K
Katerinka80
Gość
Ja już po wizycie,słuchaliśmy serduszka ,dziś 11tydz.Cytologia zrobiona.Za tydzień prenatalne
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja miałam jednego dnia najpierw pobranie krwi a potem USG i rozmowa z panią doktor od genetyki.ja tez dzis i tez w stresie
sluchajcie jak to jest ze dzis tylko USG a na krew umawiam sie osobno ?
I myślisz że za drugim razem w ogóle nie będziesz zestresowana? Miałas wyniki mocno na granicy? Ja bym powiedziała lekarzowi jak było i niech on zadecyduje. A lepiej i tak dla ciebie i maluszka trzymać dietę, na pewno nie zaszkodzi!Hej dziewczyny. Mam pytanie. Robiłam we wtorek krzywą cukrową i wyszła mi cukrzyca ciążowa, ale poszłam bardzo zestresowana. Czy przez stres mógł mi cukier skoczyć? Czy ja mogę iść powtórzyć to badanie? Czy dla dziecka nie będzie korzystne powtarzanie tego badania?
Ale ty chyba dostałaś już teraz skierowanie na krzywą bo Ci glukoza za wysoka w badaniach wychodziła? Krzywą raczej tylko potwierdziła cukrzycę. Nie wydaje mi się, że stres miał wpływ.Hej dziewczyny. Mam pytanie. Robiłam we wtorek krzywą cukrową i wyszła mi cukrzyca ciążowa, ale poszłam bardzo zestresowana. Czy przez stres mógł mi cukier skoczyć? Czy ja mogę iść powtórzyć to badanie? Czy dla dziecka nie będzie korzystne powtarzanie tego badania?
Tak, dostałam skierowanie dużo szybciej, bo jestem w 12 tygodniu ciąży i na czczo na badaniach raz miałam 100,8 a innym razem miałam 94,3Ale ty chyba dostałaś już teraz skierowanie na krzywą bo Ci glukoza za wysoka w badaniach wychodziła? Krzywą raczej tylko potwierdziła cukrzycę. Nie wydaje mi się, że stres miał wpływ.
Pewnie też będę zestresowana, ale jak wtedy szłam to przed wyjściem pokłóciłam się z mężem i to myślę dlatego. Na czczo na poprzednich badaniach cukru było 100,8 a innym razem 94,3 a krzywa cukrowa wyszła tak: na czczo 106,9 po godzinie 187,4 po dwóch godzinach 145,4I myślisz że za drugim razem w ogóle nie będziesz zestresowana? Miałas wyniki mocno na granicy? Ja bym powiedziała lekarzowi jak było i niech on zadecyduje. A lepiej i tak dla ciebie i maluszka trzymać dietę, na pewno nie zaszkodzi!
No właśnie, a norma chyba do 92. Nie bój się tej cukrzycy.oże samą dietą cukier wyregulujesz.Tak, dostałam skierowanie dużo szybciej, bo jestem w 12 tygodniu ciąży i na czczo na badaniach raz miałam 100,8 a innym razem miałam 94,3
Obyś miała rację. Nie chciałabym insuliny.No właśnie, a norma chyba do 92. Nie bój się tej cukrzycy.oże samą dietą cukier wyregulujesz.