reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

Wiecie co tak czytam o tym , że sie martwicie o ilośc wypijanego mleka - nie ma o co, moja Olka wypijała 50 ml i nie dało rady więcej a po pierwszym ważeniu miała prawie 2 kg więcej:-) Także to nie reguła, ważne aby dziecko chciało, gorzej jak nie jest łakomczuchem , wtedy trzeba przeczekać apetyt sie w końcu pojawi sam:-)

reklama
Mój mały jest totalnym łakomczuchem jak by mógł to by jadł i jadł hihi.Jutro mamy pierwszą wizyte kontrolną jestem ciekawa ile przybrał bo ja czuje że jest cięższy :-):-D Aniach- to dobrze że twoja przybiera widać wszystko jest ok:-):-D:-)

A propos szczepień - widzę że w większości wybieracie wersję 6 w 1? Czy któraś mamusia nie będzie brała łączonej szczepionki? Jeśli tak to jakie argumenty za tym przemawiają, poza ceną oczywiście.

A propos szczepień - widzę że w większości wybieracie wersję 6 w 1? Czy któraś mamusia nie będzie brała łączonej szczepionki? Jeśli tak to jakie argumenty za tym przemawiają, poza ceną oczywiście.
Artemida- w szczepionkach nieskojarzonych, czyli tych refundowanych przez NFZ szczepionka na krztusiec jest produkowana z wykorzystaniem żywych bakterii. A to bardzo źle, bo u niektórych dzieci może powodować porażenie mózgowe. Dla mnie był to decydujacy argument.
Jeśli chodzi o cenę, to nie musisz kupować tej najdrozszej wersji 6 w 1. Są tańsze po ok. 130 zł- chyba ta 5 w 1 (nie jestem pewna). Jedynym jej minusem jest to, ze przy tym pierwszym szczepieniu dziecko jest kłute 2 razy, ale przy następnych już tylko raz.

Ostatnia edycja:
Łomatko - ja nie zdawałam sobie sprawy z tego, że w Polsce te szczepionki są takie drogie:szok::szok:

A dzisiaj położna była u nas w domu. Nasza tym razem - wróciła z wakacji, przyszła zrobić wywiad, przy okazji zważyła Sashkę - 3840:szok:. Przestaje mi się mieścić we wszystko:tak:

Włosy mu się nie wycierają, a wcale nie są takie gęste. Uwielbia przytulać się do mnie, śpi w łóżeczku, ale jak go karmię między 5.00 a 6.00 to zabieram do nas do łóżka:))) Uwielbiam spać koło niego:)

oj z tymi szczepionkami hehe zaczyna się :tak::blink:...Ja tak nie lubiłam z Julią chodzić na szczepienia i patrzeć jak ją kłują a teraz z Adasiem będe znów chodzić;-)

reklama
Do góry