reklama
agata806
Fan(ka)
Szczepią nadal Euvaxem bo jeżeli chcesz Engerix to musisz o tym powiedzieć i zapłacić
no wlasnie to mnie dziwi...sprawdzalam w ksiazeczce syna i jak sie urodzil 3 lata temu i pozniej kolejne szczepienia byly wlasnie engerix'em...to dlaczego teraz trzeba doplacac jak kiedys tymi robili masowe szczepienia? koreanska firma wygrala przetarg na szczepionki i mimo ze kiedys szczepili engerixem to teraz trzeba za nia placic jak sie nie chce euvaxa? bez sensu...
3 lata temu też trzeba było płacić za engerix'a, standardowo szczepiono tą koreańską.
aniach
Mama-maj 94i wrzesień 08
Karina- bardzo dobrze to ujęłąś
welonka- napewno to chodzi o kase
welonka- napewno to chodzi o kase
Marta-Gdańsk
Aktywna w BB
Z tymi szczepionkami to aż włos się jeży, jestem już kompletnie ogłupiała, a czas leci i za ok 2 tyg czeka małą kłucie .
- choroby żył powierzchniowych (zapalenie żył, zakrzepowe zapalenie żył, żylaki kończyn dolnych),
- krwiaki podskórne, stłuczenia, obrzęki,
- zapobieganie i leczenie przerosłych blizn i bliznowców.
Słyszałam również że maść Linomag wspomaga gojenie blizny po cesarce, ale aby wybladła to chyba po prostu potrzeba czasu .
Wprawdzie trochę późno w tym temacie, ale same rozumiecie... doba przy dzieciątku trwa co najmniej o połowę krócej ;-). Na zgrubienie nad blizną poleciła mi ginka Lioton 1000, który ma dzięki heparynie szerokie zastosowanie:a tak wogóle to wiem że są jakieś maści że można stosować żeby się blizna bardziej blada zrobiła .. znacie jakieś takie specyfiki ?
- choroby żył powierzchniowych (zapalenie żył, zakrzepowe zapalenie żył, żylaki kończyn dolnych),
- krwiaki podskórne, stłuczenia, obrzęki,
- zapobieganie i leczenie przerosłych blizn i bliznowców.
Słyszałam również że maść Linomag wspomaga gojenie blizny po cesarce, ale aby wybladła to chyba po prostu potrzeba czasu .
Aniach-bo wierz jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze hihi.,,,,,,,,Szkoda gadać ja tak się boje tego szczepienia że to jest nie do opisania ..Mamy we wtorek szczepienie....A jutro mamy chrzciny i tyle roboty dziś miałam że szok
Ja zaszczepiłam Mię tą 6w1 plus pneumokoki i rotawirus.Mała zniosła to bardzo dzielnie, potem była tylko kilka dni osowiała tzn bardziej podsypiała ( o ile w przypadku mojej córci to możliwe) Żadnych dodatkowych akcji nie było na szczęście.
Aniam- ja pooperacyjną bliznę smarowałam maścią Cepan albo Contractubex . Ok 25-30 zł w aptece za tubkę. Tyle,że solarka niewskazana podczas uzywania go,ale zawsze mozna sobie to miejsce osłonić.
Aniam- ja pooperacyjną bliznę smarowałam maścią Cepan albo Contractubex . Ok 25-30 zł w aptece za tubkę. Tyle,że solarka niewskazana podczas uzywania go,ale zawsze mozna sobie to miejsce osłonić.
reklama
taka ciekawostka - wyczytałam w gazecie że pleśniawkami zarażają dzieci mamusie podczas porodu , dziecko dostaje tą bakterie przechodząc przez kanał rodny . W sumie u nas te co mają z tym problem to wszystkie rodziłyście naturalnie
Podziel się: