reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

No wiadomo ☺️ Ja to właśnie 6+5 idę ale to z uwagi na wcześniejszą sytuacje sprawdzić czy nie będę potrzebowała leków ale i mam nadzieję, że już może będzie coś widać 🥰

Macie już jakieś objawy?
Ja tylko ból piersi(którego nie miałam nawet przy @) i lekkie ciągnięcia lub kłucia w podbrzuszu.
Mnie strasznie suszy, jakbym miała permanentnego kaca 😅co za tym idzie non stop siku, natomiast piersi delikatnie pobolewają (ja nadal karmie, ale czuje ze coś się tam dzieje 😉)

reklama
Oooo cześć Lily ❤️ Wielkie gratulacje! Byłyśmy razem na kreseczkach ☺️ Fajnie widzieć kogoś „znajomego” super się cieszę!
Cieszę się że jesteśmy tu razem, cieszę się że w końcu nam się udało 😍

U mnie z objawów to ból piersi, podbrzusza, mdłości i wymiotuje 😔 ale czego się nie robi dla malucha 😍🥰

Tez się cieszę 🙂
Dziewczyny jaki powinien by przyrost progesteronu w ciąży?
22.12 beta 90.4, prog 17.8
24.12 beta 245 prog 21.2
26.12 beta 540.5 prog 23.4
Czy to dobrze?
Przyrostu kochana prog juz nie badaj, bo on sie zmienia w ciągu godziny. Wiec poki nie masz zadnych plamien ani nic to nie ma czym sie martwic. A prog masz dobry poki co. Teraz wizyta u lekarza to albo da Ci coś na prog albo stwierdzi ze jednak nie ma potrzeby. :)

Cześć dziewczyny. Jestem na tej stronie zupełnie nowa.
23 grudnia miałam termin spodziewanej miesiączki, nie przyszła. 24 i 25 grudnia zrobiłam testy i dwie piękne kreski na każdym. Dziś zrobiłam betę i mam 1015, co wskazuje na 5 tydzień. Poszłam do swojego lekarza, żeby umówić się na wizytę. Przyjął mnie już dziś, bo w tym cyklu miałam podany Pregnyl (wcześniej bez niego pęcherzyki w jajnikach rosły zbyt duże i zbyt późno pękały).
Niestety na wizycie pęcherzyk bardzo malutki. Z jednej perspektywy 0,29 cm, a z innej 0,19 cm). Pani Doktor powiedziała, że jest za mały na swój wiek, ale że może się rozwinąć. Mam przyjść za tydzień, 3.01.
Może jednak za bardzo się pospieszyłam i faktycznie jeszcze urośnie. To moja pierwsza ciąża. Miała któraś z Was już tak ?

No wiadomo ☺️ Ja to właśnie 6+5 idę ale to z uwagi na wcześniejszą sytuacje sprawdzić czy nie będę potrzebowała leków ale i mam nadzieję, że już może będzie coś widać 🥰

Macie już jakieś objawy?
Ja tylko ból piersi(którego nie miałam nawet przy @) i lekkie ciągnięcia lub kłucia w podbrzuszu.
Ja czuję właśnie delikatny ucisk w podbrzuszu, ale też zmęczenie i częste oddawanie moczu.

reklama
Cześć dziewczyny. Jestem na tej stronie zupełnie nowa.
23 grudnia miałam termin spodziewanej miesiączki, nie przyszła. 24 i 25 grudnia zrobiłam testy i dwie piękne kreski na każdym. Dziś zrobiłam betę i mam 1015, co wskazuje na 5 tydzień. Poszłam do swojego lekarza, żeby umówić się na wizytę. Przyjął mnie już dziś, bo w tym cyklu miałam podany Pregnyl (wcześniej bez niego pęcherzyki w jajnikach rosły zbyt duże i zbyt późno pękały).
Niestety na wizycie pęcherzyk bardzo malutki. Z jednej perspektywy 0,29 cm, a z innej 0,19 cm). Pani Doktor powiedziała, że jest za mały na swój wiek, ale że może się rozwinąć. Mam przyjść za tydzień, 3.01.
Może jednak za bardzo się pospieszyłam i faktycznie jeszcze urośnie. To moja pierwsza ciąża. Miała któraś z Was już tak ?
Wydaje mi się ze jest za wcześnie a ciąża z usg może być młodsza 🙂
Ja dzisiaj 4+3, bylam u lekarza że względu względu wymioty i źle się czuję to tylko tyle zobaczyłam, następna wizyta 17.01

Załączniki

• 20211227_190249.jpg
    20211227_190249.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 139
Do góry