reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2023

I właśnie widzę, ze założony jest już wątek dla październikowych mam. Także myśle, ze spokojnie możemy już zakładać prywatny dział/grupę:)
Jak będą jakieś niezdecydowane dziewczyny to mogą dołączyć na październik i tyle. Co myślicie?

reklama
Jak jest sposób to pewnie :) Ja teraz idę do innego lekarza, u którego zamierzam już prowadzić ciąże wiec zobaczymy co on powie na temat luteiny - ale boję się odstawić, bo ostatnio tydzień po odstawieniu zatrzymało się serduszko.. Najgorsze jest to, że nie wiadomo dlaczego i mam wrażenie, że każda sytuacja mogła być tego powodem, a przecież nie musiała.. ehhh
Absolutnie nie odstawiaj conajmniej do 12 tygodnia :) Wyższy prog nie zaszkodzi, a za niski spowoduje tragedię. Po 12 tyg jak łożysko przejmie funkcje to odstawiaj powoli.

I właśnie widzę, ze założony jest już wątek dla październikowych mam. Także myśle, ze spokojnie możemy już zakładać prywatny dział/grupę:)
Jak będą jakieś niezdecydowane dziewczyny to mogą dołączyć na październik i tyle. Co myślicie?

Ja bym dała wybór tym na przełomie.
Czasami grupa jest średnia, ludzie sobie nie podpisują...

I wolała bym prywatny/ zamknięty wątek.
Ale się dostosuję.
Prośba o dopisanie mnie, termin wizyty 16.02

Absolutnie nie odstawiaj conajmniej do 12 tygodnia :) Wyższy prog nie zaszkodzi, a za niski spowoduje tragedię. Po 12 tyg jak łożysko przejmie funkcje to odstawiaj powoli.
W poprzedniej to lekarz w Medicoverze, gdzie robiłam usg w 7 tygodniu kazał odstawić, bo nie widział powodów do przyjmowania. A ja głupia go posłuchałam i tydzień później serduszka już nie było :( a nigdy nie robiłam padania progesteronu. Normalnie w trakcie cyklu mam chyba za niski, bo przed każda miesiączką miałam plamienia 2-3 dni przed. I moze jak odstawiłam to drastycznie spadło i się stało.

reklama
W poprzedniej to lekarz w Medicoverze, gdzie robiłam usg w 7 tygodniu kazał odstawić, bo nie widział powodów do przyjmowania. A ja głupia go posłuchałam i tydzień później serduszka już nie było :( a nigdy nie robiłam padania progesteronu. Normalnie w trakcie cyklu mam chyba za niski, bo przed każda miesiączką miałam plamienia 2-3 dni przed. I moze jak odstawiłam to drastycznie spadło i się stało.
Albo za szybko odstawiłaś... bo to sie powinno stopniowo odstawić. Nie wiem czy to to czy nie.. ale jeśli już to się odstawia stopniowo.

Do góry