reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

A ja się dzisiaj średnio czuje, boli mnie z prawej strony brzuch.. Raz jakby jajnik, raz wyżej jakby coś mi się z jelitami działo.. Masakra.. W sumie to może coś się dzieje bo normalnie mam wrażenie jakbym miała zatwardzenie... 🤔🤨

reklama
A ja się dzisiaj średnio czuje, boli mnie z prawej strony brzuch.. Raz jakby jajnik, raz wyżej jakby coś mi się z jelitami działo.. Masakra.. W sumie to może coś się dzieje bo normalnie mam wrażenie jakbym miała zatwardzenie... [emoji848][emoji2955]
Ja też mam ostatnio przeboje jelitowe, staram się na spokojnie przemyśleć czy to macica, czy jajnik (ostatnio na usg wyszła torbiel :( ) czy może właśnie jelita

Dzisiaj zeobiłam badania krwi. Wszystko w normie oprócz glukozy :/ za tydzień na wizycie gin powie, że mam zrobić krzywą cukrową :/ nie wiem jak ja to zrobię z tymi moimi nudnościami :/ no i zapewne kolejna ciąż a z cukrzycą ciążową :(

Dzisiaj zeobiłam badania krwi. Wszystko w normie oprócz glukozy :/ za tydzień na wizycie gin powie, że mam zrobić krzywą cukrową :/ nie wiem jak ja to zrobię z tymi moimi nudnościami :/ no i zapewne kolejna ciąż a z cukrzycą ciążową :(
Porozmawiaj z lekarzem, powiedz że masz mdłości i wątpisz że przejdziesz przez badanie bez wymiotów. Może coś innego zaproponuje biorąc pod uwagę że w poprzedniej ciąży też z cukrzycą miałaś problem

No i jestem Po wizycie. Dziecko żyje bo serce mu bije. Z okresu daty wyliczyć się nie da bo okresy nieregularne. Usg podpowiada ze to 8 tc. Tsh oczywiście w granicach podwyzszonego bo prawie 4 więc witaj o euthyroxie czyli powtórka z rozrywki. Za tydzień mam przyjść z morfologia to założymy kartę ciąży. Nie mam ani zdjęcia płodu ani nie zapamiętałam jego wymiarów no trudno, wygląda typowo jak fasola tyle ze z sercem taka. Lubię takich lekarzy " o pani 4 ciąża to nie będziemy się rozgadywac bo pani wie co i jak" :)

No i jestem Po wizycie. Dziecko żyje bo serce mu bije. Z okresu daty wyliczyć się nie da bo okresy nieregularne. Usg podpowiada ze to 8 tc. Tsh oczywiście w granicach podwyzszonego bo prawie 4 więc witaj o euthyroxie czyli powtórka z rozrywki. Za tydzień mam przyjść z morfologia to założymy kartę ciąży. Nie mam ani zdjęcia płodu ani nie zapamiętałam jego wymiarów no trudno, wygląda typowo jak fasola tyle ze z sercem taka. Lubię takich lekarzy " o pani 4 ciąża to nie będziemy się rozgadywac bo pani wie co i jak" :)
Najwazniejsze, ze dzidzia rosnie i serduszko bije ❤ ale z wizyty chyba nie jesteś zadowolona? To lekarz u ktorego proawszilas poprzednie ciaze?

reklama
Do góry