reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

Dziewczyny macie koty? Ja mam dwa. Ostatnio ktoś mi opowiadał, że ktoś mu oddał kota bo jego zo a zaszła w ciążę i musieli oddać. O co chodzi?
Uważaj żeby kot Cię przypadkiem nie podrapał. Moja moja znajoma niestety straciła ciążę po udrapaniu a po badaniach okazało się ,że miała chorobę kociego pazura ,która jest bardzo poważna dla kobiet w ciąży i była podobno przyczyną poronienia .

reklama
Nie;) byłam u stomatologa w listopadzie.

Czasem mam wrażenie, że przesadzam ale boję się cokolwiek zaniedbać. Kiedyś się śmiałam z koleżanek w ciąży, że to banda histeryczek teraz jestem jedną z nich🙈
A wiecie może czy np w 1 trymestrze można usuwać kamień? Ja byłam na wizycie w grudniu ale wiem, że chyba jeszcze jedna rzecz mi została do zrobienia i tak się zastanawiam, czy wgl można w 1 trymestrze, czy ewentualnie stomatolog sam to oceni?

Ja mam psa , miniaturkę yorka i ona jest tak zakochana w moim mężu , że jak się przytulamy to pcha się miedzy nas żeby to ją przytulał 😂 także tez się trochę obawiam . Ale w życiu nie oddałam bym komuś na czas ciąży zwierzęcia . Moja znajoma tez ma yorka i jak była w ciąży przywiozła go do swoich rodziców i zostawiła. Po urodzeniu dziecka pies był tak zły , bo chyba czuł , dlaczego go zostawiła , Że gryzł zabawki dziecka , sikał na ubranka i celowo robił na złość .
Psa trzeba na nowo wprowadzić do stada i pokazać mu hierarchię. Niestety wiele ludzi zupełnie olewczo podchodzi do sprawy. Najlepiej wcześniej przywieźć psu pieluszkę, kocyk cokolwiek co przesiąkło zapachem dzidziusia żeby mógł się zapoznać, a później odpowiednio przeprowadzić zapoznanie. Niektórzy np wyprowadzają psa z mieszkania/domu i wnoszą najpierw dzieciątko żeby pies zrozumiał, że ten maluszek jest w hierarchii przed nim :)

A ja pytałam czy mam odwoływać wizyte u stomatologa, bo mam umówioną na przyszły tydzień to powiedziała, że nic nie musze odwoływać. Tylko powiedzieć dentyście że jestem w ciąży i wtedy inne znieczulenie jest podawane.

A ja pytałam czy mam odwoływać wizyte u stomatologa, bo mam umówioną na przyszły tydzień to powiedziała, że nic nie musze odwoływać. Tylko powiedzieć dentyście że jestem w ciąży i wtedy inne znieczulenie jest podawane.
ja chodziłam cała poprzednia ciążę, teraz też chodzę, w tamtym tygodniu miałam lecz kanałowe (tylko zdjęcia nie można, ale akurat miałam robione chwilę przed ciąża)

reklama
Do góry