reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Witajcie mamusie,z okazji ,że mam wolne postanowiłam i ja się odezwać....Codziennie czytam co u Was, ale wpadam dosłownie na lekturę, a później nie mam kiedy odpisać. Po odwiedzinach mojego taty mała księżniczka udała się na drzemkę. Kurcze ,właśnie dowiedział się ,że rozwiązują firmę z którą współpracował i niestety został na lodzie. Nieźle zaczął się ten rok...Gizelko, przytulam Cię mocno...Marietko, daj znać jak po wizycie i czy niuńka zdecydowała się przyjść na świat sn:-)Nie wiem czy gratulować nowego mieszkanka, ale może nie będzie aż tak źle. Grunt,żeby właściciel nie robił Wam cyrków jak babeczka u której teraz mieszkacie:tak:Beti, jak zwykle na straży wrześniówek:-D:-D:-DMała jaka zadowolona ze spacerku:-).Wczoraj wystawiłam nasz wózek na allegro i już po godzinie mieliśmy telefon. Przez telefon chciano utargować 200 zł:eek:. To trochę dużo zważywszy na cenę wyjściową .Teraz rozglądam się za spacerówką. Może coś polecicie???Mi osobiście w oko wpadła nuna Pepp PROMOCJA!!!! Wózek NUNA PEPP` 2011 + FOLIA GRATIS (2028764091) - Aukcje internetowe Allegro.

Aha, dawno nie odzywała się agata_89,co u Ciebie??

Ostatnia edycja:
reklama
Hej.. a własnie namieszałam z mieszkaniem i nie powiedzialam co i jak wkoncu.. nie podpisalismy umowy , porozmawialam na spokojnie z M i doszlismy do wniosku ze teraz sie przenosic nie bedziemy - nie tam .. a wczoraj zaprosilismy wlascicielke mieszkania w ktorym narazie "urzedujemy" i ma pomyslec nad pokojem ale robilismy takie maslane oczy ze moze serce jej zmieknie (mam nadzieje) bo jak nie to klatwe na nia rzuce :-D Dzis bylam u ginki ponad godz pod ktg lezalam bo se o mnie zapomnialy nosz,,,:wściekła/y: pozniej poszlam na badanko i powiedziala mi moja pani dr ze jak dobrze poskacze to do terminu urodze jak nie to widzimy sie w poniedzialek.. pozniej z mama poszlam do urzedu pracy wzielam zaswiadczenie o ubezpieczeniu wrocilam siadam na "klop" patrze a tam pelno krwi:sorry: matko chyba dopiero do mnie dociera ze porod coraz blizej i ze jednak mnie to nie ominie ... boje sie strasznie:/
ps. ania na ostatniej wizycie ginka stwierdzila ze kieruje sie glowa w dol a dzis nic nie mowila wiec chyba juz jest ok
EDIT" beti mała wymiata a filmik na fB komedia poprostu

Ostatnia edycja:
bry wieczor:-(, u nas chorobsko sie przyplatało:wściekła/y:, maly kaszle i ma stan podgoraczkowy, w sumie to caly dzionek markotny, radzimy sobie sami, ale chyba bez wizyty u pediatry sie nie obedzie...kurka znowu kaszle...

marietta oby babce zmiekło serce, trzymam kciukole. Aaa i jesli to czop o ktorym pisze Gaja to szybkiego rozwiazania zycze:tak:
Ania nie pomoge odnosnie spacerowki, my smigamy ta od xlandera i nie zmieniamy poki co

hej! ale niespodzianka od rana, wstaje odslaniam okienko patrze a tam bialo :D kurka wkoncu snieg spadl troszke ale jak cieszy nie wyobrazacie sobie mojej radosci jak bym dzieckiem byla hak sie ciesze hehe.. my juz po sniadanku teraz czekam na mamuske i zaraz z nia idziemy na ten jakze oddalony cmentarz do taty zapalic znicz :) chyba wezme aparat i cykne jakies fotki malemu na tamtym pustkowiu..
ps.ja nadal zapaczkowana brzuch sie caly czas stawia , krwawienie ustalo- moze to tylko po badaniu:/, czop jak pamietam odszedl mi z malym wygladal calkiem inaczej ;/
aga89 a czy ty juz wiesz co nosisz pod serduszkiem jak sie czujesz odezwij sie kobieto:)
jak sobie przypomne jak to na poczatku bylo ciezko nadrobic zaleglosci z godziny czasu na forum tak az sie smutno robi ze nas coraz mniej tu:/
gaju a co z tym kominem? wiesz tak na dobra sprawe gadalam z m i on powiedzial teraz tak bez zartow ze dobrze by bylo gdybyscie kupili scianke karton gips i na stelarz obudowali komin troche wkladu no ale trza sie ratowac i dzieci
beti a ty co milczysz ?

