reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Cześć Dziewczyny 🤗
Chciałabym dołączyć do grupy,jeśli mnie przyjmiecie 😊
Termin na 02.09 😊 W domu mam prawie 3letnia dziewczynkę 🙂 mam 34 lata,jestem z Lublina.
W sobotę byłam na ust prenatalnym i teście fmf z krwi. Usg wzorowe,wszystko w porządku. Czekałam na wyniki krwi i dzisiaj zadzwoniła do mnie Pani z luxmedu, że lekarz zaprasza mnie na wizytę jutro :( nie mam wyniku testu pappy,lekarz tylko ma... Boję się :(

Cześć Dziewczyny 🤗
Chciałabym dołączyć do grupy,jeśli mnie przyjmiecie 😊
Termin na 02.09 😊 W domu mam prawie 3letnia dziewczynkę 🙂 mam 34 lata,jestem z Lublina.
W sobotę byłam na ust prenatalnym i teście fmf z krwi. Usg wzorowe,wszystko w porządku. Czekałam na wyniki krwi i dzisiaj zadzwoniła do mnie Pani z luxmedu, że lekarz zaprasza mnie na wizytę jutro :( nie mam wyniku testu pappy,lekarz tylko ma... Boję się :(

Hej, nie ma co się bać, w takim wieku pewnie masz ryzyko pośrednie lub wysokie co...nic nie znaczy. U mnie wyszło wysokie (36lat), mimo USG bardzo dobrego, ale ja robiłam Nifty pro, tam wyszło niskie więc ten pappa olewam. Będzie dobrze!
Kliknelas już na zaproszenie do prywatnego wątku?jeśli tak, dziewczyny powinniśmy niedługo zaakceptować ☺️

Hej, nie ma co się bać, w takim wieku pewnie masz ryzyko pośrednie lub wysokie co...nic nie znaczy. U mnie wyszło wysokie (36lat), mimo USG bardzo dobrego, ale ja robiłam Nifty pro, tam wyszło niskie więc ten pappa olewam. Będzie dobrze!
Kliknelas już na zaproszenie do prywatnego wątku?jeśli tak, dziewczyny powinniśmy niedługo zaakceptować ☺️
Wielkie dzięki za słowa otuchy 🤗
Nie wiem właśnie gdzie kliknąć:( wchodziłam na te linki i nic nie mogłam kliknąć:/ na komórce pójdzie czy koniecznie na laptopie ?

Wielkie dzięki za słowa otuchy 🤗
Nie wiem właśnie gdzie kliknąć:( wchodziłam na te linki i nic nie mogłam kliknąć:/ na komórce pójdzie czy koniecznie na laptopie ?
na komórce pójdzie ale to musisz wejść przez stronkę nie aplikacje i najlepiej jak wejdziesz to zmienić widok - wersja na komputer - wtedy wszystko jest super widać ☺️

Niestety nie udaje mi się:/ wyskakuje mi,że jest jakiś problem:/

Załączniki

• Screenshot_20220301-105006_Chrome.jpg
    Screenshot_20220301-105006_Chrome.jpg
    185,5 KB · Wyświetleń: 57
reklama
to nie umiem pomoc 🥺 może z kompa pójdzie?🤔

Daj znać co powiedział Ci lekarz.
Ryzyko wyszło umiarkowane. Trisomia 21 ryzyko podstawowe 1:343 ze względu na mój wiek , ryzyko skorygowane 1:970 (biorąc pod uwagę usg). Czyli tak naprawdę zabrakło mi 30 pkt,bo od 1:1000 ryzyko jest niskie i nikt by do mnie nie dzwonił. Lekarz zgodnie z Polskim Związkiem Ginekologocznym zaleca wykonanie badania genetycznego,żeby wykluczyć ryzyko. Badanie ok 2 tyś zł.
8 marca mam wizytę u swojego lekarza,porozmawiam z nim,poradzę się.

Do góry