Dlaczego w lux med masz oddzielnie wizyte i oddzielnie usg. Ja mam wszytsko na 1 wizycie.Ja wczoraj miałam wizytę na nfz ale taki konował, że nie wiem czy jeszcze pójdę do niego, nie pytał czy na coś się leczę, nie zalecił żadnych leków, witamin i nie dał też skierowania na badania. Kończę dziś 6 tydzień i mam się zgłosić za 2 tygodnie.
Wolę chyba do Luxmedu jeździć, chociaż mam dalej i osobno lekarz i usg.
U mnie wczoraj czyli 5+6 był pęcherzyk 10mm, kolejne usg mam w poniedziałek wieczorem, myślicie że w ciągu tych 4 dnia może pojawić się [emoji3590]?
reklama
Katarzynka111
Fanka BB :)
Dlatego napisałam "podobno" i że to kwestia dyskusyjna - w internecie można znaleźć i takie, i takie informacje. Ostatnio czytałam że niektórzy bardzo polecają właśnie ze względu na wzmocnienie mięśni, ale od 4 miesiąca - czemu, nie wiemNapar z liści malin nie powoduje poronień. Nie wywołuje też porodu. Picie naparu z liści malin wzmacnia mięśnie macicy! Dzięki temu skurcze są skuteczniejsze a poród przebiega sprawniej. Nie wiem skąd się bierze ten mit, że powoduje poronienia i wywołuje poród.
Blanca86
Cudnie ogromne gratulacjeDziewczyny jestem po Usg będą bliźniaki wstępnie termin na 23.09, ale na pewno będą wcześniej. Słyszałam serduszka następna wizyta 10.02
olaaa7
Bo oni przeważnie zakładają karty koło 8 tygodnia i wtedy też dają skierowanie na badania.Ja wczoraj miałam wizytę na nfz ale taki konował, że nie wiem czy jeszcze pójdę do niego, nie pytał czy na coś się leczę, nie zalecił żadnych leków, witamin i nie dał też skierowania na badania. Kończę dziś 6 tydzień i mam się zgłosić za 2 tygodnie.
U mnie wczoraj czyli 5+6 był pęcherzyk 10mm, kolejne usg mam w poniedziałek wieczorem, myślicie że w ciągu tych 4 dnia może pojawić się ❤?
Też mam mieszane uczucia bo jak byłam na pierwszej wizycie z nfz z synem to lekarka konował zrobiła mi usg przez brzuch zamiast dopochwowo i jeszcze mi powiedziała że coś tam pika ale ona nie widzi dokładnie Był to jakoś 6/7 tydzień. Więcej nie poszłam. Ale teraz planuje chodzić ze względu na skierowania na badania. Po co za wszystko płacić skoro całe życie płaci się składki.
momtobe_90
Ja się zastanawiam czy powiedzieć dzisiaj prywatnemu że będę chodzić do drugiego lekarza tylko po to by mieć.za darmo badania, nie wiem jak zareaguje... Powiedzialybyscie? Jednak to spore oszczędności, za same badania do 20. Tygodnia bym dała 300zl...
Ja nie mam pojęcia jak się lekarze zapatrują na takie coś..Ja się zastanawiam czy powiedzieć dzisiaj prywatnemu że będę chodzić do drugiego lekarza tylko po to by mieć.za darmo badania, nie wiem jak zareaguje... Powiedzialybyscie? Jednak to spore oszczędności, za same badania do 20. Tygodnia bym dała 300zl...
PatkaWariatka
Dlatego napisałam "podobno" i że to kwestia dyskusyjna - w internecie można znaleźć i takie, i takie informacje. Ostatnio czytałam że niektórzy bardzo polecają właśnie ze względu na wzmocnienie mięśni, ale od 4 miesiąca - czemu, nie wiem
Ja przy pierwszej ciazy byłam poinformowana, że napar z liści malin przyspiesza porod w sensie, że go wywołuje. Piłam wiec po 3-4 napary dziennie 2 tyg przed planowanym terminem, a i tak urodziłam tydzień po terminie
Ja jeżdżę do Warszawy do Luxmed a tu nie spotkałam gabinetu żeby wizyta i usg były razem. Zawsze dostaję skierowanie na usg. W pierwszej ciąży też tak miałam.Dlaczego w lux med masz oddzielnie wizyte i oddzielnie usg. Ja mam wszytsko na 1 wizycie.
Dlatego niedługo L4 bardzo się przyda
Jezusie.. I chodź sobie co miesiąc a później co 2 tyg.. [emoji44][emoji44]No po oxy to jest jazda..
Straszna cena Ja płacę za wizytę z USG 150
No ja dziś też kilka razy. Aż się przestraszyłam, czy wszystko ok. Przytrzymywanie brzucha przy kichaniu pomaga
Wiem! Mi też to pomaga, już to odkryłam jakiś czas temu
Ja wczoraj miałam wizytę na nfz ale taki konował, że nie wiem czy jeszcze pójdę do niego, nie pytał czy na coś się leczę, nie zalecił żadnych leków, witamin i nie dał też skierowania na badania. Kończę dziś 6 tydzień i mam się zgłosić za 2 tygodnie.
U mnie wczoraj czyli 5+6 był pęcherzyk 10mm, kolejne usg mam w poniedziałek wieczorem, myślicie że w ciągu tych 4 dnia może pojawić się ❤?
U mnie na wizycie 6t+1 również nie zlecił żadnych badań, jedynie dał receptę na luteinę. A serducho już biło (więc tak, może się pojawić zanim pójdziesz ) Na wcześniejsze wizycie (1,5 tygodnia wcześniej) w ogóle nic nie przepisał tylko kazał czekać. Ostatnio mi powiedział, że kartę ciąży założy za 2 tygodnie, czyli wypada około 8t+1
reklama
Ehh biedna...lekarza współczuje. Nie ma nic gorszego od odbicia się od czyjejś ściany/rutynyJa wczoraj miałam wizytę na nfz ale taki konował, że nie wiem czy jeszcze pójdę do niego, nie pytał czy na coś się leczę, nie zalecił żadnych leków, witamin i nie dał też skierowania na badania. Kończę dziś 6 tydzień i mam się zgłosić za 2 tygodnie.
U mnie wczoraj czyli 5+6 był pęcherzyk 10mm, kolejne usg mam w poniedziałek wieczorem, myślicie że w ciągu tych 4 dnia może pojawić się ?
Podobnież serce pojawia się 16dni po zabłodnieniu Wszystko więc możliwe że te cztery dni wystarczy... choć ważny jest sprzęt
Trzymam kciuki