reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Cześć dziewczyny!
W końcu stwierdziłam że tutaj napisze mimo że nie mam jeszcze poczucia bycia w ciazy bo stwierdzam że w tak wczesnej ciazy nic nie jest pewne :) staraliśmy się z partnerem o dzidziusia z 1,5 roku, miałam podejrzenie cykli bezowulacyjnych, po czym się poddałam i mając z tyłu głowy że może nigdy nie będzie nam to pisane żyłam z dnia na dzień. No i stała się niespodzianka! Niestety z racji tego że moje cykle są strasznie nieregularne nie mialam możliwości wyliczania czegokolwiek jednak 4.01 zrobiłam test i wyszedl pozytywny. Tego samego dnia zrobiłam betę i wyszla 793 po dwóch dniach prawie 2200. Umówiłam się do ginekologa 5 dni później który po wielkości pęcherzyka płodowego i obecności pęcherzyka żółtkowego stwierdził 5 tydz I 2 dzień. Dzisiaj wypada już że to 6 tydz I 1 dzień. Termin porodu wstępnie ustalony na 11.09. Dalej się boję i nie chce nikomu mówić. Kolejne badanie mam 27.01. Chciałabym już pójść ale stwierdzam że skoro moja doktor nie kazała mi przychodzić wcześniej dobrze wie co robi i że na ten moment wszystko wygląda dobrze. Planowałam o ciazy powiedzieć w dzień babci i dziadka ale stwierdziłam że chce poczekać do kolejnego badania. Mam nadzieję że wszystkie dobrze zniesiemy ciążę i będziemy się wspierać w tym pięknym ale jakże stresującym okresie!
Buziaki kochane!

Cześć dziewczyny!
W końcu stwierdziłam że tutaj napisze mimo że nie mam jeszcze poczucia bycia w ciazy bo stwierdzam że w tak wczesnej ciazy nic nie jest pewne :) staraliśmy się z partnerem o dzidziusia z 1,5 roku, miałam podejrzenie cykli bezowulacyjnych, po czym się poddałam i mając z tyłu głowy że może nigdy nie będzie nam to pisane żyłam z dnia na dzień. No i stała się niespodzianka! Niestety z racji tego że moje cykle są strasznie nieregularne nie mialam możliwości wyliczania czegokolwiek jednak 4.01 zrobiłam test i wyszedl pozytywny. Tego samego dnia zrobiłam betę i wyszla 793 po dwóch dniach prawie 2200. Umówiłam się do ginekologa 5 dni później który po wielkości pęcherzyka płodowego i obecności pęcherzyka żółtkowego stwierdził 5 tydz I 2 dzień. Dzisiaj wypada już że to 6 tydz I 1 dzień. Termin porodu wstępnie ustalony na 11.09. Dalej się boję i nie chce nikomu mówić. Kolejne badanie mam 27.01. Chciałabym już pójść ale stwierdzam że skoro moja doktor nie kazała mi przychodzić wcześniej dobrze wie co robi i że na ten moment wszystko wygląda dobrze. Planowałam o ciazy powiedzieć w dzień babci i dziadka ale stwierdziłam że chce poczekać do kolejnego badania. Mam nadzieję że wszystkie dobrze zniesiemy ciążę i będziemy się wspierać w tym pięknym ale jakże stresującym okresie!
Buziaki kochane!
A no i tak ostatnio wyglądał obraz na usg 😀

Załączniki

• 20220111_185209.jpg
    20220111_185209.jpg
    866,1 KB · Wyświetleń: 89
Hej ☺️ a kiedy zrobiłaś pierwszą betę? I kiedy miałaś ostatnia miesiączkę?Lekarz w środę może jeszcze nic nie zobaczyć, uznaje się że ciąża powinna byc widoczna jak beta wynosi ok 1500.
1 beta HCG robiłam w czwartek wynik ostatnio miałam 9 grudnia szczego nie jestem pewna na 100 procent bo jak mam małe dziecko zapisywałem puzniej w kalendarzu

Załączniki

• GridArt_20220116_142202555.png
    GridArt_20220116_142202555.png
    53,3 KB · Wyświetleń: 78
Hej ☺️ a kiedy zrobiłaś pierwszą betę? I kiedy miałaś ostatnia miesiączkę?Lekarz w środę może jeszcze nic nie zobaczyć, uznaje się że ciąża powinna byc widoczna jak beta wynosi ok 1500.
W grudniu miała ostatnio okres badanie robiłam w czwartek wyszło 94.04 czyli 2 a 3 tydzień

1 beta HCG robiłam w czwartek wynik ostatnio miałam 9 grudnia szczego nie jestem pewna na 100 procent bo jak mam małe dziecko zapisywałem puzniej w kalendarzu
Najlepiej zrobić betę po dwóch dniach i sprawdzić czy urosła min o 66%. Ale jeśli nie udało się w sobotę to pewnie jak zrobisz jutro, to też uda Ci się obliczyć czy przyrost jest prawidłowy.

reklama
Do góry