reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

ale ze mnie cip.... poprzedni post mialbyc do watku glownego :-p... roztargnienie z braku czasu ... no ale nie bede juz dublowac ...
dziewczyny dzieki za odpowiedz ... hmm sama juz nie wiem z tym ulewaniem, troche mnie martwi bo prawie kazde karmienie tak sie konczy, a po modyf luzik ... chcialabym mala jak najdluzej na cycu potrzymac zwlaszcza ze niuska czesto infekcje lapie no i szczepienie zaraz ... dobra bede myslec ...

kasia co do witaminy D i przedawkowania - mala wyladowala w szpitalu z zapalaniem ukl.moczowego i ordynator na obchodzie po obejrzeniu malej i moim opisie zlecila wykonanie malej proby Sulkowicza - generalnie mala ulewala, byla niespokojnym dzieckiem, a do tego urodzila sie duza z bardzo malym ciemiaczkiem, w marcu (wiec cale lato na dworzu) no i byla na butli ... ale mi (i tu mozecie sie sniam) instynkt macierzynski od poczatku mowil ze jej ta witamina nie potrzebna i dawalam jej o tyle o ile ... cale szczescie ...

a to od mojej corci zobaczyla emoitionki i kazala wam wyslac (mowi ze pierwsza emoitionka brzydka ale ma byc) :growl::elvis::cool2:

reklama
Isia - podziekuj corci :rofl2::confused2::hmm::oo::oo2::evil::rofl:

Z ulewaniem nie pomoge - brak zupelny doswiadczenia.

ja z witaminami to zazwyczaj tez daje polowe tego co mam zalecone - bo jakos sie boje i malo jestem systematyczna.

isiunia - mój ulewa jak w sumie za dużo zje .. ale u ciebie z cyckja ciężko kontrolować ile zje .. a jakbyś spróbowała odciągnąć mleko i dac żeby zobaczyć czy jak zje mniej to też tak będzie.. bo może masz łakomczucha i to jest przyczyna

Kinga - skoro twoje dziecie tyle waży to powiedz jakich pieluch używasz rozmiar 2czy 3 bo nie wiem czy już 3 nie kupić bo mój już 5400 .. no i jakiej firmy bo chyba troszke się też moga wielkością różnić ?

aniam ja do tej pory uzywalam 2...wlasnie mi sie koncza i chyba jednak przejde na 3 bo niby tych mi nie przesikuje ale obcisle sa prawie jak majtki....i na nogach ma mocne czerwone odcisniecie od tych gumek wiec raczej juz podziekuje dwojeczkom....a ja kupuje pameprsy "pampers" bo niestety ale inne probowalam przy synu i nie pasowaly mi...moje osobiste odczucia sa takie ze pampersa pampersy sa duuuzo chlonniejsze niz np haggies czy (a zwlaszcza!) happy...i dlatego jade na pampersach...pomijajac ze tylek mojego syna taki sie wrazliwy zrobil po tych pampersowych ze przy kazdych innych od razu mial odparzenia...

A ja właśnie wolę Huugies... Pampersy są w porządku, ale często 'co nieco' się z nich wylewa....:dry: No i my też już dawno używamy 2, mam całą paczkę Pampersów i chyba niemam co z nimi zrobić, bo sa już maławe :dry:i muszę przejść na 3.... Co ja zrobię z tymi dwójkami??:sorry2::baffled:

reklama
Moja Malenka ma tluste udeczka i szybko pozegnalismy pampersy newborn 1, przeszlismy na 2, ale nadal udka miala scisniete, wiec nabylismy 3 ale ma je po paszki... wiec kupilam huggies 3-6 kg ale tak jak pisza dziewczyny- co zmiana pieluchy to zmiana ciuszkow, pupa mokra... przelane na wylot i to po jednym siknieciu.Plus pupiszon sie odparza. Wiec znowu kupilam pake pampersow 2...Coz powinni wymyslic cos dla dzieci jak moja z udami jak Pudzian:-p

Do góry