reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny, wyczytałam na necie, że w 2gim mcu życia dzieci zaczynają spać po 5h w nocy 🤣 czekam na ten moment 😂😂😂 bo u mnie dalej co 2h pobudka na jedzonko w nocy i wypijał ok 100ml, bez krzyku. A teraz znów wrzeszczał i się rzucał przy butelce. Nie wiem czemu w nocy spkojnie wypije, a w dzień cyrk. Czy może chodzić o pracę jelit? Że w dzień mocniej pracują i jak je to się to uaktywnia?

Beata, ja to nie czekam z butlą w nocy, wolę spać ,aż sam mnie obudzi 😆 a później biegusiem do kuchni 😂

Jakas epidemia. Moj tez ostatnio mniej je z czego akurat sie cieszę. Bo raczej mu nie zaszkodzi jak zje mniej niz 1100ml na dobę🙃 spi trzecia godzine a wedlug moich obliczen powinien jesc godzine temu😃 chyba zaspal😆

Postępy są, to najważniejsze 😄
Ja nie umiem sobie poradzić z odkładaniem małego, jak zaśnie mi na rękach. Zaraz się wybudza. Kurde, też muszę sikać i jeść 😆

Luiska moja dzisiaj przeszła samą siebie bo zjadła o 21:30 i ja się obudziłam o 4, cycki jak kamienie próbuje ją nakarmić a ona dalej spi ! Wstała po 5 :o szok bo żadne moje dziecko tyle cięgiem nie spało do 2 roku życia! Pewnie to jednorazowe, fakt ze wczoraj w dzień spała ,mniej niż zawsze pewnie to dlatego..

Dziewczyny, wyczytałam na necie, że w 2gim mcu życia dzieci zaczynają spać po 5h w nocy 🤣 czekam na ten moment 😂😂😂 bo u mnie dalej co 2h pobudka na jedzonko w nocy i wypijał ok 100ml, bez krzyku. A teraz znów wrzeszczał i się rzucał przy butelce. Nie wiem czemu w nocy spkojnie wypije, a w dzień cyrk. Czy może chodzić o pracę jelit? Że w dzień mocniej pracują i jak je to się to uaktywnia?

Beata, ja to nie czekam z butlą w nocy, wolę spać ,aż sam mnie obudzi 😆 a później biegusiem do kuchni 😂
U nas też tak jest że w nocy mała spokojniej je. Śpimy w trójkę plus pies 😂 jak mała zaczyna się nakręcać na płacz przed jedzeniem to już się budzę i wstaje robić mleko albo budzę męża. Bo jak już się rozhuśta z płaczem to potem karmienie trwa dłużej a jej się zdaża krztusić.

Weź mnie nie zalamuj jakie 5godzin 😂 dzisiaj znowu ma gazy które ją wybudzają i od 7 bujam ją, noszę, masuje bo jeść ma dopiero o 8:30. Raz mi dzisiaj jadła po 2 godz płacz był taki że nie dało się nic innego🤷🏻‍♀️

Luiska moja dzisiaj przeszła samą siebie bo zjadła o 21:30 i ja się obudziłam o 4, cycki jak kamienie próbuje ją nakarmić a ona dalej spi ! Wstała po 5 :o szok bo żadne moje dziecko tyle cięgiem nie spało do 2 roku życia! Pewnie to jednorazowe, fakt ze wczoraj w dzień spała ,mniej niż zawsze pewnie to dlatego..
Łoooooooł!! To moze ja moją jakoś przemęcze w dzień to da w nocy pospać 🤔🤣 tja marzenia.
Koleżanka urodziła bliźniaczki w sierpniu. Jedzą bardzo dużo - wyglądają jak słodkie ludziki Michelin 😂 ale clue sprawy jest to że jedna przesypia jej od 22 do 7 a druga budzi się raz na jedzenie w nocy. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Moj jak usnąl wczoraj okolo 20 to wstal po pierwszej bylam w szoku ze tyle przespal bez jedzenia. Mam tylko nadzieje ze nie bierze go zadna choroba bo dzis od rana tez cos spiacy jest

Wow! Skąd takie kochane maluszki się biorą?😄

Moj jak usnąl wczoraj okolo 20 to wstal po pierwszej bylam w szoku ze tyle przespal bez jedzenia. Mam tylko nadzieje ze nie bierze go zadna choroba bo dzis od rana tez cos spiacy jest

Może akurat ma czas, że chce więcej odpoczywać?

Ja już wiem czemu mój się wybudza, jak sie go odkłada na plecy. Dzis sie przyjrzałam- jedzonko mu się cofa, miny jakby cytryne zjadł, ulewa i chrząka🙉

Łoooooooł!! To moze ja moją jakoś przemęcze w dzień to da w nocy pospać 🤔🤣 tja marzenia.
Koleżanka urodziła bliźniaczki w sierpniu. Jedzą bardzo dużo - wyglądają jak słodkie ludziki Michelin 😂 ale clue sprawy jest to że jedna przesypia jej od 22 do 7 a druga budzi się raz na jedzenie w nocy. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Boziu, to sie kolezance poszczęściło😁 jakby miała takie dzieci jak my, i to jeszcze dwoje, to nie zazdroszcze😆

reklama
Wow! Skąd takie kochane maluszki się biorą?😄

Może akurat ma czas, że chce więcej odpoczywać?

Ja już wiem czemu mój się wybudza, jak sie go odkłada na plecy. Dzis sie przyjrzałam- jedzonko mu się cofa, miny jakby cytryne zjadł, ulewa i chrząka🙉
Wczoraj za caly dzien zjadl tylko 800ml. To do niego niepodobne i zaczynam sie juz bać🙃 ja to nie powazna jestem je duzo to sie martwie. Je malo to tez sie martwie. Normalnie mi nie dogodzi🙃😂
Twoj moze rzeczywiscie ten refluks ma. Mowilas cos ze niedlugo macie szczepienie. Dopytaj na wizycie co to moze byc

Do góry