reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Dziewczyny, ja niestety sie z Wami żegnam. Po dzisiejszwj wizycie w macicy wielkk krwiak zachodzący na pęcherzyk ciążowy, defoemujący go. Na wcześniejszym USG nie było widać krwiaka, zarodek z serduszkiem tak. Dziś widać jedynie krwiaka i wielki pęcherzyk. Zarodka i akcji serca brak. Lekar mowi, ze cuda się zdarzają i jest szansa, że zarodek zakrywa krwiak, ale to raczej kwestie "cuda".
Życzę Wam zdrowych Ciąż. Ja szykuje sie na kolejne poronienie, za tydzień wizyta. Lekarz podejmie dalsze kroki.
Jestem z Tobą!! Wierzę, że wszystko się ułoży!

reklama
Ja się szykowałam na wielomiesoaczba batalię, test zrobilam dla potwierdzenia że będę mogła dziś napić się winka z teściowa a tu zonk. 2 kreski 😂
Ja tez tak myślałam , ja 2 dni przed @ miałam bóle brzucha i samopoczucie dosłownie identyczne jak przed nią wiec trochę mi było smutno , że jednak się nie udało , a że akurat doszedł mi pakiet 10 testów , które zamówiłam przez internet to jeden zrobiłam 😂♥️

Ja tez tak myślałam , ja 2 dni przed @ miałam bóle brzucha i samopoczucie dosłownie identyczne jak przed nią wiec trochę mi było smutno , że jednak się nie udało , a że akurat doszedł mi pakiet 10 testów , które zamówiłam przez internet to jeden zrobiłam 😂♥️
Super 😍 ja zdążyłam już zamówić rozszerzony pakiet badań hormonalnych żeby sprawdzić czy wszystko w normie hahahha oczywiście też za to zapłaciłam a teraz jedyne co by się przydało to beta

Dziewczyny a warto pójść z jakimś innym badaniem jeszcze do lekarza na 1 wizytę czy beta wystarczy?
Nie chce być nadgorliwa i czekam na lekarza, zrobiłam tylko TSH bo mam niedoczynnosc, no i wiadomka skoczyło ale to już wcześniej lekarz mi rozpisał jak podnieść dawkę zaraz po pozytywnym teście ☺️

Ja od środy walczę z przeziębieniem , zaczęło się od gardła w sumie, udało się już wyleczyć ale katar się nasilił tak, że aż mi trochę krew z nosa poszła :/ , gorączki jako tako nie mam 37,2 i ogólnie nic więcej mi nie dolega , mam nadzieje ze to nie będzie miało wpływu na rozwój maluszka.. dziś dopiero 4+2 :(

Jaką miałaś betę początkowa i kiedy?

Ja wczoraj pierwszy pozytywny test, a dzisiaj beta 45 wiec musi być dosc wcześnie. Mam powtórzyć w przyszłym tygodniu :)
W poniedziałek 4.3 , w środę 33 a piątek (dziś) 110 :-) Owulację miałam w sylwestra lub nowy rok :D
To jak powtórzysz badanie to wpisz wynik w kalkulator przyrostu beta hcg i będziesz widzieć czy przyrost 48h jest prawidłowy czyli co najmniej 66% .

Łatwo powiedzieć trudniej zrobić 😋 nie no odżywiam się zdrowo myślę , staram się dostarczać wszystko co trzeba , tylko że nie chce mi się przyrządzać tych wszystkich dań 😥 czasami mam takiego lenia... W sumie to teraz cały czas nic mi się nie chce i wszystko robię na siłę 😒 ale i tak poproszę o tytuł tej książki 🙂 napewno się przyda ☺️
Polecam Hashimoto na widelcu, przepisy są naprawdę fajne, ta książka zainspirowała mnie do zmiany nawyków żywieniowych, mam nadzieję, że Tobie też pomoże https://allegro.pl/oferta/hashimoto...MI96rmuIOy9QIVxKOyCh1ocgl5EAQYByABEgJiGPD_BwE

W poniedziałek 4.3 , w środę 33 a piątek (dziś) 110 :-) Owulację miałam w sylwestra lub nowy rok :D
To jak powtórzysz badanie to wpisz wynik w kalkulator przyrostu beta hcg i będziesz widzieć czy przyrost 48h jest prawidłowy czyli co najmniej 66% .

Trochę lepiej się czuję, bo myślałam że moja jakaś strasznie niska. Ja co prawda w tym miesiącu nie śledziłam cyklu ale z kalkulacji wywnioskowałam, że owu musiała być koło 3 lub 4 stycznia :) postaram się zrobić we wtorek kolejną i dam znać. Będziesz jeszcze powtarzać czy na razie nie? :)

reklama
Ja od środy walczę z przeziębieniem , zaczęło się od gardła w sumie, udało się już wyleczyć ale katar się nasilił tak, że aż mi trochę krew z nosa poszła :/ , gorączki jako tako nie mam 37,2 i ogólnie nic więcej mi nie dolega , mam nadzieje ze to nie będzie miało wpływu na rozwój maluszka.. dziś dopiero 4+2 :(
Ja tak samo jakoś od środy, z gardłem już lepiej ale nos mam zatkany, kichanie, głos zachrypnięty. Domowe sposoby mam wrażenie, że średnio dają radę.

Do góry