziewczyn z naszej grupy kupiłam Jumper JPD-100E. Dziewczyny mówią, że już w 9 tc znajdują tętno :) Ja mam 10+1 dzisiaj, ale jutro wizytę więc, żeby nie robić paniki, że nie mogę znaleźć, będę próbować na spokojnie po usg, wiedząc, że na pewno gdzieś jest (taką mam nadzieję) :)
Co do częstotliwości to chyba zbyt często się nie powinno, ale jestem już po poronieniu zatrzymanym więc dla własnego spokoju jak mnie złapią wątpliwości to chciałbym móc skontrolować bez biegania do lekarza :)
oo to trzymam kciuki za wizyte! daj znac jak tam po. I jak juz użyjesz detektora czy działa ;)

Sprawdzcie sobie dziewczyny czy u was w mieście nie da się wypożyczyć detektora nawet na próbę, żebyscie zobaczył jak to jest. Ja właśnie jak sie orientowałam w temacie to widziałam, ze u mnie w miescie jest wypożyczalnia. Na razie jeszcze sama nie kupuje, bo wiem, ze wpadlabym w panike jakbym nie znalazła, a jest jeszcze taki tydzien, ze moge nie znalezc. Za tydzien mam usg to moze wtedy i po prenatalnych sie zastanowie.
u mnie wiocha zabita dechami..niestety nie ma szukalam inf nie znalazlam. Jedynie w jakimś jednym punkcie jest ale od 16tc działa nie pamietam nawet modelu. Wiec jeśli bd chciala używać to musze kupic

Cześć dziewczyny, przywitam się i ja🙂 To moja trzecia ciąża, mam już córeczkę ze stycznia 2022. Wczoraj byłam u ginekologa, według USG jestem w 7w+3d. Ta ciąża to dla mnie spore zaskoczenie, o pierwszą córkę długo się staraliśmy, zaś obecnie jeszcze nawet nie dostałam okresu po porodzie🤦 Pozdrawiam Was i życzę nam wszystkim książkowych ciąż.

To mam co teraz dozgonnie dziękować, ze dostalam link 😂? Wiesz gdzie mam twoja grupę ? Dlatego się nie udzielam. Nie pozdrawiam :)
Cóż za dorosłe zachowanie, idealnie pasujące to przyszłej matki 😉
Skoro grupę masz gdzieś, to proponuje się z niej usunąć 😊 a jeśli nie miałaś zamiaru się udzielać to po co chciałaś do niej dołączyć? Żeby poczytać, poobserwować? 😁

Hej! Witam wszystkie wrześniowe mamusie....my mamy termin na 5.09, więc jeszcze początek 😁 jesteśmy już po jednej staracie w październiku 2022 dlatego jakoś nie do końca umiem się cieszyć będąc w tej ciąży, ciągły strach że coś będzie nie tak, mimo że wiem iż nie powinnam tak myślę .... Jutro mam kolejną wizytę u mojego ginekologa i zastanawiam się czy nie wziąć już zwolnienia z pracy... Pracuję w szkole podstawowej

reklama
Hej! Witam wszystkie wrześniowe mamusie....my mamy termin na 5.09, więc jeszcze początek 😁 jesteśmy już po jednej staracie w październiku 2022 dlatego jakoś nie do końca umiem się cieszyć będąc w tej ciąży, ciągły strach że coś będzie nie tak, mimo że wiem iż nie powinnam tak myślę .... Jutro mam kolejną wizytę u mojego ginekologa i zastanawiam się czy nie wziąć już zwolnienia z pracy... Pracuję w szkole podstawowej
mamy termin na ten sam dzień i tez mam jutro wizytę 🙈 ja jestem po stracie w sierpniu 2022 😞

Do góry