reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Ja jak wszystko bedzie dobrze bede rodziła w domu ze swoją położna, moge tez ewentualnie wybrac porod w szpitalu i wtedy tez bedzie przy mnie 😊 w razie komplikacji wkracza doktor 😊
Też miałam takie marzenie ale jednak po porodzie stwierdzam, że dla mnie znieczulenie to skarb 🤩 😂 podziwiam w każdym razie i zazdroszczę przeżyć

Ja jak wszystko bedzie dobrze bede rodziła w domu ze swoją położna, moge tez ewentualnie wybrac porod w szpitalu i wtedy tez bedzie przy mnie 😊 w razie komplikacji wkracza doktor 😊
Jak znaleźć dobrą położną która zechciała by rodzic ze mną w szpitalu? 🤷‍♀️
Nie wiem czy ja coś źle robię ale boli mnie już to aplikowanie luteiny a tu jeszcze conajmniej 2.5 tygodnia 🤷‍♀️

Dziewczyny! Wiem, ze do tego dalekaaa droga, ale wasz lekarz prowadzący pracuje w szpitalu gdzie chciałybyście rodzic?
Mój tak ale już dwa razy rodzilam i ani razu się nie przydał 🤣 Sam mi życzy zawsze byśmy się nie spotkali podczas porodu bo on jest tylko jak coś jest źle a tsk to polozne ogarniają. Ale fakt, są cudowne i dwa razy rodzilam i bez nacinania ani pęknięcia krocza a dzieci 3.5 i 4 kg 😆
Polecam Wam zaopatrzyć się w żel polozniczy jak któraś chce rodzic naturalnie. Mi bardzo pomógł w pierwszej ciąży, w drugiej też kupiłam ale nie było czasu go aplikować bo jak dotarłam do szpitala to już było pełne rozwarcie i ekspresowy poród w gabinecie zabiegowym 😆. Teraz na pewno w samochodzie urodze 🤣

Jak znaleźć dobrą położną która zechciała by rodzic ze mną w szpitalu? 🤷‍♀️
Nie wiem czy ja coś źle robię ale boli mnie już to aplikowanie luteiny a tu jeszcze conajmniej 2.5 tygodnia 🤷‍♀️
niestetyale w tym temacie nie moge Ci pomoc 😔 w Holandii to jest standardowa praktyka, tutaj możesz przez całą ciążę nie zobaczyć lekarza 😊

Też miałam takie marzenie ale jednak po porodzie stwierdzam, że dla mnie znieczulenie to skarb 🤩 😂 podziwiam w każdym razie i zazdroszczę przeżyć
tutaj podaja Ci znieczulenie jak masz szczescie i anestezjolog jest akurat na dyżurze, krocza tez nie nacinaja, a wypis czesto dostajesz juz po 3 godzinach 😉 holenderki bardzo cenia sobie porod naturalny, nie ma tez cesarki na życzenie, wiec doszlam do wniosku, ze chyba po prostu bedzie lepiej rodzic w domu 😊 opcja jest jeszcze specjalny "hotel" gdzie mozna rodzic w basenie 😊

reklama
Ja miałam owu z 3 pęcherzykami i progesteron mialam 113 :) bylam u dwóch różnych lekarzy, nikogo ten wynik nie dziwił, mój gin się śmiał, że że muszą być trojaczki 🤦‍♀️ a inna ginka i tak zapisała mi duphaston pomimo tak wysokiego wyniku w przypadku wystąpienia jakis plamień itd itp, także wynik naprawdę ok :)

Ja tak mialam przy poprzedniej ciąży, ciągle tylko kiwi jadlam, nie wiem dlaczego 😅🤦‍♀️
Ojejku, super, bardzo mnie pocieszyła twoja wiadomość! Teraz będę lepszej myśli :) I ciąża pojedyńcza czy jednak combo? :)
To zależy od lekarza. Ja mam kartę grupy krwi a mimo wszystko kazali mi robić dwa razy grupę krwi w ciąży że niby szpital wymaga 🙃

28 luty? To który to będzie tydzień? Do 10 tyg musisz być u lekarza żebyś dostała becikowe , jakby coś ;-)

Was też boli ciągle brzuch? Meczą mnie mdłości i kiepsko się czuję, kolejna koleżanka z pracy ma covid a my normalnie uczymy mimo że w pokoju nie mamy maseczek. Coraz częściej myślę czy też po feriach nie wziąć l4, choc chciałabym dotrwać do czerwca. Martwię się żebym nie straciła kolejnej ciąży a z drugiej strony martwię się o pracę bo raczej jak wezmę teraz l4 to już nie będę miała gdzie wracać.
Myśl o sobie i dziecku, a nie o tym co będzie. Wiem, brzmi trochę dziwnie, ale w poprzedniej ciąży którą straciłam myślałam podobnie, trochę inne względy miałam na myśli. Ale lekarz mimo wszystko wysłał mnie odrazu na L4, mimo że chciałam jeszcze trochę popracować i teraz się cieszę, bo bym się zastanawiała a co gdybym poszła wcześniej...? Ale rozumiem obawy o to co będzie później. Za to dziewczyna odemnie z rodziny wogóle o tym nie myślała, pracowała chyba pierwszy miesiąc i też poszła odrazu na L4 nie myśląc czy wogóle jakieś pieniądze dostanie, i co? I nawet jej pomagali pozałatwiać wszystko tak żeby było dobrze i na nią nadal czekają. Także różnie może być :)

Do góry