reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Też mi się tak wydaje. Ja jestem 86 i miałam ospę, świnkę i różyczkę, bankowo przed 13 urodzinami. Na to co trzeba było pamietam że babcia mnie szczepiła, jeszcze mam taka starą książeczkę zdrowia, nie wiem czy teraz też takie są?

W sensie że papierowe? Tak. Nadal takie są. Są większe. Swoją drogą ja taka książeczkę swoją do dzisiaj mam (rocznik 90) i tam mam wpisane wszystkie szczepienia i choroby zakaźne. Ale i tak przed każdą ciąża robiłam jak koleżanka wyżej poziom przeciwciał bo jednak są to choroby bardzo szkodliwe w ciąży, a łatwo zminimaliowac ryzyko zachorowania po prostu szczepiąc się

reklama
W sensie że papierowe? Tak. Nadal takie są. Są większe. Swoją drogą ja taka książeczkę swoją do dzisiaj mam (rocznik 90) i tam mam wpisane wszystkie szczepienia i choroby zakaźne. Ale i tak przed każdą ciąża robiłam jak koleżanka wyżej poziom przeciwciał bo jednak są to choroby bardzo szkodliwe w ciąży, a łatwo zminimaliowac ryzyko zachorowania po prostu szczepiąc się
Jak byłam mała to zawsze zazdrościłam mojemu bratu bo ja miałam biała taka zwykła książeczkę , a on miał niebieska 😂😂serio

O, wlasnie, rodzinny da na to bez problemu skierowanie? Chce zrobić tak samo :) Co mówiłaś? Że po prostu jestes w ciąży i chciałabyś skierowanie na te badania?
Powiedziałam, że jestem w 7 tyg i chcę takie badania i rodzinny powiedział, ze raz podczas ciąży takie badania się należą :)
Mam do odebrania skierowanie w recepcji.
A na resztę powiedział, ze powinien dać ginekolog... Moja mi nie dała, bo pewnie nie ma umowy z NFZ. Może umowie się raz na nfz i uda się dostać skierowanie na resztę.

Za to moja ginekolog załatwi mi prenatalne 2x za darmo w szpitalu, w którym pracuje 😄😄

reklama
Do góry