reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Dziewczyny w pierwszej ciazy korzystajcie ze snu ! Ja wam mowie. Z chcecia bym pospala ale dziecko samo soba sie nie zajmie [emoji23].
Oj tesknie za pierwsza ciaza spalam i spalam [emoji16]teraz mnie dopada zmeczenie straaszne ale jakos musze sie obudzic [emoji27]

Ja do tej rady o śnie dodałabym jeszcze, żeby korzystać z chwil sam na sam ze sobą, bo potem o to ciężko :)
Chociaż akurat mój syn był idealnym noworodkiem, jadł i spał, potrafiliśmy spać do 10:30 [emoji15] teraz niestety wstaje o 6ej [emoji28]

reklama
Dziewczyny w pierwszej ciazy korzystajcie ze snu ! Ja wam mowie. Z chcecia bym pospala ale dziecko samo soba sie nie zajmie [emoji23].
Oj tesknie za pierwsza ciaza spalam i spalam [emoji16]teraz mnie dopada zmeczenie straaszne ale jakos musze sie obudzic [emoji27]
Święte słowa [emoji23][emoji23] Dziewczyny w pierwszej ciąży korzystajcie i śpijcie ile się da hehe
Mój syn ma 2 latka i nie da mamusi poleżeć [emoji16] muszę z nim siedzieć na podłodze i się bawić [emoji85]

Widzę ze wiele z nas nie może spać [emoji16]ja mam to samo :((( do 2 zasnąć nie mogłam i o 4 znowu się obudzialam :( co za masakra:(
Tez właśnie w nocy spać nie mogę [emoji85]budzę się kilka razy w nocy i zasnąć nie mogę. W dzień za to bym spala , w tedy nie mam jak bo mój synek już niestety nie śpi w dzień [emoji85]

Witam sie i ja. Mi nagle przeszly mdłości, aż sie stresuje, ale korzystam 😂. Wizyta juz jutro wiec lekarz rozwieje wszelkie wątpliwości. Moje pierworodne miało 52cm i 2780g. Dzis urlop wiec korzystam. Moglam dłużej pospać 😆😆

@wikoosia ale masz ładne wyniki... nie mam pojęcia, czemu może się tak dziać. Koleżanka z pracy krwawiła przez całą ciążę w okresie kiedy powinna mieć miesiączkę, i ma zdrowego syna.

@Agnieszka19m też mam takie obawy, ale zobaczysz, wszystko będzie dobrze! Kochana, ja 6 razy straciłam ciążę i staram się codziennie powtarzać, że będzie dobrze. Masz wizytę w piątek, zobaczysz serduszko i polecą łzy szczęścia :*

I dzień dobry wszystkim, już dziś w lepszym nastroju :) Od godziny jestem w pracy, zarzucona papierami, ale jutro urlop aż do wtorku :D prześpię wszystkie te dni.

A ja mam taką radę z doświadczenia żebyście przyszłe mamy obserwowały swoje znamiona będąc w ciąży bo one lubią się zmieniać w czerniaka podczas burzy hormonów .

Cześć dziewczyny!
Trafiłam na Was dopiero dzisiaj, chyba czas dodać się na takie bejbikowe forum.

Odstawiłam tabletki w maju, 31.12 test negatywny - zero zaskoczenia, śmiałam się już, że przecież ja testy robię na wywołanie okresu, a tu psikus, 7.01 wynik pozytywny! :) Wg preglife 6 tydz (5+4). Jestem umówiona na pierwszą wizytę 20.01 więc jeszcze tydzień czekania. To moja pierwsza ciąża.
Na konsultacji telefonicznej lekarz ginekolog zlecił mi morfologię, TSH, mocz i glukozę na czczo, dzisiaj byłam i już dostałam wyniki... Martwi mnie trochę glukoza 5.51 i TSH 2.65 :/ Wy już jesteście po wstępnych badaniach? (Nie zdążyłam jeszcze przewertować całego wątku :D)

Pozdrawiam Was serdecznie!
Ania
Witam nowa koleżankę- moją imienniczkę [emoji846]
Ja zrobiłam póki co tylko badania tarczycy bo niestety już kilka lat choruję na niedoczynność i Hashimoto . Wiedziałam , że jak tylko uda mi się zajść to wynik podskoczy i się nie myliłam. Ważniejsze w ciąży podobno jest ft4 bo z niego dziecko pobiera hormony .
Glukozę tez badam na bieżąco bo mam glukometr po poprzedniej ciąży z cukrzyca. Ale póki co wynik w normie

reklama
Do góry