reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
@Gunka co tak milczysz? Jak synciu?
Miło że o mnie pamietasz😁 u nas spokój. Mały więcej śpi, mogę wreszcie coś w domu zrobić oprucz noszenia go całymi dniami😉 wieczorem idzie spać koło 23 w nocy wstanie raz a drugi raz to wstanie już rano. Później usypiam go koło 10 lub 11 i spi do 15 lub 16. Oczywiście z przerwą na jedzenie. O 16 jak już wstanie no to już raczej nie spi do tej 23 a jak nawet zaśnie to tylko na parę minut żeby oczy nie bolały. Ma tak już od paru dni jeden rytm i oby tak zostało bo jest o niebo lepiej od tego co bylo😉

A jak u was? Mały spokojniejszy?

Miło że o mnie pamietasz😁 u nas spokój. Mały więcej śpi, mogę wreszcie coś w domu zrobić oprucz noszenia go całymi dniami😉 wieczorem idzie spać koło 23 w nocy wstanie raz a drugi raz to wstanie już rano. Później usypiam go koło 10 lub 11 i spi do 15 lub 16. Oczywiście z przerwą na jedzenie. O 16 jak już wstanie no to już raczej nie spi do tej 23 a jak nawet zaśnie to tylko na parę minut żeby oczy nie bolały. Ma tak już od paru dni jeden rytm i oby tak zostało bo jest o niebo lepiej od tego co bylo😉

A jak u was? Mały spokojniejszy?
O matko cóż to za zmiana? Pozazdrościć 😊 i tak śpi bez noszenia ? A mleko nadal Twoje odciągnięte podajesz czy coś przegapiłam ? 😊

Tak. Dawałam biogaię ale częściej miała wzięcia. Pediatra kazała przejść na dicoflor j jest niebo lepiej. Aczkolwiek nie idealnie. Jak dajesz espumisan to bym nie dawała delicolu.
Albo to albo to. Ja dałam delicol ale u nas nic nie pomógł. [emoji5]
Ostatni dzień podawałam delicol, nic to nie daje a nietolerancji laktozy nie ma bo właśnie pediatra mówił, że nietolerancja to biegunki, dziecko nie chce jeść , jest marudne a mojej biegunki i brak apetytu nie doskwieraja na pewno. Może spróbuję z dicoflorem ;) dobrze wiedzieć że po biogai mogą być wzdęcia bo moja i tak ma okropne

Dziewczyny, jak liczycie te ml mleka modyfikowanego?
Jeżeli robie mleko z 90ml wody i po wsypaniu proszku wychodzi 100ml płynu (nie piany) to mam liczyć, że córka zjadła 100ml czy 90ml?
Ja liczę 100 w takim przypadku. My do dzisiaj robiliśmy z 4miarek na 120ml wychodzi ~140ml i tak zapisuję.

Ostatni dzień podawałam delicol, nic to nie daje a nietolerancji laktozy nie ma bo właśnie pediatra mówił, że nietolerancja to biegunki, dziecko nie chce jeść , jest marudne a mojej biegunki i brak apetytu nie doskwieraja na pewno. Może spróbuję z dicoflorem ;) dobrze wiedzieć że po biogai mogą być wzdęcia bo moja i tak ma okropne
Jest jeszcze Vivomix my teraz dajemy. Tylko cholernie drogi 70zl dwie butelki i ciulowo leci. Gastrolog kazała nam co opakowanie zmieniać probiotyk żeby bogato zasiedlać małą tymi zdrowymi szczepami. W Vivomixie jest bardzo dużo tych szczepów.

reklama
No wiesz, jest tak że u ciebie mogło by nie być wzdęć. Wszystko zależy od dziecka. Jednemu pasuje to innemu to. Ale spróbować warto.

Do góry