Przykro mi, że spotykają Cię takie sytuacje... Tylko niezwykle silny stres może mieć wpływ na poród przedwczesny. Tak, to co najwyżej, ale nie jest to regułą, możesz urodzić bardziej nerwowe dziecko... Ale na pewno nie chore!Cześć dziewczyny, możecie mnie nie pamiętać bo witałam się z Wami dość dawno, mam termin na 20 września. Chcialam poruszyć niezbyt przyjemny temat jestem w ciąży od stycznia i od tej pory wiecznie dzieje się coś w mojej rodzinie, ciągle są jakieś problemy, nie jakieś duperele tylko te większego kalibru. Ciagle musze sie czymś bądź kimś martwić. Wczoraj spotkał mnie największy cios, śmierć bliskiej mi osoby Jak radzicie sobie z problemami w ciąży? Ja już mam po mału dość, boje się że kolejny raz poronie, bądź dziecko będzie przez to jakieś chore
Mnie jak na razie dużo problemów omija, ale jak się coś zdarza, to staram się o tym nie myśleć i omijać... Głębokie oddechy, odwrócenie myśli. Wiem, żadne wyjątkowe rady, ale w ciąży jakoś bardziej udaje mi się je wprowadzić w życie, niż przed nią.