reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Ryzyko wyszło umiarkowane. Trisomia 21 ryzyko podstawowe 1:343 ze względu na mój wiek , ryzyko skorygowane 1:970 (biorąc pod uwagę usg). Czyli tak naprawdę zabrakło mi 30 pkt,bo od 1:1000 ryzyko jest niskie i nikt by do mnie nie dzwonił. Lekarz zgodnie z Polskim Związkiem Ginekologocznym zaleca wykonanie badania genetycznego,żeby wykluczyć ryzyko. Badanie ok 2 tyś zł.
8 marca mam wizytę u swojego lekarza,porozmawiam z nim,poradzę się.
to całkiem nieźle. U mnie ryzyko wyszło 1:169 gdzie podstawowe to 1:211 😏i u mnie zawyżył trochę podwyższony wynik wolnej bety, bo wszystko inne w porządku.
Ja robiłam w tym samym dniu zarówno nifty jak USG i pappa, na szczęście wynik nifty byl dużo szybciej i jestem spokojna ☺️ jeśli masz możliwość i chcesz byc spokojna, zrób któreś z badań nipt.

reklama
To u mnie też podwyższony wynik bety 127 000. Nifty czyli robilaś badania genetyczne ? Któreś z badań nipt? Nie rozumiem.

My cały czas się zastanawiamy czy robić badanie genetyczne.
Ciągle nie mogę dołączyć do grupy:/. Pisałam nawet do Administratora.
co do nipt to ja też robiłam Nifty pro i u mnie również wyszła pappa słaba z uwagi na betę 1:168
Nifty daje duuużo spokoju - ja robiłam nifty przed pappą bo też czułam że może być słaba z uwagi na wiek (nie sądziłam że coś innego też zaważy..) dzięki nifty jestem duuuużo bardziej spokojna bo gdybym nie miała wyników to bym chyba gryzła ściany z nerwów.

reklama
Do góry