reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
U mnie termin na 6 września szyjka się skrucila ale rozwarcia nie ma. Mój lekarz stwierdził że jeszcze dziecko jest nie gotowe.

Dziewczyny czy Wasze maluchy w brzuchu tez maja takie jakby drgawki? Ja od przedwczoraj zauważyłam takie jakby trzepotanie, otrzepywanie się, drżenie dzidzi, które trwa max 5 sekund i czuje je i widzę tylko po prawej stronie w dole brzucha (w sumie tam gdzie czkawkę ale to na 100% coś innego nie czkawka). Wczoraj pojawiło się to rano i wieczorem, dzisiaj od rana już dwa razy. Poza tym Mała rusza się jak zwykle intensywnie.

Ja czasem czuję takie jakby kaszlenie? Kichanie? Nie wiem, coś w tym rodzaju, np 3x za koleją. Właśnie przed sekundą też to poczułam.

U mnie nie było takich objawów... A może któraś z was wie czy są jakieś symptomy przed skurczami które dają znać że za chwilę zacznie się poród? Ja dziś mam uderzenia gorąca, mocniej spuchłam i nie mam siły na nic... Ledwo chodzę...

reklama
U mnie nie było takich objawów... A może któraś z was wie czy są jakieś symptomy przed skurczami które dają znać że za chwilę zacznie się poród? Ja dziś mam uderzenia gorąca, mocniej spuchłam i nie mam siły na nic... Ledwo chodzę...
Też mam czasem uderzenia gorąca przy twardnieniu brzucha

Do góry