reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama jest zadbana!

ale mnie dzis nachwalilyscie, az mi glupio.. oczywiscie samoocena poszla w gore po takich pochwalach :)

ale mi milo, chyba bede plakac...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::unsure::unsure:

reklama
Hruda co do tego kremu z avy to niestety jestem na niego uczulona (co mnie dziwi bo niby jest do skory wrazliwej a ja nigdy nie bylam na nic uczulona) , po posparowaniu wyskakuje mi jedna wielka czerwona plama (na szczescie po chwili znika) , no ale nic dam go mojej siostrze (mam nadzieje ze jej nic nie bedzie).
Bylam wiec zmuszona kupic nowy krem bo skore mam strasznie przesuszona , uzylam dopiero raz ale SUPER (zapach ,konsystencja ,uczucie po zastosowaniu) zobaczymy jak bedzie wygladac moja skora po dluzszym stosowaniu.
Krem jest z Ireny Eris
Hruda dla Ciebie podaje sklad(jezeli mozesz to zerknij ale nie badz zbyt surowa bo dalam za niego majatek/na szczescie dostalam od szwagierki bony pieniezne do drogerii) i moge zlapac zalamke)
Krem na noc
aqua,isononyl,isononanoate,cyclomethicone,glycerin,sucrose distearate,cyprylic/capric triglyceride,tocopherylacetate,hydrogenated olive oil decyl esters,sucrose stearate, triethanolamine, acrylates/ C10-30 alkyl acylate crosspolymer, carbomer, allantoin , rose canina fruit oil , xanthan gum , sodium hyaluronate, micrococcus lysate , lecithin , phenoxyethanol , methylparaben , diazolidinyl ureal , propylparaben , ethylparaben , butylparaben , parfum , buthylphenyl methylpropional , linalool , benzyl selicylate , hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde , limonene , hexyl cinnamal , alpha-isomethyl ionone , geraniol , coumarin

noooo to by bylo na tyle (moga byc literowki) ja nic z tego nie rozumiem

Hruda dla Ciebie podaje sklad(jezeli mozesz to zerknij ale nie badz zbyt surowa bo dalam za niego majatek/na szczescie dostalam od szwagierki bony pieniezne do drogerii) i moge zlapac zalamke)
Krem na noc
aqua,isononyl,isononanoate,cyclomethicone,glycerin,sucrose distearate,cyprylic/capric triglyceride,tocopherylacetate,hydrogenated olive oil decyl esters,sucrose stearate, triethanolamine, acrylates/ C10-30 alkyl acylate crosspolymer, carbomer, allantoin , rose canina fruit oil , xanthan gum , sodium hyaluronate, micrococcus lysate , lecithin , phenoxyethanol , methylparaben , diazolidinyl ureal , propylparaben , ethylparaben , butylparaben , parfum , buthylphenyl methylpropional , linalool , benzyl selicylate , hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde , limonene , hexyl cinnamal , alpha-isomethyl ionone , geraniol , coumarin

noooo to by bylo na tyle (moga byc literowki) ja nic z tego nie rozumiem
Luandzia - no to szkoda ze ta Ava az tak zaszkodzila.
A z tego sklau zaznaczylam : na zielono skaldniki aktywne, a na fioletowo konserwanty i zagestniki - to co nie jest chluba kosmetyku.
Te pierwsze po wodzie to jakies nowoczesne lipidy, moze ich technologia podraza cene kremu bo tak to nie jest jakis szczegolny...ale nie jest zly. Nie ma tanich konserwantow ani duzo zagestnikow( tylko 1) no i jak wiodac jest troche subst aktywnych!

