reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Też się witam:)
I mam tak jak Ty 4t5d🤩 usg mam mieć 5tego lutego. Tak bym chciała sprawdzić czy się dobrze fasolka ulokowała i usłyszeć bicie serca ❤
Póki co idę sprawdzić przyrost z bety i tym się będę zadowalać:)
Piersi ciemnieją, w brzuchu jeździ i chce mi się mega spać ale czuje się świetnie! Jestem taka szczęśliwa i nie potrafię w to uwierzyć:)
Sprawdzałam test i wyniki z labo chyba już milion razy🤩🤩🤩
Jedna apka pokazuje mi 26 września, druga 3 października
Ooo a skąd taka rozbieżnośc w terminach? Jakie apli używasz?

reklama
A byłaś już u lekarza czy to pierwsza wizyta?
Mnie rano bolały piersi, ale teraz to tylko jak się dotknę. Ja nie mogę wytrzymać do poniedziałku 🥵🥵 dziś powtórzyłam test (wiem paranoja) ale coraz ciemniejsze i mocne te kreski, a robiłam z 15 min temu. Ale bety tez nie robiłam, z jednej strony mnie kusi, ale wiem ze jak będzie coś nie tak to nawet beta mi nic nie da.

Ale tym razem czuje, ze będzie dobrze!!
A ostatnim razem „widziałam”, czułam, ze będzie coś nie tak i było.. ciąża obumarła. Teraz znowu mam wrażenie, ze będzie dobrze wsyztsko, oby mnie nie myliło
Pierwsza, dlatego tak wyczekiwana😁! Nie wiem czy to z podekscytowania, czy hormony, ale spać ostatnio nie mogę. Wieczorem padam jak dziecko koło 8, 9, a wstaje jeszcze przed 5😲. Dzisiaj rano to w ogóle, poczułam że wyskakuje mi opryszczka na ustach, pierwsze co to oczywiście panika i sprawdzanie internetów, ale już mi przeszło - to nie pierwszy raz, więc już się tak nie boję :)

Pierwsza, dlatego tak wyczekiwana[emoji16]! Nie wiem czy to z podekscytowania, czy hormony, ale spać ostatnio nie mogę. Wieczorem padam jak dziecko koło 8, 9, a wstaje jeszcze przed 5[emoji44]. Dzisiaj rano to w ogóle, poczułam że wyskakuje mi opryszczka na ustach, pierwsze co to oczywiście panika i sprawdzanie internetów, ale już mi przeszło - to nie pierwszy raz, więc już się tak nie boję :)

Ja w nocy spać nie mogę bo jestem taka wyspana jak nigdy. z rana piersi bolą bardziej. A najgorzej plecy mnie bolą nie wiem czemu, ale ból okropny...
co do opryszczki to tez mam i przeczesalam cały internet jak Ty Haha

Karolcia, ja jednego dnia wieczorem też miałam, bardziej w okolicy krzyża, to podobno normalne, zwłaszcza w okolicy miednicy, jeśli nie towarzyszą jakieś inne niepokojące objawy typu plamienie czy krwawienie. A co robisz z opryszczką? Smarujesz maścią z acyklowirem?
Słuchajcie, czy to normalne że w tak wczesnej ciąży (4+6) mogą się już zmieniać smaki, zaczynać pierwsze nudności? Dzisiaj ledwo wcisnęłam dwie kanapki, a ja z tych co śniadanko obowiązkowo, bo się przewrócę, i to z szynką którą kocham, a jak ją dzisiaj poczułam to myślałam że będzie paaaw. Moje ukochane chrupki też tak jakoś...

Karolcia, ja jednego dnia wieczorem też miałam, bardziej w okolicy krzyża, to podobno normalne, zwłaszcza w okolicy miednicy, jeśli nie towarzyszą jakieś inne niepokojące objawy typu plamienie czy krwawienie. A co robisz z opryszczką? Smarujesz maścią z acyklowirem?
Słuchajcie, czy to normalne że w tak wczesnej ciąży (4+6) mogą się już zmieniać smaki, zaczynać pierwsze nudności? Dzisiaj ledwo wcisnęłam dwie kanapki, a ja z tych co śniadanko obowiązkowo, bo się przewrócę, i to z szynką którą kocham, a jak ją dzisiaj poczułam to myślałam że będzie paaaw. Moje ukochane chrupki też tak jakoś...

Ja smarowałam maścią cynkową. Nawet pomaga. Ogólnie na mnie to średnio działa jakakolwiek maść, a zauważyłam ze jak nie smarowałam niczym to schodziło w dwa dni.
Nie będę dobierać sobie tego bólu, ale dziś znowu podbrzusze trochę jak śpię na prawym lub lewym boku to właśnie jakiś pobolewa.

Myśle, ze u każdej z Nas będą się udzielać inaczej objawy ciąży. Ja ból piersi z rana, czuć je dość konkretnie i czasem jak jestem pasażerem to średnio się czuje plus jestem super, extra wyspana w nocy

A wam też się tak zmieniają objawy? Ja np na samym początku popołudniu miałam mega zejście, śpiąca na maxa. A teraz mam tak, że 23 a mi się spać zupełnie nie chce..

Trochę tak przez co świruje... Jeszcze kilka dni temu mnie odcinało i spałam cala noc, teraz się budzę o 4 i męczę...

Wczoraj cały wieczór miałam ból brzucha jak na okres, strasznie się bałam ale po nocy przeszło. Dzisiaj znowu boli ale bardziej promieniuje na nogi.... Sama nie wiem co myśleć...

A , i apetyt wrócił..choć z rana jak nie zjem to jest mi niedobrze.

reklama
Ciekawe jaka beta wyjdzie, a przypomnij, byłaś na usg już? Ja się dzisiaj naczytalam o pustym jaju i teraz będę się stresować do 3 lutego...
Ja też się o tym dużo naczytałam jak musiałam czekać tydzień , po tym jak zobaczyłam pusty pęcherzyk, ale po pierwszym dniu zmartwień odpuściłam. Czemu miało by być źle? Trzeba myśleć pozytywnie 😗
Dodam że według @ byłam wtedy 6+4, więc to już trochę późno, a teraz w poniedziałek wszystko było ok, serduszko bije ❤
Smaki u mnie zmieniły się bardzo szybko. Jestem a właściwie byłam fanką czekolady. W sumie w podobnym czasie jak u Ciebie mnie od niej odrzuciło i wogole jakoś od słodyczy. I tak mnie trzyma.
Mdłości na samą myśl o nutelli 😃

Do góry