jjm86
Fanka BB :)
Masz rację. W tej diecie je się dużo i zdrowo, dlatego waga nie rośnie lub rośnie powoli. Mi lekarz powiedział, że przy swojej wadze powinnam przytyć między 5, a 9 kg. Choć nie wiem jak to zrobić, bo w pierwszej ciąży przytyłam 37 kg (byłam wtedy młoda i głupia ), w drugiem 16 kg.Ja niestety już teraz muszę zrobić ten test, pójdę chyba w sobotę :/
Niestety tą wysoką glukozę na czczo podobno ciężko jest zbić, po jedzeniu to się jeszcze dietą udaje, a ta na czczo nawet przy restrykcyjnej diecie jest często wysoka. Ja miałam taką na limicie w poprzedniej ciąży, wiec się trochę pilnowałam i ostatecznie na plusie było tylko 8 kilo. Ale byłam raz u lekarki, która mi powiedziała, że w przypadku nadwagi nie powinnam przybrać nic! Czyli w zasadzie powinnam po porodzie ważyć mniej. I wiem, że często dziewczynom przy diecie cukrzycowej się to udaje. To jest w ogóle bardzo zdrowa dieta w ciąży, no ale niestety trzeba mieć dużo samozaparcia...
Fajnie dziewczyny, że część z Was ma doświadczenie w tym temacie, bo będzie łatwiej sprawy cukrzycy ogarnąć.