reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

A ile tygodni ma Twoja córcia? Mój 8 tyg.i jeszcze chyba nie do końca kuma zabawki, choć dziś trącał raczej przypadkowo wiszącą zabawkę. W bujaczku posiedzi, ale jak się go buja, inaczej się nudzi szybko.

My mamy jutro szczepienie , usg bioderek i ważenie i aż się boję co to będzie 😬 rozniesiemy przychodnie, jak zwykle. I mam stracha,jak będzie po szczepieniu, bo widzę, że Twoja córcia musiała się mega męczyć po. Miałaś niezły sajgon. I ten nocny spacer po osiedlu 🙉😃 mój niekoniecznie śpi na dworze. Dziś godzine byłam,to się drzemnął 15min. A w domu go przytuliłam i zasnął. Na rękach łatwiej mu to idzie , bo w sumie on nie zasypia w domu inaczej, jak tylko przy jedzeniu albo po jedzeniu na rękach🤦‍♀️

Kochana my w piątek zakończymy 9 tydzień i zaczniemy 10. Tak fajnie już patrzy widać że rozpoznaje twarze i szuka mnie wzrokiem gdy nawet ktoś ją ma na rękach chyba że to jej Tatinek kochany, to się nie obraca 🤷🏻‍♀️😊
Na samym szczepieniu nie było źle, apogeum było dzień po. Ale powoli do przodu dzisiaj nawet drzemkę razem miałyśmy jakąś godzinę.
Dalej mi marudzi o małe porcje częściej ale udaje sie ją uspokoić i przetrzymać.

Zauważyłam jedną rzecz. Jak mi się tak wiła - dawałam jej Espumisan. Jak nie trafiłam do buzi to na policzku nawet jak starłam mokrą chusteczką to zostawał czerwony lekko podpuchnięty ślad w tym miejscu. Ciekawe czy to alergiczne? Sprawdzałam na sobie i takiego śladu nie mam 🤷🏻‍♀️

reklama
Dziewczyny
Wy juz prawie wszystkie po szczepieniach. A my niewiadomo kiedy bedziemy miec. Przez ten katar sie nam wszystko odciaga....
Szczepila ktoras z was na rotawirusa?

Kochana my w piątek zakończymy 9 tydzień i zaczniemy 10. Tak fajnie już patrzy widać że rozpoznaje twarze i szuka mnie wzrokiem gdy nawet ktoś ją ma na rękach chyba że to jej Tatinek kochany, to się nie obraca 🤷🏻‍♀️😊
Na samym szczepieniu nie było źle, apogeum było dzień po. Ale powoli do przodu dzisiaj nawet drzemkę razem miałyśmy jakąś godzinę.
Dalej mi marudzi o małe porcje częściej ale udaje sie ją uspokoić i przetrzymać.

Zauważyłam jedną rzecz. Jak mi się tak wiła - dawałam jej Espumisan. Jak nie trafiłam do buzi to na policzku nawet jak starłam mokrą chusteczką to zostawał czerwony lekko podpuchnięty ślad w tym miejscu. Ciekawe czy to alergiczne? Sprawdzałam na sobie i takiego śladu nie mam 🤷🏻‍♀️
Espunissan krople dla dzieci ma dość dużo dodatkowych składników i w sumie jest dość słaby. Moze któryś z tych składników uczula. Jak kończyła mi sie buteleczka kupilam esputicon i wydaje mi sie duzo lepszy, bo ma tylko 2 skladniki ( woda krzemionkowa jako baza tylko) i daje się 1-2 krople na raz, a dziennie max 4 krople chyba.
U mojego malucha wzdęcia codziennie niestety.

Dziewczyny
Wy juz prawie wszystkie po szczepieniach. A my niewiadomo kiedy bedziemy miec. Przez ten katar sie nam wszystko odciaga....
Szczepila ktoras z was na rotawirusa?
My szczepilismy.
Lekarka powiedziała że nie daje to 100% ochrony bo rotawirusy bardzo mutują w ostatnich latach ale dzieci po szczepieniu przechodzą infekcję lagodniej

Espunissan krople dla dzieci ma dość dużo dodatkowych składników i w sumie jest dość słaby. Moze któryś z tych składników uczula. Jak kończyła mi sie buteleczka kupilam esputicon i wydaje mi sie duzo lepszy, bo ma tylko 2 skladniki ( woda krzemionkowa jako baza tylko) i daje się 1-2 krople na raz, a dziennie max 4 krople chyba.
U mojego malucha wzdęcia codziennie niestety.
Właśnie Kuzynka poleciła mi Infacol. Pójdę do apteki i zapytam o oba.

My szczepilismy.
Lekarka powiedziała że nie daje to 100% ochrony bo rotawirusy bardzo mutują w ostatnich latach ale dzieci po szczepieniu przechodzą infekcję lagodniej
Ja wlasnie nie wiem czy zdążymy. Podobno trzebs sie zaszczepić do 12tyg zycia a moj maly w miedziele bedzie miał 10tyg

Jutro mamy szczepienie 6 w1przeciwko chorobom zakaźnym błonicy, tężecowi , krztuscowi, wirusowemu zapaleniu wątroby typu B, polio i hemofilus + rota + pneumo.

Beata z espumisanem nie mam pojęcia.
Jak sytuacja? Opanowałaś małą? 🙉

Mój dziś spał wieczorem aż 4h! A teraz w nocy znów co 1.5h pobudki,bo głodny.

Gunka, zdążycie na pewno! Muszą Was przecież zaszczepić 🙉 katar pewnie przejdzie lada dzień, co?

reklama
Jutro mamy szczepienie 6 w1przeciwko chorobom zakaźnym błonicy, tężecowi , krztuscowi, wirusowemu zapaleniu wątroby typu B, polio i hemofilus + rota + pneumo.

Beata z espumisanem nie mam pojęcia.
Jak sytuacja? Opanowałaś małą? 🙉

Mój dziś spał wieczorem aż 4h! A teraz w nocy znów co 1.5h pobudki,bo głodny.

Gunka, zdążycie na pewno! Muszą Was przecież zaszczepić 🙉 katar pewnie przejdzie lada dzień, co?

Nie ogarniam jej serio, jeszcze moja mama bardzo chciała pomóc i jak zwykle nie słuchając co do niej mówię doprowadzała mnie do wewnętrznej szewskiej pasji bo oczywiście co ja tam gadam żeby jej teraz nie ruszać, przecież ona weźmie ją na rączki... Taaa i zabawa w uspokajanie od nowa bo wrzask nie z tej ziemii. Mówię do niej nie dawaj jej smoczka bo nie ssie butelki, może zassie butelkę jak chwilę nie dostanie go do cyckania. Obrocilam się do niej plecami dosłownie tylko i słyszę niunia masz duszka niuniuniu 😤🤬
Wieczorem chyba spróbowałam już wszystkiego oprócz spaceru: rurki windy, masaże, noszenie, bujanie, rozgrzewanie brzuszka, kąpiel.. nawet dał jej Espumisan 🤦🏻‍♀️ paracetamol, syrop Gastrotuss na refluks...
Je dużo mniej niż wcześniej.. przez to szybciej jest głodna, jeju nie mam sil.

Do góry