Hruda, a możesz na to spojrzeć? To jest ten Vichy Myokine o któy Cie kiedyż pytałam. Póki co skóra jest super gładka (chociaż fakt że ja mam super skórę i prawie po wszystkim będzie gładka)

Skład: Aqua, Cyclopentasiloxane, Butyrospermum Parkii /Shea Butter Fruit/, Glycerin, Isohexadecane, Zea Mays /Corn Starch/, Silica, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, Cera Alba /Beeswax/, Stearic Acid, Palmitic Acid, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Peg-20 Stearate, Big-Peg-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Stearyl Alcohol, Prunus Armeniaca /Apricot Kernel Oil/, Peg-4 Dilaurate, Peg-4 Laurate, Glycine Soja /Soybean Oil/, Dimethiconol, Manganese Sulfate, Methylparaben, Arginine PCA, Adensine, Magnesium Sulfate, Disodium EDTA, Tocopherol, Dipotassium Glycyrrhizate, Iodopropynylbutylcarbamate, Capryl Glycol/Caprylyl Glycol, Hydrolized Algin, Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, Butylparaben, Polysorbate 80, Benzophenone-4, Parfum

No i zastanowiło mnie co pisałaś kiedyś o kosmetykach Oriflame., bo na katalogu jest napisane że używają wyłącznie skłądników naturalnych. To chyba dobrze świadczy o nich?

Hruda, a możesz na to spojrzeć? To jest ten Vichy Myokine o któy Cie kiedyż pytałam. Póki co skóra jest super gładka (chociaż fakt że ja mam super skórę i prawie po wszystkim będzie gładka)

Skład: Aqua, Cyclopentasiloxane, Butyrospermum Parkii /Shea Butter Fruit/, Glycerin, Isohexadecane, Zea Mays /Corn Starch/, Silica, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, Cera Alba /Beeswax/, Stearic Acid, Palmitic Acid, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Peg-20 Stearate, Big-Peg-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Stearyl Alcohol, Prunus Armeniaca /Apricot Kernel Oil/, Peg-4 Dilaurate, Peg-4 Laurate, Glycine Soja /Soybean Oil/, Dimethiconol, Manganese Sulfate, Methylparaben, Arginine PCA, Adensine, Magnesium Sulfate, Disodium EDTA, Tocopherol, Dipotassium Glycyrrhizate, Iodopropynylbutylcarbamate, Capryl Glycol/Caprylyl Glycol, Hydrolized Algin, Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, Butylparaben, Polysorbate 80, Benzophenone-4, Parfum

No i zastanowiło mnie co pisałaś kiedyś o kosmetykach Oriflame., bo na katalogu jest napisane że używają wyłącznie skłądników naturalnych. To chyba dobrze świadczy o nich?
Na czerwono zaznaczylam synetyczne skladniki niekoniecznie korzystnie wplywajace na skore, na zielono odzywcze skladniki aktywne ( i tu! sa nawet naturalne) a na niebiesko cos co mi sie nie podoba, nie znam tego ale nie jest to pochodzenia roslinnego.. sklad ogolnie nie jest zly.
A co do sformulowania naturalny...hmmm...chyba nie ma w obecnych czasach firmy, kosmetycznej czy spozywczej ktora nie zaznaczylaby ze ich propdykt nie jest naturalny. Taki trend. Ale parafina/wazelina to tez natura przeciez - ropopochodna. Piasek to tez natura itd. Podkreslalm roznice miedzy kosmetyka naturalna a ekologiczna - ta druga opiera sie wylacznie na wyciagach roslinnych...a pierwsza na...naturze, a pod to mozna przypiac wszystko.

Hruda, a co sądzisz o serii AA firmy Oceanic i o Yves Rocher?
Moze jestem uprzedzona ale (choc kraza pogloski);-)ze kosmetyki AA wcale nie sa takie bezpieczne. Dosc dawno nie przegladalam ich skaldow ale chyba bez rewelacji. A Yves przypinam do Oriflame i Avonu, no przykro mi ale pytasz o moje zdanie - sklady marne a ta cala otoczka - sklepy, opakowania i blyski...eee nie podoba mi sie taka kosmetyka;-):-p
A tak w ogole!:rofl2: Jak pytacie mnie o kosmetyki konwencjolne to znacie moje zdanie.One wg mnie nigdy nie beda dosc dobre - by dorownac kosmetykom ekologicznym. No takie moje zboczenie!

reklama
Do góry