reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

Karina-masz racje to bez sensu i brak słów :crazy: to jak w totolotku na kogo wypadnie ????bezsensu to wszystko jest .>Pewno wygrali przetarg bo te szczepionki są tańsze napewno o to chodzi :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

reklama
Szczepią nadal Euvaxem bo jeżeli chcesz Engerix to musisz o tym powiedzieć i zapłacić :baffled:

no wlasnie to mnie dziwi...sprawdzalam w ksiazeczce syna i jak sie urodzil 3 lata temu i pozniej kolejne szczepienia byly wlasnie engerix'em...to dlaczego teraz trzeba doplacac jak kiedys tymi robili masowe szczepienia? koreanska firma wygrala przetarg na szczepionki i mimo ze kiedys szczepili engerixem to teraz trzeba za nia placic jak sie nie chce euvaxa? bez sensu...:baffled:

3 lata temu też trzeba było płacić za engerix'a, standardowo szczepiono tą koreańską.

Z tymi szczepionkami to aż włos się jeży, jestem już kompletnie ogłupiała, a czas leci i za ok 2 tyg czeka małą kłucie :szok:.
a tak wogóle to wiem że są jakieś maści że można stosować żeby się blizna bardziej blada zrobiła .. znacie jakieś takie specyfiki ?
Wprawdzie trochę późno w tym temacie, ale same rozumiecie... doba przy dzieciątku trwa co najmniej o połowę krócej ;-). Na zgrubienie nad blizną poleciła mi ginka Lioton 1000, który ma dzięki heparynie szerokie zastosowanie:
- choroby żył powierzchniowych (zapalenie żył, zakrzepowe zapalenie żył, żylaki kończyn dolnych),
- krwiaki podskórne, stłuczenia, obrzęki,
- zapobieganie i leczenie przerosłych blizn i bliznowców.
Słyszałam również że maść Linomag wspomaga gojenie blizny po cesarce, ale aby wybladła to chyba po prostu potrzeba czasu :tak:.

Aniach-bo wierz jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze hihi.,,,,,,,,Szkoda gadać ja tak się boje tego szczepienia że to jest nie do opisania ..Mamy we wtorek szczepienie....A jutro mamy chrzciny i tyle roboty dziś miałam że szok:happy::happy::happy:

Ja zaszczepiłam Mię tą 6w1 plus pneumokoki i rotawirus.Mała zniosła to bardzo dzielnie, potem była tylko kilka dni osowiała tzn bardziej podsypiała ( o ile w przypadku mojej córci to możliwe:-p) Żadnych dodatkowych akcji nie było na szczęście.

Aniam- ja pooperacyjną bliznę smarowałam maścią Cepan albo Contractubex . Ok 25-30 zł w aptece za tubkę. Tyle,że solarka niewskazana podczas uzywania go,ale zawsze mozna sobie to miejsce osłonić.

reklama
taka ciekawostka - wyczytałam w gazecie że pleśniawkami zarażają dzieci mamusie podczas porodu , dziecko dostaje tą bakterie przechodząc przez kanał rodny . W sumie u nas te co mają z tym problem to wszystkie rodziłyście naturalnie :tak:

Do góry