reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

Ja ostatnią miesiączkę miałam 24.12.21, współżyliśmy w tym czasie "do owulacji" 1.01., 3.01., 7.01. i 9.01, pojęcia nie mam kiedy się udało, tych dalej pyknięć nie podaję bo to już za daleko w cyklu.

reklama
Ja tez raczej planuje do samego końca (praca prawie 100% zdalna). W Belgii jest tylko 15 tyg macierzyńskiego. Trzeba wziąć minimum tydzień przed porodem a później zostaje 14 tyg. Przed porodem wykorzystam cały swój urlop 26 jako iż nie można przenosić na kolejny rok niestety ..

Jest tu jakaś dziewuszka, która po jednym CC rodziła naturalnie? A może bardziej, jakaś taka, której pierwszy poród sam się nie zaczął, a kolejny już tak?

Na stronie NFZ jest lista leków za darmo w ciąży bo zależy od producenta np. insulina X będzie refundowana, a Y już nie. Do tego lekarz musi wpisać na recepcie kod C - ciąża. Oczywiście musi mieć umowę z NFZ by prywatnie wystawiać leki refundowane
To musiał wpisać na ryczałt, dobre i tyle bo chodze prywatnie więc i tak ze zapłaciłam mniej 🙂
Co do grupy na Fb to jest grupa zamknięta wrzesniowe mamy 2022 jak ktoras by chciała 🙂

To musiał wpisać na ryczałt, dobre i tyle bo chodze prywatnie więc i tak ze zapłaciłam mniej 🙂
Co do grupy na Fb to jest grupa zamknięta wrzesniowe mamy 2022 jak ktoras by chciała 🙂
Widziałam właśnie, że jest kilka grup o tej tematyce na fb. Ja dołączyłam do takiej co ma jak najmniej członków 😀

reklama
Do góry