w_karolcia
Fanka BB :)
Czuje ze nic z tego nie będzie brzuch mnie boli jk ja okres i plecy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Masz całkowitą rację. Takie nakrecanie się też nie jest dobre,bo stres itd. Tylko czasami tak trudno o tym nie myśleć.. ehKochane, nie ma co wariować z tymi bólami - ciąża to ogromna rewolucja dla organizmu, macica już teraz zaczyna się przygotowywać, rozciągać więzadła, mogą pojawiać się delikatne skurcze, ucisk, ciągnięcie, ból jak przed miesiączką, bóle w dole pleców. Nie wsłuchujcie się tak w każde jedno delikatne ukłucie, starajcie się zająć czymś innym! No niestety, taka już nasza uroda że podobnie jak objawy wczesnej ciąży mogą wyglądać jak PMS, tak samo teraz objawy mogą niepokoić, a w większości przypadków są po prostu oznaką zdrowo rozwijającej się ciąży. Dopóki nie dzieje się nic więcej nie ma się co martwić❤.
Tak.. I do tego jeszcze mdłości :/Ja dziś od 6 nie mogę spać [emoji44]
Dziewczyny, a czy wy rano też czujecie takie ssanie w żołądku? Tak jakbym dwa dni nic nie jadła...
Karolciu, staraj się być dobrej myśli!! To może być po prostu objaw rozwijającej się ciąży, stres Ci w niczym nie pomoże! Pamiętaj że jak będzie bardzo źle, bardzo bolało, plamienie, no to zawsze możesz pojechać na Izbę Przyjęć, na pewno ktoś Cię zbada. Ale uwierz chociaż troszkę, pamiętasz? Wczoraj pisałaś że masz dobre przeczucia, tego się trzymaj!!Czuje ze nic z tego nie będzie brzuch mnie boli jk ja okres i plecy
Znajoma w 12tc miała z mężem ale jeszcze dopochwowo... Ciężko to przeżył ale dla pewności możesz zadzwonić do.pekarza i się spytac. Ja na pewno będę pytać na wizycie kiedy mogę męża przyprowadzićMój organizm chyba przestawia się na tryb macierzyństwo. Co noc, od godziny 1 do 4/5 nie mogę spać. Potem zasypiam i budzę się o 8. Na szczęście w nocy nie męczyły mnie nudności, a że zasnąć nie mogłam to o godzinie 1 w nocy sprzątałam kuchnię Ta ciąża to totalnie wywraca człowiekowi życie do góry nogami.
Dziewczyny czy USG w 12 tygodniu jest już robione przez brzuch ( jestem szczupła)? Chciałam zabrać ze sobą męża ( niech w końcu zobaczy co " zmajstrował" myślicie, że lekarz się zgodzi, żeby był przy badaniu?
Karolcia mnie też wczoraj bolał brzuch i plecy. Ból pleców to był mój pierwszy objaw ciąży( tak mówił znajomy lekarz) Staraj się być dobrej myśli i nie denerwuj się kochanaCzuje ze nic z tego nie będzie brzuch mnie boli jk ja okres i plecy
Znajoma w 12tc miała z mężem ale jeszcze dopochwowo... Ciężko to przeżył ale dla pewności możesz zadzwonić do.pekarza i się spytac. Ja na pewno będę pytać na wizycie kiedy mogę męża przyprowadzić
Ciutek się przejmuje nie samą wagą bo póki co waże 53kg a potencjalnymi chorobami jak cukrzyca w ciąży ect. Wystrzegałam się słodyczy przez kilka lat i jakieś pół roku temu się rozkręciłam (zaczęło się niewinnie od lodów w lecie). Nie ma dnia żebym nie zjadła czegoś słodkiego. Oglądałam dokument o cukrze i mam świadomość że muszę się tego nowego nawyku pozbyć. Szczególnie dla fasolki[emoji846]
Macie jakieś sprawdzone przepisy i diety już?