reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

Ja właśnie pierwszą betę zrobiłam w labo gdzie na wyniki czeka się godziny 11 kolejnego dnia. I myślałam ze coś przyspieszę ale faktycznie lepiej poczekać i mieć pewny wynik.
Tylko że ja dziś z wynikami mam się wstawić do lekarza a przyjmuje do 18 😁 Wzięłam test domowy z dziś i już siedzę w kolejce. Bo muszę mieć receptę na zastrzyki przeciwzakrzepowe. A przyjmuje u mnie tylko raz w tygodniu a tak to bym musiała jechać 70km. No i w pracy wolnego nie dostanę a l4 nie chce brac.

reklama
Ja też tak trochę mam że odrzuciło mnie od słodyczy i w ogóle jakoś nie mam apetytu ale w dżinsach i tak mi niewygodnie. Lekarka mi dziś powiedziała że napięta dość macica jest może to z tego taki dyskomfort. Najgorzej czuję brzuch jak prowadzę auto.

@wezsietatatooo to startujemy z takiej samej wagi 😄 też mam 165cm i jak się ważyłam w dniu poztywnego testu to miałam 52.5kg, dzis rano juz 53.3 ale to na pewno głownie zatrzymana woda. (No i te ładniejsze piersi 😛) ciekawe na jakiej wadze skończymy 😉

Ja już po wizycie, sprzęt kiepski i zdjecia nie mam, ale udało się lekarce w końcu znaleźć ten migajacy punkt, będący mam nadzieję serduszkiem więc trochę się uspokoiłam. Wszystko tam gdzie być powinno. Dziś u mnie 6+2, i za dwa tygodnie idę znowu, żeby lepiej już było widać i jak wszystko będzie ok to założą mi kartę ciąży.
Ale dostałam już cały ten pakiet badań do 10 tyg do zrobienia, więc czasy biegania z sikami w torebce powracają 😂

Trzymam kciuki za pozostałe dzisiejsze wizyty ❤
Super!

U mnie waga nieco wieksza 56 przy wzroscie 163 :) zobaczymy co to z tego bedzie ;) a co do piersi, to juz bym wolala, zeby nie rosly 😅 juz teraz samo siedzenie sprawia mi bol 🤣

Dziewczyny, a tak z ciekawości, czy któraś odczuwa już dyskomfort w obcisłych spodniach? Założyłam jeansy do pracy i nie mogłam wytrzymać, cały dzień chodziłam z rozpiętymi spodniami, szczęście, że akurat miałam dłuższą marynarkę 🤣 Jak zakładam materiałowe spodnie to pod spodem muszę mieć rajstopy bo jest mi zwyczajnie zimno i też mnie uciskają 😁 Dodam, że mam 165 cm i wyjściowo 53 kg, zawsze miałam płaski brzuch i już odczuwam, że niekiedy mi zwyczajnie ciasno. Może grubsze leginsy będą dobrym rozwiązaniem?
Tak!
Musze zainwestować w spodnie dla ciężarówek za chwilę, teraz się maskuję długimi bluzkami właśnie i marynarką 😅

Mnie najbardziej cieszy że ten okres kiedy będą już duże brzuchy przypadnie na wakacje bo nie trzeba będzie skarpetek ubierać 🤣 Pierwsza ciąża terminowo wakacyjna a druga wiosenna to zdecydowanie wolę rodzic w wakacje 😁

Hej:)
Jestem na sierpniówkach bo termin z OM wychodzi mi na 31.08 ale ciąża jest o kilka dni młodsza, myślę że i tak urodzę we wrześniu(o ile będzie wszystko dobrze).

Też mam mdłości bez wymiotów, raczej lekkie ale czasem się zwiększają. No i bóle podbrzusza ale lekarz mnie uspokoił, że to normalne :)

reklama
Do góry