reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

O to mnie pocieszyłaś :) Synek ma 18 miesięcy dopiero a zdałam sobie sprawę że coś jest nie tak dopiero jak zaczął siadać, wtedy to się pogłębiło. Operuje się jeśli mostek uciska na narządy, jeśli nie to jedynie ze względów estetycznych. Ale to i tak nie wcześniej jak skończy 5-7 lat albo i później, no chyba że zagraża to życiu to od razu. Z nim to póki co ciężko ćwiczyć bo nie rozumie, nie usiedzi też w miejscu. Mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej współpracował i wszystko będzie ok.

Niestety miałam wtedy jeszcze panieńskie :(

Super wiadomość :) Gratulacje

Myślę, że jak tak wcześnie działasz to spokojnie z tego wyjdziecie. Ja miałam ćwiczenia korekcyjne dopiero w podstawówce, pamiętam że mnóstwo było ćwiczeń oddechowych i zalecany basen. Polepszyło się ale do teraz mam taką klatkę bo pewnie za późno ktoś to zdiagnozował ale nie przypominam sobie żebym miała jakiekolwiek dolegliwości z tego powodu[emoji848] jak u synka to rozpoznałaś?

reklama
Z tym skinoren em to dziwne bo dermatolog mi mówił że się go stosuje zarówno starajac się o dziecko jak i w ciazy u osób z problematyczna cera..

No to super Karolcia! Ponoć plamienie może być mój Lekarz tak mówi...Będzie dobrze. :) Ja mam dziś zły dzień, zero objawów ciążowych, i fatalny humor i czekam na HCG...Nie spałam pół nocy nie wiem sama co się dzieje, ale mam złe jakieś przeczucie.
Sama miałam plamienia aż 6 dni i byłam przekonana że to okres. Nawet jak zrobiłam betę to była panika bo nijak wynik nie pasował do tygodnia ciąży który przewidywałam.
Myślę, że jak tak wcześnie działasz to spokojnie z tego wyjdziecie. Ja miałam ćwiczenia korekcyjne dopiero w podstawówce, pamiętam że mnóstwo było ćwiczeń oddechowych i zalecany basen. Polepszyło się ale do teraz mam taką klatkę bo pewnie za późno ktoś to zdiagnozował ale nie przypominam sobie żebym miała jakiekolwiek dolegliwości z tego powodu[emoji848] jak u synka to rozpoznałaś?
Po prostu któregoś dnia w końcu poszłam do pediatry bo nie dawała mi spokoju taka dziurka w klatce tam gdzie mostek.

Dziewczyny te kostne zmiany mogą być wynikiem nadmiaru wit D. Więc trzeba badać poziom a nie w ciemno zakładać ze jest za mało jej. Córka miala wystające żeberka właśnie przez nadmiar, miala praktycznie toksyczne stężenie, już nie pamiętam ile. Byliśmy pod opieką endokrynolog. Musi mieć to po mnie bo na bez suplementacji mam wyniki w normie.

Izotek jest pomoc dobry na syfy, ale jest tak silny i jego skutki uboczne, ze podziękuje :D
Ale super! Ja jak mi się tak drastycznie pogorszyła cera to codziennie wieczorem nienawidziłam zmywać makijażu...

Uuu, współczuje! Jak nie jelita to syfki u mnie i tak dobrze i tak nie dobrze. Cóż możemy tylko śnić 🤣🤣

Izotek jest teratogenny i przed rozpoczęciem kuracji lekarz wymaga pisemnego potwierdzenia, że kobieta przyjmuje skuteczna antykoncepcję na czas i kilka miesięcy po zakończeniu kuracji.
Więc o tym to teraz zapominamy 😜

Tylko ja mam najstarszą ciążę? Dziś 8+4 :) na początku było Nas więcej w podobnym terminie.
Ja mam 8+5 dziś.

reklama
Ja dziś 8+2. Byłam z racji tej infekcji u lekarza. Przepisał mi tabletki i maść.
I przy okazji zrobił USG. Maleństwo ma 1,8 cm. I serducho pięknie bije ❤️

Co do objawów, to przedwczoraj nie miałam wcale. Martwiłam się, czy wszystko dobrze i....na drugi dzień wróciły mdłości. I tak mam je właściwie całymi dniami. Także z tymi objawami to różnie bywa.

@Sierpień2020 cieszę się, że wszystko u Ciebie dobrze ☺️

Do góry