reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
@Gunka co tak milczysz? Jak synciu?
Miło że o mnie pamietasz😁 u nas spokój. Mały więcej śpi, mogę wreszcie coś w domu zrobić oprucz noszenia go całymi dniami😉 wieczorem idzie spać koło 23 w nocy wstanie raz a drugi raz to wstanie już rano. Później usypiam go koło 10 lub 11 i spi do 15 lub 16. Oczywiście z przerwą na jedzenie. O 16 jak już wstanie no to już raczej nie spi do tej 23 a jak nawet zaśnie to tylko na parę minut żeby oczy nie bolały. Ma tak już od paru dni jeden rytm i oby tak zostało bo jest o niebo lepiej od tego co bylo😉

A jak u was? Mały spokojniejszy?

Miło że o mnie pamietasz😁 u nas spokój. Mały więcej śpi, mogę wreszcie coś w domu zrobić oprucz noszenia go całymi dniami😉 wieczorem idzie spać koło 23 w nocy wstanie raz a drugi raz to wstanie już rano. Później usypiam go koło 10 lub 11 i spi do 15 lub 16. Oczywiście z przerwą na jedzenie. O 16 jak już wstanie no to już raczej nie spi do tej 23 a jak nawet zaśnie to tylko na parę minut żeby oczy nie bolały. Ma tak już od paru dni jeden rytm i oby tak zostało bo jest o niebo lepiej od tego co bylo😉

A jak u was? Mały spokojniejszy?
O matko cóż to za zmiana? Pozazdrościć 😊 i tak śpi bez noszenia ? A mleko nadal Twoje odciągnięte podajesz czy coś przegapiłam ? 😊

Tak. Dawałam biogaię ale częściej miała wzięcia. Pediatra kazała przejść na dicoflor j jest niebo lepiej. Aczkolwiek nie idealnie. Jak dajesz espumisan to bym nie dawała delicolu.
Albo to albo to. Ja dałam delicol ale u nas nic nie pomógł. [emoji5]
Ostatni dzień podawałam delicol, nic to nie daje a nietolerancji laktozy nie ma bo właśnie pediatra mówił, że nietolerancja to biegunki, dziecko nie chce jeść , jest marudne a mojej biegunki i brak apetytu nie doskwieraja na pewno. Może spróbuję z dicoflorem ;) dobrze wiedzieć że po biogai mogą być wzdęcia bo moja i tak ma okropne

Dziewczyny, jak liczycie te ml mleka modyfikowanego?
Jeżeli robie mleko z 90ml wody i po wsypaniu proszku wychodzi 100ml płynu (nie piany) to mam liczyć, że córka zjadła 100ml czy 90ml?
Ja liczę 100 w takim przypadku. My do dzisiaj robiliśmy z 4miarek na 120ml wychodzi ~140ml i tak zapisuję.

Ostatni dzień podawałam delicol, nic to nie daje a nietolerancji laktozy nie ma bo właśnie pediatra mówił, że nietolerancja to biegunki, dziecko nie chce jeść , jest marudne a mojej biegunki i brak apetytu nie doskwieraja na pewno. Może spróbuję z dicoflorem ;) dobrze wiedzieć że po biogai mogą być wzdęcia bo moja i tak ma okropne
Jest jeszcze Vivomix my teraz dajemy. Tylko cholernie drogi 70zl dwie butelki i ciulowo leci. Gastrolog kazała nam co opakowanie zmieniać probiotyk żeby bogato zasiedlać małą tymi zdrowymi szczepami. W Vivomixie jest bardzo dużo tych szczepów.

reklama
No wiesz, jest tak że u ciebie mogło by nie być wzdęć. Wszystko zależy od dziecka. Jednemu pasuje to innemu to. Ale spróbować warto.

Do góry