reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

A ja mam przepisane jak Marta-Gdańsk oprócz K, czyli D i Cebion Multi. Ale daję tylko D, bo karmię piersią i resztę witamin powinnien wyssać, za to sama się suplementuję Feminatalem i tranem. Teraz na katar jeszcze Maciek dostaje wit. C 2x5 kropelek.
Piotruś tylko D (daję mu w postaci tranu), bo dużo je i różnorodnie, więc resztę sobie zje sam. :happy2:

reklama
Karina - u mnie inaczej no bo karmie bebilonem, K kazała lekarka odstawić i podaje tylko jedną krople dziennie wit D .. Mi też szczepienia się po nocach śniły

hej dziewczyny ...
przepraszam ale od razu z pytaniem ... mamusie karmioce piersia czy wasze pociechy tez ulewaja po jedzeniu - nie chodzi mi o ulanie od razu czy przy beknieciu, moja marcela ulewa nawet po 2godz od prawie kazdego karmienia i pomimo bekniecia, do tego smierdzi to wymiotami no i widac ze mala to meczy bo prezy sie po ulaniu i marudzi (to nie sa kolki!!) a do tego gdy poloze (na skosie) budzi sie od razu ... a probowalam juz wszystkich metod (dlugo nosic nawet po odbiciu, odciagac cycka przed jedzeniem, robic przerwy itp) w nocy od kilku dni dokarmiam ja mlekiem modyf. wypije beknie i spi :baffled: ....

co do witaminy D tu sie nie podaje ale ja raczej mam sceptyczne podejscie - moja matyna miala przedawkowana witamine D ... chyba nie kazde dziecko powinno dostawac ale to moje zdanie ...

poza tym u nas niuska znow chora - kolejny atak astmy ... juz mam dosc znow antybiotyk :szok: do tego noc wtedy to koszmar mala spi niespokojnie, budzi sie a mi sie serce kraje gdy slysze mamusiu ratuj dusze sie :-(... a szkockie podejscie GP - nawet nie napisze :wściekła/y:...
uciekam ... poczytam was moze wieczorkiem ...

marta, kasia....oprocz wit d jeszcze cebion multi? przeciez cebion multi zawiera tez witamine d wiec chyba latwo o przedawkowanie? ja jak dawalam cebion multi starszemu synowi to lekarka mi powiedziala zebym odstawila wit d bo on juz ja zawiera...

isunia...moja tez ulewa czasami po takim czasie od karmienia ze sama sie zastanawiam jak to mozliwe...a jednak...identycznie jak u ciebie. do 6 mca zycia tak moze byc wiec trzeba przeczekac... :)

isiunia - z ulewaniem nie pomogę .. ale tej astmy strasznie współczuje .. mojej przyjaciółki młodsza córcia ma ,, straszne to jest .. na szczęście mała mimo 4 latek bez problemu ze wszystkimi lekami itp sobie radzi

U mnie też czasem ulewa po długim czasie, takie śmierdzące wtedy jest. Pierwszy też ulewał, przeszło mu.
Kinga - ja nie wnikałam bo i tak daję samą D3.
Isunia, a jak ci się objawiło przedawkowanie? Ja z Piotrusiem miałam w drugą stronę, miał niedobór mimo podawania D od 3 tyg. po urodzeniu. musiałam go leczyć dużymi dawkami D bo nie kostniał wcale.

reklama
mój dostaje vigantol ,,,ale przedtem dostawał tez wit k ale jak przeszliśmy na bebiko to kazał lekarz odstawić k i tylko vigantol mamy...szczepienie mój miał mieć dziś ale nie maił bo ma biegunke ....też mi sie to szczepienie śni ja się czuje jakbym niewiem co to szczepienie miało być ale trzeba bo faktem jast że szczepionki więcej dobrego robią niż złego ,,,ale my matki i tak będziemy się martwiły:tak::tak::tak:

Do góry