reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

A ja dzisiaj nie poszłam do oracy bo tak wieje a z moim malutkim samochodem pewnie bym juz w rowie leżala 🤣
Cały dzień leżę i odpoczywam, nic mi się nie chce. Nawet obiad z wielką łaską zrobilam 🤣🙄
Też mam małe aygo i bałam się jechać szybciej niż 110km/h 🤣
Teraz będąc w ciąży jeżdżę wolniej i bezpiecznie niż wcześniej :)

reklama
Dzielnie czekałaś tyle dni na test, nie jedna by nie wysiedziała 😀 gratulacje!
Miałaś terminację jak jeszcze było to dozwolone? Ubolewam nad tym zakazem… to jest chore..

Super, że wszystko dobrze 🥰 mnie można wpisać na 4.09 😊😊

Mój mąż to samo 😅 to nasza pierwsza ciąża i martwi się żebym się za bardzo nie przeciążyla
Ooo ja jestem z 4.09 :)
Tak T miałam jak jeszcze można było , chociaż juz zapadł wyrok

Dziewczyny nie dziwie się,ze wam się nie chce , dziś blue monday ? Najbardziej depresyjny dzień 🤦‍♀️ Ja cierpię na bezsenność , niestety jeszcze do pracy muszę pochodzić ..

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam wyniki bety: 190 (dla przypomnienia w sobotę 83) przyrost jest więc cieszę się, że ciąża się rozwija. Ale oczywiście i tak w głowie, że może za mały bo w poprzedniej ciąży był większy 🤷🤦 oby nie puste jajo. Spróbuję zaraz umówić się na pierwszą wizytę, myślę że koniec pierwszego tygodnia lutego albo drugi tydzień, zobaczę jak terminy.

Myślicie że w 4+6 będzie widać pęcherzyk na USG? Zastanawiam się czy nie iść na szybkie USG podgladnac czy ciąża jest w macicy. Wizytę z USG mam dopiero ustaloną w 6+3 a tyle to nie wytrzymam na bank 😄

Dziewczyny a takie pytanie, współżyjecie? Mój chłop się boi i czekamy do wizyty w poniedziałek 😂😂🤷‍♀️😁
Ta

My mamy prenatalne 23.02 ale nie wiem czy nie zostawić sobie informacji o płci na czas porodu, też mamy chłopca i dziewczynkę więc jest nam wszystko jedno 😀

Ooo ja tez w De, w jakim landzie mieszkasz?
Dziewczyny czy wy tez tak szybko się denerwujecie ja od kilku dni jakbym straciła moc porozumienia z moim dramat wszystko mnie irytuje 😂
Oj bardzo 🙈
Dziewczyny, kiedy macie pierwsze USG i który to będzie u Was tydzien ciąży? Ja jutro po wynikach bety będę dzwonić i się umawiać. Nie chce pójść za wcześnie, żeby się nie stresować czemu nie ma jeszcze zarodka albo serduszka...
Jutro idę do lekar,a to bedzie 6(+5 i stresa mam przeogromnego

Witajcie już nadrobiłam w czytaniu 🙂 powiem wam kilka słów o sobie. To jest moja 6 ciąża jestem mamą 5 córek: 21 lat, 20, 18, 6 i 4 lat. Trzy najstarsze mam z poprzedniego małżeństwa. Dwie najmłodsze z obecnego. Mąż w sierpniu wyjechał do Holandii do pracy z tą myślą iż nas ściągnie do siebie. Więc się udało w grudniu znalazł mieszkanie przyjechał na święta powitaliśmy się bardzo bardzo mocno i wyszło nam. Tak jak pisałam wcześniej od 3 stycznia mieszkamy w Bocholt i według aplikacji mam 6 (5+6) i termin na 13 września 🙂 cieszymy się niespodzianką tylko przeraża mnie załatwianie ubezpieczenia, położnej i w ogóle. Najgorsze że nawet nie popracowałam w Niemczech a od razu ciąża 😔
To nic i tak będzie Ci się macierzyński należał 300€ przez rok, albo 150 przez 2

reklama
Dziewczyny ja już po wizycie ❤ dzidzia ma 1cm wielkości, widziałam je i pulsujące serduszko, ale jak włączył dźwięk to ale pięknie było słychać ❤ mąż słyszał na korytarzu, 150 uderzeń na minutę ❤ według usg wyszło 7+1 i termin wstępnie na 4.09 😍
Tylko zapytałam się o te delikatne skurcze i powiedział że tak nie może być, dostałam luteinę i nospe, zakaz współżycia i innych rzeczy 🤷‍♀️
Następna wizyta 7 luty 🙂

Do góry