reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

reklama
ewa, ida generalnie mala zostaje z tata - ale mala tez z tych raczej "tatusiowych" choc co do opieki to hmm ma fazki ze tylko mama - przygotowujemy ja juz dlugo ze mama idzie do szpitala a ona z tatusiem zostaje - jakos to przyjmuje ale jak bedzie naprawde pokaze rzeczywistosc ... w czasie samej cc maz chce byc ze mna wiec mala do "cioc" idzie - juz sie bija ktr ;-)
ida co do dlugosci pobytu to lekarz mowil ze minimum 3 dni musze zostac - pewno zalezy jaki bedzie moj stan ... generalnie podobno ja decyduje ...

Cześć, szukam jakiś informacji na temat testu-wymazu na paciorkowce b. Mąż odebrał mi wynik, ale ten nic mi nie mówi. Właściwie nie wiem, czy mam te paciorkowce, czy nie. Co wy miałyście na wynikach tego wymazu i jak to zinterpretował lekarz. Dodam, że na googlach nic nie mogę znaleźć.
???

Mika- ale co masz napisane? Bo ja mam tak: z pobranego materiału Paciorkowców z gr. B nie wychodowano. I to jest dobry wynik, to znaczy, że nie mam żadnej bakterii.

laski pomocy, mam straszne swędziawki od jakiegoś czasu a wczoraj dołączyły krostki na stopach.macie jakiś domowy sposób na pozbycie się tego dziadostwa?

Jak ja tak miałam to lekarz natychmiast kazał mi zrobić rpóby wątrobowe i okazało się że mam bardzo podwyższone i dostałam leki, które musze cały czas brać ( ursocam)

Aniach, mam " miano: wzrost po namnożeniu"
Nie wiem w związku z tym czy podadzą mi antybiotyki i czy trzeba jechać do szpitala jak tylko się coś zacznie, bo musi być zachowany jakiś odstęp czasu do chwili porodu.
Naczytałam się m.in., że 4 godziny przed porodem podają antybiotyk

reklama
Mika, a co lekarz mówi? Bo ja się pierwszy raz stykam z takim opisem. Zwykle raczej jest ilość bakterii na ml.

Isia - Kate robiła próby wątrobowe i były ok. Co nie znaczy że teraz też takie są ;-) Jednak przy wysypce nie sądzę żeby to była cholestaza, bo akurat cholestaza nie występuje z wysypką. Pewnie jakieś uczulenie raczej. Polecam pomyć się szarym mydłem ze dwa dni, serio, a do smarowania oliwa z oliwek. I może podwójne płukanie plus dziecięcy proszek do ciuchów? :confused:

Do góry