reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
A właśnie... Ja wizytę teraz mam dopiero 2.03 i mam zrobić badania krwi.. To mam je zrobić juz teraz czy lepiej bliżej wizyty??
Zależy co masz na tych badaniach bo czasami trzeba dłużej poczekać. Ja zrobię tydzień przed wizytą. Ale mam jeszcze w ten poniedziałek usg piersi. Z racji wieku mój gin.nakazał.

Nie jesteś sama. Mnie nawet piersi nie bolą. Kompletnie nie mam i nie miałam objawów a jestem w 10 tygodniu. Także spokojnie. Też się tym martwiłam a z dzidzia wszystko ok.

Mam nadzieje, ze u mnie tez. Ciagle się stresuje, ze coś nie tak będzie :((( są momenty, ze zapominam.
Na wizycie okazało się, ze mam trochę krwi, ale dostałam zwolenienie wiadome, ze tez chodzę i robię wiele rzeczy, ale mam dużo czasu na odpoczynek i przestałam plamić biorę leki. No ciekawa jestem jak to teraz wszystko wyglada :///

Ja też nie mam objawów.. Piersi to fakt są objawem, czasem tylko mam dni tak jak np wczoraj że bolał mnie brzuch, ale tak ogólnie to nie mam... Chyba że zaparcia to też objaw [emoji6] ale mdłości itp ani w pierwszej ani teraz nie mam.

Mnie wczoraj bolał jakby trochę brzuch, a tak to w ogóle nie czuje się ciążowo ani przez sekundę.

Zależy co masz na tych badaniach bo czasami trzeba dłużej poczekać. Ja zrobię tydzień przed wizytą. Ale mam jeszcze w ten poniedziałek usg piersi. Z racji wieku mój gin.nakazał.
USG piersi w ciąży powinna robić każda kobieta. Nie ważne, ile ma lat ☺️ Ja dostałam skierowanie do radiologa na USG.

A ja jak do tej pory czułam się bardzo dobrze i wszystko mogłam zrobić tak dzisiaj przeleżałam w łóżku praktycznie cały dzień. Nie mogę nazwać tego mdłościami... Wstałam przed 6, wypiłam herbatę i położyłam się do łóżka. Spałam prawie do 10 a później przez cały dzień jakieś nędzne seriale.
Dobrze, że mąż po rozmowie przez telefon wyczuł sprawę i zjadł coś na mieście bo nie kleiło mi się nawet robienie obiadu🙈
Taki dzień. Pogoda jest beznadziejna ja też tak miałam.

Dziewczyny mam jutro morfologię i zastanawiam się nad jedną rzeczą . Czy przed badaniem mogę w domu zjeść suchą kromkę chleba? Bo szczerze to inaczej sobie nie wyobrażam. Z łóżka nie mogę wstać do póki czegoś nie zjem... :/
Ja nigdy nie jedła. Tylko piłam wodę. Po badaniu zaraz kupiłam coś do jedzenia.

Macie już brzuchu na tak wczesnym etapie ciąży? Mi wypada dziś 6t4d. Teraz rano wszystko normalnie, ale później w ciągu dnia tragedia chodzę często z rozpiętymi spodniami.
Poszlibyście szybciej na wizytę niż 18?

reklama
Do góry