Tak, mieszkamy razem. Niestety nie ma możliwości się od nich odciąć Ona generalnie aż tak się nie wtrąca, tylko jak zacznie gadać to się słuchać nie chce. Nie zastanowi się, palnie coś, a ja się potem przejmuję, bo jeszcze do ignorowania tego nie przywykłam.A mieszkacie razem z teściami? Lepiej przemilczeć i robić swoje to Ty decydujesz gdzie i jak będą ułożone mebelki Twojego dziecka, że tak napisze nic teściowej do tego Może poproś męża, aby porozmawiał z mamą aby się nie wtrącała.
reklama
MamaMalina30
Fanka BB :)
Mi to moja niedoszła teściowa rzuciła raz tekstem ze pospieszylismy się z tym dzieckiem także nie przejmuj się niektóre już tak mają, rób swoje wkoncu to wasze decyzję o nikt nie może się wpierniczać, trzeba być twardym, to boli sama wiem po sobie bo na początku to ryczałam ale postanowiłam z czasem że jak ona mi tak ja jej i teraz też nie przebieram w słowach.Kupiłam dziś łóżeczko. Teściowa zobaczyła i komentarz "a gdzie wy to postawicie, przecież u was w pokoju już miejsca nie ma". No ręce opadają... Pomijam to, że dla niej to wielki dramat, że wnuk się urodzi, ale mogłaby czasem ugryźć się w język, bo połowę radości z ciąży nam odbiera
MamaMalina30
Mi na połówkowym lekarz (profesor) powiedział że w naszym przypadku te badania są zbędne bo ciąża przebiega książkowo a malutka rozwija się bardzo dobrze, zasięgnęłam jeszcze rady mojej ginekolozki i też powiedziała że nie ma takiej potrzebyJa jeszcze nic nie kupiłam, za tydzień mam usg III trymestru to po może coś zacznę ogarniać
a Wy dziewczyny kiedy macie usg?
Ja byłam dzisiaj wszystko w porządku, waga 1400g wiec mieści się w normie, na początku badania wystawił do nas językJa jeszcze nic nie kupiłam, za tydzień mam usg III trymestru to po może coś zacznę ogarniać
Za dwa tygodnieJa jeszcze nic nie kupiłam, za tydzień mam usg III trymestru to po może coś zacznę ogarniać
Oli55
Coś o głupich komentarzach teściowej wiem i w 100 % rozumiem. Cokolwiek bym synkowi nie kupiła zabawki ciuchy buty to tylko komentarze typu "po co , na co" nigdy niepowie że coś jest fajneKupiłam dziś łóżeczko. Teściowa zobaczyła i komentarz "a gdzie wy to postawicie, przecież u was w pokoju już miejsca nie ma". No ręce opadają... Pomijam to, że dla niej to wielki dramat, że wnuk się urodzi, ale mogłaby czasem ugryźć się w język, bo połowę radości z ciąży nam odbiera
Oli55
I też mieszkam z teściami po kilku latach każdy detal mnie wkurza to buty przestawi to coś skryje i udaje że niebrala dużo małych rzeczy przy pierwszym dziecku wracała się do wszystkiego nawet poszewkę do wózka przyniosła stara po moim mężu i bez mojej wiedzy i pozwolenia ubrała i oddaje po rodzinie zabawki po synku które kupiłam za swoje pieniądze coś okropnegoTak, mieszkamy razem. Niestety nie ma możliwości się od nich odciąć Ona generalnie aż tak się nie wtrąca, tylko jak zacznie gadać to się słuchać nie chce. Nie zastanowi się, palnie coś, a ja się potem przejmuję, bo jeszcze do ignorowania tego nie przywykłam.
Ewuuu
Usg III trymestru już niedługo, bo 9lipca. Ciekawa jestem ile ten mój kurczaczek już waży [emoji5]
Ja jeszcze nic nie kupiłam, za tydzień mam usg III trymestru to po może coś zacznę ogarniać
O tym, że to niechciany przez nich wnuk, bo nie mamy ślubu i wstyd przed ludźmi na wsi to dowiedzieliśmy się w momencie poinformowania ich, że rodzina się powiększy. W życiu większej przykrości nie przeżyłam, jak wtedy.Mi to moja niedoszła teściowa rzuciła raz tekstem ze pospieszylismy się z tym dzieckiem także nie przejmuj się niektóre już tak mają, rób swoje wkoncu to wasze decyzję o nikt nie może się wpierniczać, trzeba być twardym, to boli sama wiem po sobie bo na początku to ryczałam ale postanowiłam z czasem że jak ona mi tak ja jej i teraz też nie przebieram w słowach.
Mnie dotąd boli, jak słyszę jakieś docinki. Niby nie robi tego specjalnie, ale coś palnie, nie zastanowi się, a ja potem przeżywam. Ciężko nauczyć się ignorować tą niechęć do mnie i ciąży, a drzeć kotów nie chce, bo raz że kłótnie nie są w mojej naturze, a dwa jestem skazana na mieszkanie z nimi do końca ich życia, więc psuć atmosferę na samym początku nie ma sensu, bo potem będzie tylko gorzej
reklama
A w którym tygodniu robi się to usg?Usg III trymestru już niedługo, bo 9lipca. Ciekawa jestem ile ten mój kurczaczek już waży [emoji5]
Ciekawe czy mi je zrobi mój lekarz... Jak dotąd doczekałam się u niego tylko jednego- tego, który potwierdził ciążę w 6 tyg...