Ja mam composita mama dha, ale nie biore ich regularnie, jakos o nich zapominam.Ja ibuvit d 600, miało być 400 ale mężowi wcisnęli w aptece 600 i położna mówiła, że przy kp może byc 600 tylko żebym już ja dużych dawek nie łykała. A Wy dziewczyny łykacie teraz jakieś witaminy?
reklama
Ja jeden razLuiska haha a miałaś już tą przyjemność na sobie? Ja dwa razy
Gunka
Fanka BB :)
Współczuję Ci naprawdę. Pamiętam jak ja nieraz tracilam cierpliwość. Ale Twój mały też już ma 12tyg więc idzie wszystko ku lepszemu. Jeżeli są to kolki to niebawem powinien się ich pozbyć i powinno być lepiej Ja i tak cię podziwiam że do ten pory jeszcze nie zwariowalasGunka, dajesz mi nadzieje super, że tak dobrze Wam idzie
U nas w dzień jest ok, śpi dużo, praktycznie tylko miedzy 16 a 18 ma bóle brzuszka i dużo płacze, ale pozniej dalej śpi. Ma czasem przerwy na zabawe, z godzinkę miedzy karmieniem a spaniem. Czasem też go usypiam to już wrzeszczy, a zasnąc nie umie. No i nad ranem tak jak dziś 4-6 ryk nie z tej ziemi. Nie wiem czy to kolki czy co ale padam ze zmęczenia nawet już usnąć nie potrafię. Brałam już tabletke na ból głowy.
Dziewczyny a ile teraz dajecie ml mleka swoim maluszkom i co ile zjadają?
Szczerze, to już jestem kłebkiem nerwów, bo to już tak z 10tyg się ciągnie. A przeciez ma się też inne problemy, poza bólami brzuszka dziecka, i to naprawde wszystko do kupy siada na łeb. I albo się mojemu mężowi oberwie,jak już mam nerwice albo muszę sobie popłakać. Zycie...Współczuję Ci naprawdę. Pamiętam jak ja nieraz tracilam cierpliwość. Ale Twój mały też już ma 12tyg więc idzie wszystko ku lepszemu. Jeżeli są to kolki to niebawem powinien się ich pozbyć i powinno być lepiej Ja i tak cię podziwiam że do ten pory jeszcze nie zwariowalas
Dziewczyny a ile teraz dajecie ml mleka swoim maluszkom i co ile zjadają?
Ja dalej robię mu 130ml. Ale nadal pije różnie. Teraz np.80ml wypił i zasnął, ale moze za pół h sie obudzić i wypić reszte. A jak nie, to pewnie za 1.5-2h bedzie znow jadl. Jak wieczorem ma porzadne drzemki to je co 3h.
Gunka
Jak kazdy mojemu też się już nieraz oberwalo każdy musi gdzieś odreagować.Szczerze, to już jestem kłebkiem nerwów, bo to już tak z 10tyg się ciągnie. A przeciez ma się też inne problemy, poza bólami brzuszka dziecka, i to naprawde wszystko do kupy siada na łeb. I albo się mojemu mężowi oberwie,jak już mam nerwice albo muszę sobie popłakać. Zycie...
Ja dalej robię mu 130ml. Ale nadal pije różnie. Teraz np.80ml wypił i zasnął, ale moze za pół h sie obudzić i wypić reszte. A jak nie, to pewnie za 1.5-2h bedzie znow jadl. Jak wieczorem ma porzadne drzemki to je co 3h.
Ja swojemu daje po 100ml. Chyba będę mu musiała zwiększyć bo teraz jak kończy butelkę to jest wrzask że tak mało. Daje mu wtedy szybko smoka i się uspakaja ale za chwilkę już jest głodny od nowa a już tak ładnie było z jedzeniem w dziej jadł co 2.5godz czasami przeciągal do trzech. A dziś np w nocy jadł co dwie godz a mówiłam wczoraj ze się mu jeszcze może odmienić i zacznie znowu dawać po garach? obawiam się że to właśnie nastąpiło
Z tym że u mnie może być tak że częstotliwość karmień się może nie zmienić tylko zmienia się same ml
I to jest najgorsze bo będzie wtedy jadł znowu 1200ml na dobe
Gunka
Ja cały czas daje odciagnie. Raz na dobe dawałam mm. Jak będę musiała dawać więcej ml na jedno karmienie to będę musiała więcej dawać mm na dobeGunka Ty karmisz mm i oprócz tego odciągasz? Ile razy dajesz odciągnięte?
Ja biorę tylko wit D 2000j, a mała 400j tez jedną kropelke
Sopek
Moderator
Gunka podziwiam Cię! Wiem jakie to męczące i ile pracy przy tym jest, ja musiałam przy trzecim dziecku 2 tygodnie tak się męczyć to było słabo.. miałam ręczny laktator to może tez dlatego ale tak czy siak to dużo więcej pracy. Synek nie chce jeść cycka czy Ty wolisz karmić butelką?
Gunka
Niestety nie chce tak juz odciagam od czwartego tygodnia. Jest bardzo męczące to odciaganie będę myślała pomału żeby przechodzić na mm....Gunka podziwiam Cię! Wiem jakie to męczące i ile pracy przy tym jest, ja musiałam przy trzecim dziecku 2 tygodnie tak się męczyć to było słabo.. miałam ręczny laktator to może tez dlatego ale tak czy siak to dużo więcej pracy. Synek nie chce jeść cycka czy Ty wolisz karmić butelką?
reklama