reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Cześć dziewczyny,
Zaczynam powoli 6ty tydzień (5+1) i jutro ide podejrzeć fasole i sprawdzić czy zainstalowala sie odpowiednio. Dzis pojawiły sie pierwsze lekkie mdłości. Z jednej strony nerwy zjadają z drugiej nie mogę sie doczekać 😍 Kto jeszcze ma wizytę w najbliższym czasie?:)
Ja mam 13 stycznia to będzie jakos 6+3 i zastanawiam się, kiedy powinnam poinformować szefowa. Pracuje w galerii handlowej po 12h.

Cześć dziewczyny,
Zaczynam powoli 6ty tydzień (5+1) i jutro ide podejrzeć fasole i sprawdzić czy zainstalowala sie odpowiednio. Dzis pojawiły sie pierwsze lekkie mdłości. Z jednej strony nerwy zjadają z drugiej nie mogę sie doczekać 😍 Kto jeszcze ma wizytę w najbliższym czasie?:)
Ja mam 5+2 ☺️ Ale na wizytę idę dopiero 13 stycznia czyli będzie 6+5. Może będzie już serduszko 🥰
Ja mam 13 stycznia to będzie jakos 6+3 i zastanawiam się, kiedy powinnam poinformować szefowa. Pracuje w galerii handlowej po 12h.
Mam to samo… nie wiem kiedy powiedzieć szefowi, mam prace siedząca po 8h wiec spokojnie ale jakby okazało się ze muszę leżeć to zostawiam go na lodzie…

Ja mam wizytę 11.01 będzie wtedy 6+6

ja póki co nie mam zamiaru szybko mówić bo pracuje teraz na awans na którym mi zależy. U mnie na szczęście jest też praca zdalna, więc nawet w razie leżenia mogę pracować 😉 na zwolnienie nie zamierzam iść w ciągu najbliższych miesięcy 😏

Ja mam wizytę 11.01 będzie wtedy 6+6

ja póki co nie mam zamiaru szybko mówić bo pracuje teraz na awans na którym mi zależy. U mnie na szczęście jest też praca zdalna, więc nawet w razie leżenia mogę pracować 😉 na zwolnienie nie zamierzam iść w ciągu najbliższych miesięcy 😏
ja tez idę 11.01 i będę w 6t5d. Strasznie się stresuje… chciałabym już wiedzieć ze wszystko ok!
Chciałabym szybko isc na zwolenienie, bo mam za sobą poronienie i praca mnie stresuje… na szczescie tuż przed swietami dostałam awans :)

Ale chciałabyś od razu iść na zwolnienie?
Nie, mam to szczescie, ze moge spokojnie popracowac jeszcze 2-3 miesiace. Pracuje w malym salonie optycznym, ruch jest niewielki. Obok mamy drugi punkt wiec gdybym sie gorzej poczula ktoś zawsze do mnie przyjdzie zajrzec. Poza tym bardzo lubie swoja prace i tego jednego bedzie mi bardzo zal🙄

Ja planuje powiedzieć dość szybko w pracy, po pierwsze dla własnej wygody (łatwiej usprawiedliwić częste wyjścia do lekarza, labu czy ewentualną nagłą niedyspozycje) a po drugie pracodawca zawsze jak wie szybciej to może się na spokojnie przygotować do zniknięcia mojego, wyszkolić człowieka czy co tam akurat trzeba.

Kiedyś się zastanawiałam czy mówić ludziom już we wczesnej ciąży, no bo co jak coś tfu tfu będzie nie tak, ale tym razem już uznałam że nawet jeśli coś pójdzie nie tak to ludzie i tak wykazują się większym zrozumieniem jak wiedzą co się dzieje. Tak to sobie wydedukowałam 😛

Mieszkam daleko od domu rodzinnego więc będąc tam na święta powiedziałam rodzicom co i jak. A reszcie rodziny powiem jak będę po potwierdzeniu ciąży u lekarza.

Pamiętajcie że w ciąży mamy wiele przywilejów które obowiazują tylko przez ten krótki czas i trzeba z tego korzystać 😁 np. można marudzić na obiedzie u teściów albo wyprosić swoje ulubione danie 😂

Wy już mówiłyście komuś w rodzinie albo przyjaciołom?

reklama
Do góry