reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

hej nie martw się na zapas :) lepiej w tą stronę niż jakby się słabiej rozwijało :) a w 6tc nie zawsze jest już widoczne od razu serduszko. Dużo zależy też od sprzętu np.
najgorsze teraz pewnie będzie czekanie, ale szczerze trzymam kciuki, że następne usg już Cię uspokoi i będzie wszystko ok :)
Dziękuję wczoraj nawet nie zauważyłam tefo ale dzisisj już tak... No cóż najgorsze czekanie i ta niepewność

reklama
Właśnie u mnie też z ostatniej miesiączki tydzień 5 a z usg pęcherzyk większy niż na 5 tydz ale kazała przyjść za 2tyg..tersz siedzę i się martwię 😔
Wszystko będzie dobrze 😘 ja też się martwiłam... Co zobaczę . Każda ciąża jest inna. U jednej widac szybciej a u drugiej dopiero później 🤷 wszystko zależy od zapłodnienia a tak naprawdę nie wiemy którego dnia do niego doszło . Ja wiem z którego stosunku się udało ale kiedy jajeczko się uwolniło to już nie . A plemniki żyją długo... Także będzie git!

Tylko jak to jest z tymi badaniami ? Bo mnie nie wysłał na żadne 😐 dopiero za dwa tygodnie a to będzie już 8 tydzień ponad . Chyba powinnam zrobić jeszcze raz tsh (mam Hashimoto)? Zresztą czuje się taka niepewna , nie wiem co powinnam i co mam robić 🙄 poszłam prywatnie a może powinnam też pójść na NFZ? Ale gdzie ja teraz termin dostanę 😐 i czy powinnam pójść do rodzinnego ? Nie wiem co mam robić ... Ogólnie to czuję się tak nieswojo z tym wszystkim , dopiero do mnie po tym usg dotarło tak naprawdę że jestem w ciąży i co mnie czeka , jak sobie poradzimy ... I to że prawie nic nie mogę robić z tego co wcześniej robiłam, to że muszę uważać co jeść , zdrowo jeść ... Przed chwilą zrobiłam sobie herbatę czarną , wyszła jakaś mocna , zrobiłam łyka i przeczytałam że powinno się unikać czarnej herbaty 🤦 wylałam...

Tylko jak to jest z tymi badaniami ? Bo mnie nie wysłał na żadne 😐 dopiero za dwa tygodnie a to będzie już 8 tydzień ponad . Chyba powinnam zrobić jeszcze raz tsh (mam Hashimoto)? Zresztą czuje się taka niepewna , nie wiem co powinnam i co mam robić 🙄 poszłam prywatnie a może powinnam też pójść na NFZ? Ale gdzie ja teraz termin dostanę 😐 i czy powinnam pójść do rodzinnego ? Nie wiem co mam robić ... Ogólnie to czuję się tak nieswojo z tym wszystkim , dopiero do mnie po tym usg dotarło tak naprawdę że jestem w ciąży i co mnie czeka , jak sobie poradzimy ... I to że prawie nic nie mogę robić z tego co wcześniej robiłam, to że muszę uważać co jeść , zdrowo jeść ... Przed chwilą zrobiłam sobie herbatę czarną , wyszła jakaś mocna , zrobiłam łyka i przeczytałam że powinno się unikać czarnej herbaty 🤦 wylałam...

Każdej ciężarnej na NFZ przysługuje termin do dowolnego specjalisty w przeciągu 7 dni roboczych

Każdej ciężarnej na NFZ przysługuje termin do dowolnego specjalisty w przeciągu 7 dni roboczych
Powiedz mi jak to jest, bo dzownilam i mówie że z ciążą, że na NFZ bym chciała, a pani że na pierwszy tydzień kwietnia mnie wpisze, mówię że nie że potrzebuje szybko, a ona że takie są terminy... I nie rozumiem, powinna mnie wbić w ciągu 7 dni jednak?

Powiedz mi jak to jest, bo dzownilam i mówie że z ciążą, że na NFZ bym chciała, a pani że na pierwszy tydzień kwietnia mnie wpisze, mówię że nie że potrzebuje szybko, a ona że takie są terminy... I nie rozumiem, powinna mnie wbić w ciągu 7 dni jednak?

Tak. Pewnie wiedziała, że nie znasz swoich praw i to wykorzystała. To Polska.

reklama
Do góry