Hej :-)
Mb_1 witaj, witaj :-) Fajnie z tym rowerkiem, ja w tej chwili nie mam, ale chce zakupic i do pracy jezdzic na nim i wlasnie takze by z Julia jezdzic, swietny pomysł i jak ładnie juz mówi malutka
Pozdrawiam! :-)
My takze mleka nie pijemy, modyfikowanego nie piła nigdy, oprócz bezlaktozowego w szpitalu 3 tyg po porodzie, potem juz tylko moje mleko i teraz serki, twarożki, desery, jogurty i czasem zupke mleczna robie owsianke, lane kluski na mleku krowim ale z butelki, psteryzowanym w niskiej temperaturze, takie świeże mleko , które ma krótka datę wąznosci. Własnie miałam wam juz kiedys pisac, że nasza znajoma lekarka uczuliła nas by nie dawac dziecku mleka z kartonu i samemu nie pic
, ze to juz nie mleko, ale biały martwy płyn, pozbawiony dobrych bakterii kwasu melkowego i witamin, bo moze przeciez stac bez lodowki całe dlugie miesiace, no i moze racja. Takze, warto kupowac mleko sklepowe ale z lodowki, idealnie by bylo miec mleko swieże krowie , są w niektórych miastach automaty z mlekiem krowim, u mnie nie ma :/
Trixi, wow...podziwiam Ciebie, Was...cudowna rodzinka, jestes dzielna Mamą i musisza bardzo kochac dzieciaczki, ze tak szybciutko chcecie 3 maluszka, bedziesz pewnie zmeczona...i szczęśliwa. Super, cieszę się Kochana
Anitas, nie przesadzaj...teraz starsze mamy to niemal norma, owszem jak my bylysmy male to starsza mama byla rzadziej a juz na pewno nie z pierwszym dzieckiem, ale dzisiaj...sama wiesz ze mnostwo kobiet tak czyni z wyboru, późnych decyzji .Luzik
Co do pracy to niefajnie, to nasze decyzje potem wlasnie z ta praca w Polsce jest kicha, albo byc z dzieckiem i potem bez pracy, albo dziecko do żłobka, niania...tez drogo. Smutne realia w Polsce, musimy to przetrwac, bo rady nie ma :/ Pozdrawiam Was, tulaski dla dzieciaczków :-*
Marta, współczuję, bardzo , bardzo przykre...ech Sama pracuje w słuzbie zdrowia, ale muszę przyznac , że im więcej widze tym bardziej nie ufam medykom, sposobie stosowania zasad medycyny, nie liczy sie tak naptrawde pacjent, ale jednostka chorobowa i procedury jak ja zakwalifikowac i jak odebrac pieniadze z NFZ, tak jest i to jest smutna prawda. Oby Dziadek żył jak nadłużej potrafi i chce...jest klinika Gersona w Holandii i Węgrzech, lecza beznadziejne przypadki raka...koszt niestety ogromny bo 3 tys EU, moja kolezanka z pracy wlasnie tam sie wybiera, bo w PL juz jej nie umieja leczyc, lage połozyli, rak piersi :/ Jezdzi tez do Niemiec do polskiej lekarki, dala jej nadzieje i mnostwo zabiegow, lekow...ktore w Polsce lekarze okrzykneli...alternatywnymi i nie stosuja ich, bo po cpo...a to dziala, przerzuty juz sie cofnely, teraz leczyc dalej, wierze głęboko ze nie starcimy tej kolezanki. Trzymaj sie Marta i tulaski dla brzuszka, cudownie :-)
Jaimis, ja powiem tylko...Nie szczepię, na razie wcale. Na meningo i pneumi nigdy nie zaszczepimy córeczki, to juz takze decyzja i rada naszej pediatry, menongo C (ta szczepionka) nie dziala w Polsce, bo tutaj jesli juz to zakaża baketria meningo B, a C prawie nie ma...wiec ta szczepionka Ok w UK czy USA ale w Polsce nie ma prawa byc stosowana, bo to oszustwo, wyciaganie kasy. Pneumo...poczytaj prosze, tyle przypadkow smierci dzieci po niej, zadnych gwearancji, tylko propaganda, ze nagle usmierca, gdzie ? Kilak przypadkow sepsy? ale to nie tylko pneumo moze spese wywolac, mnostwo jest szczepow bakterii na kotre szczpeionek nie ma i sepse wywołują. Może ten artykuł nieco wyjasni więcej.
http://dziecisawazne.pl/pneumokoki-szczepic-czy-nie/
Justyna dzieki!!! Wszystkim Mamom, Mamusiom szczęśliwego, pięknego dnia Kochane !!! :-)