reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

reklama
He, he, he... uzależniłam się od WAS, baby wstrętne!!!!! Pisałam jeszcze z domu przed wyjściem:)))
Widziałam fasolinkę, 14 tydzień, jak w mordę strzelił, 73mm, serduszko bije, lekarka niemka, była cudowna, po konfrontacji z nią już wiem co znaczy, kiedy Irlandczycy mówią do mnie:"your english is very good":)))))) Jej był "very strange", ale za to sympatyczna i cierpliwa babka.
I jestem zaskoczona tym jak tu jednak dbają o kobiety w ciąży.
Pobrano mi 5 fiolek krwi, wytłumaczono na co: min na grupę krwi, na HIV (miałyście w Polsce???), na wirusowe zapalenie wątroby... Waga, mocz, ciśnienie.
Badań nie dostajesz do ręki, za to jak nie jest ok, to wysyłają Ci do domu info o tym kiedy masz się zjawić w klinice w celu dalszego rozpoznania.
Dostałam książeczkę z informacjami w jakim szpitalu będę rodzić, kto tam przyjmuje, jak nazywa się położna, co mam ze sobą zabrać dla siebie i dziecka, no po prostu szczęka mi opadła!!!!
Mam tylko krwiaka na lewej ręce, ale u mnie tak zawsze, cienkie żyły, niskie ciśnienie, krew nie chciała lecieć, trzeba było dwie ręce kłuć:((

anakilm - jak fajnie się czyta zadowolone mamy po wizycie u lekarza:-D;-), ja na HIV badania nie miałam, ale dziewczyny z UK chyba tak - nie pamiętam dokładnie ..., kurcze duży ten twój maluszek już ... i będzie coraz większy tak jaka mama:tak::tak::tak:

ja po wczorajszym USG, maleństwo ma 6 cm i strasznie wczoraj fikało ginka nie mogła nadążyć :-)
robiła mi je Pani Doktor z Akademii Medycznej w Szczecinie, cudowna kobieta i świetny fachowiec.
Dzidzia się nie ujawniła z płcią pewnie chce zrobić rodzicom niespodziankę:-):-)
Następne USG za 8 tygodni.
Ja na HIV miałam robione badania 1,5 roku temu i mam ważne tak jak na zapalenie wątroby.

anaklim, matylda: GRATULACJE

anaklim, ja tylko robiłam morfologię, cukier i mocz, grupę krwi miałam kilka razy stwierdzoną na wypisach ze szpitala więc nie musiałam, do tego poziom ... skleroza... tego hormonu ciążowego na początku żeby gin miał pewność co i jak... teraz mi zlecił coombsa, bo ja mam rh- a mój ślubny rh+, żaba rh- po mnie, ale lepiej sprawdzić...
właśnie dzwoniłam do analizy, taka przyjemność kosztuje ponad 30zeta... wrrr... stać mnie na prywatnego gina, to stać na prywatne badania - KOCHAM TEN KRAJ:wściekła/y:

wrrr... stać mnie na prywatnego gina, to stać na prywatne badania - KOCHAM TEN KRAJ:wściekła/y:

kurka, paranoja no nie...
ja ostatnio w laboratorium zostawiłam ponad 130 zł:baffled::baffled: a jeszcze pielęgniarka mnie wkurzyła, bo stwierdziła że "chyba z bogatej rodziny pochodzę" skoro za badania płacę:baffled::baffled::wściekła/y:

anaklim- bardzo optymistyczny ten twój post:tak: super, że wszystko ok:-):-) a badanie na HIV robiłam przy pierwszej ciąży, więc ginaka stwierdziła, że nie ma sensu ich powtarzać...

Anaklim - super że dzidzia fika :-):-)

Ja to badań się narobię, co 2 tyg. zostawiam ok. 100 zł na badania ostatnio, powinnam robić co tydzień, ale mi szkoda kasy. Przez moją zdechłą wątrobę... Mam nadzieję, że to ostatnia ciąża ;-) Dziś znowu byłam, u mnie dla odmiany dość tanio (te same bad. gdzie indziej kosztują dwa razy tyle...) za to super powolna pani, pół godziny prawie wypisywała mi kwity i dwa razy nie potrafiła policzyć pomimo posiadania kalkulatora... :dry: A co do badań, to fascynuje mnie że toxo kosztuje dwa razy tyle co np. hcv a ta sama technika robienia :tak: Pewnie dlatego, że toxo to tylko kobiety w ciąży robią :tak:

reklama
Do góry