reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Dzisiaj zeobiłam badania krwi. Wszystko w normie oprócz glukozy :/ za tydzień na wizycie gin powie, że mam zrobić krzywą cukrową :/ nie wiem jak ja to zrobię z tymi moimi nudnościami :/ no i zapewne kolejna ciąż a z cukrzycą ciążową :(
A dietą cukru nie wyregulujesz. Ja po ciąży miała dużo do zrzucenia. Ciąża planowana i rok wcześniej rzuciłam z mężem fajki. On nic nie przytył zawsze był chudzielcem ale do momentu zajścia w ciążę waga skoczyła mi o 8 kg. W ciąży przytyłam 22kg. Cukier był książkowy ale po ciąży waga stała pół roku i ani grama w dół. Poszłam do dietetyka i mam rozpisaną dietę. A że to trochę za mało jak na ciążę to dorzucam do niej 300 kalorii. Oby to poskutkowało. Wiem że można cukier regulować dietą tylko to wymaga dyscypliny.

Czy ja tu któraś z Was która oprócz piersi nie ma innych objawów? Bl z tego co czytam to tylko ja taka jestem..
Nie jesteś sama. Mnie nawet piersi nie bolą. Kompletnie nie mam i nie miałam objawów a jestem w 10 tygodniu. Także spokojnie. Też się tym martwiłam a z dzidzia wszystko ok.

Cześć, ja mam termin na 26.09.2020. Jutro drugie USG - mam ogromna nadzieję, że będzie OK, bo niestety beta po wielkich początkowych wzrostach (172%, 89%) przez ostatni tydzień wzrosła tylko 33,6% :( Bardzo się martwię... To nasza pierwsza ciążą a staraliśmy się o nią 2 lata!
Super ja mam termin 29 września.

Czy ja tu któraś z Was która oprócz piersi nie ma innych objawów? Bl z tego co czytam to tylko ja taka jestem..
Ja też nie mam objawów.. Piersi to fakt są objawem, czasem tylko mam dni tak jak np wczoraj że bolał mnie brzuch, ale tak ogólnie to nie mam... Chyba że zaparcia to też objaw 😉 ale mdłości itp ani w pierwszej ani teraz nie mam.

A właśnie... Ja wizytę teraz mam dopiero 2.03 i mam zrobić badania krwi.. To mam je zrobić juz teraz czy lepiej bliżej wizyty??

reklama
A dietą cukru nie wyregulujesz. Ja po ciąży miała dużo do zrzucenia. Ciąża planowana i rok wcześniej rzuciłam z mężem fajki. On nic nie przytył zawsze był chudzielcem ale do momentu zajścia w ciążę waga skoczyła mi o 8 kg. W ciąży przytyłam 22kg. Cukier był książkowy ale po ciąży waga stała pół roku i ani grama w dół. Poszłam do dietetyka i mam rozpisaną dietę. A że to trochę za mało jak na ciążę to dorzucam do niej 300 kalorii. Oby to poskutkowało. Wiem że można cukier regulować dietą tylko to wymaga dyscypliny.
Wyreguluje dietą. W poprzedniej ciąży miałam cukrzycę ciążową wykrytą w 16tc. Byłam na samej diecie, bez insuliny i mi się pięknie cukry wyregulowały. Oczywiście potrzeba trochę czasu, żeby odkryć co nam służy a co nie ale da się :)

Do góry