Idzie młodzieniec przez park. Nagle widzi na ławce dziewczynę, która wrzeszczy:
- K**wa, ch*j by to strzelił!
Chłopak patrzy na nią i mówi:
- Słuchaj, fajna jesteś, trochę nie wypada, żebyś tak przeklinała.
Na co dziewczyna:
- Siadaj koło mnie, to Ci powiem dlaczego tak.
Chłopak usiadł, dziewczyna szepnęła mu coś na ucho, na co chłopak:
- Orzesz k**wa, ja pie**olę!
Przechodząca obok starsza pani:
- Oj, ta młodzież dzisiejsza. Jak Ci nie wstyd!
Chłopak próbując wybrnąć z sytuacji:
- Niech babcia usiądzie obok mnie, to wyjaśnię o co chodzi.
Babcia usiadła, chłopak szepnął jej coś do ucha, na co babcia:
- A niech to di**li, do ku**y nędzy!
W tym czasie obok przechodził dostojny starszy pan. Widząc to zwraca się do babci:
- Jak Pani może w starszym wieku, jaki to przykład dla młodzieży?!
Na to ona, żeby usiadł obok, to mu wytłumaczy o co chodzi. Dziadzio siada na ławce, a babcia:
- Ta ławka jest świeżo pomalowana...

milego dnia:))

Ostatnia edycja:
marietko tak właśnie panowie z TBS nam zrobili w miejscu gdzie przechodzi komin mamy na stelażu ściankę regipsową a pod nią watę szklaną, zrobili ładnie i w oczy się nie rzuca po pomalowaniu:tak:, smród póki co ustał, ocieplili też komin i juz na strychu się nie skrapla tylko powyżej dachu więc u nas jest już sucho a koszt tego nie mam pojęcia jaki będzie, mam to gdzieś jak narobili to teraz ze wspólnoty ściągnąć będzie trzeba:-p.

A tak w ogóle witam,
miałam na zakupy iśc ale znów pada a muszę Miłoszowi spodnie kupić bo ma tylko 2 pary i musi mieć jeszcze jedną tak na wypadek gdybym z praniem sie nie wyrobiła:-p
Wczoraj byliśmy w Tesco, szukałam jakiegoś przebrania dla Oli i nic, nawet akcesoriów takich karnawałowych nie mieli:-(, sobie szukałam jakis ciuszek ale mnie przerażają te ceny, za bluzkę po 59-69 zł to przesada, kawałek szmaty i tyle kasy o spodniach nie wspomnę, wyszłam z niczym - matko jakie te życie się drogie robi:shocked2:. Muszę od połowy roku szukac pracy czy tego chcę czy nie, mój sam nie da rady prędzej czy później. Tylko u nas w okręgu największe bezrobocie w Wielkopolsce ponad 15%:sorry2:. No nic może ktoś będzie potrzebował kogoś z dwoma językami:sorry:tzn. obcymi;-).
Tak jak patrzę w sklepach to już wsio do góry poszło, niby o 1 zł na produkcie średnio ale jakby zliczyc te złotówki za cały miesiąc to się nazbiera

Witam :)

U nas przyprószyło śniegiem, ale na razie zbyt mało i za ciepło, topi sę, ale juz jaśniej przyjemniej na dworze :)
Obie się pochorowałyśmy, wirusowe przeziębienie, kaszlemy, smarkamy ale bez gorączki, leczymy się naturalnie i juz nam lepiej , mam nadzieję, że wszystko jest Ok.

Gaju, i ja dostrzegam wzrost cen, a benzyna, ropa...masakra :/ Każdy produkt zdrożał, choć odrobinę ale jednak. A zarobki stoja w miejscu już dłuższy czas, niestety. Co zrbć, ponoć ratujemy się z kryzysu.Fajnie, że już problem z kominem jakoś rozwiązany :tak:
Marietta, kochana bardzo mocno trzymam kciuki i często myślę o Tobe, czy to już, czy juz urodziłaś, jak się czujecie.
Czyli zostajecie na razie na "starych śmieciach".Może dobrze, bo teraz przeprowadzka, dla prawe rodzącej Mamusi to koszmar,oby wam właścicielka już nie podnosiła opłat. Trzymam kciuki!

Betti, muszę koniecznie obejrzec filmik na FB :) :tak:
Co do jazdy zimą ...Kochana jak tylko odberzesz prawko, wsiadaj i jedz, chocbys miała jezdzic 30 km/h to jedź! Wiem po sobie, bo zdałm prawko w styczniu i był wielk snieg, bałam się niemiłosiernie, ale jeżdzę...a kolezanka , któa zimy się bała , ne jeżdzi do dzisiaj bo sezon odstapła a potem zapomniała i lęk był coraz większy. Jak naczysz się jezdzic zima , to potem bedzie już luzik :tak:

Anja 86, śliczny ten wózeczek! :) Nie widzałam na ulicy takiego, super :tak:
Gizelko, ślę cieplutkie pozdrowienia, trzymaj się , jesteś bardzo dzielna!

Marietta, super dowcip , hehehe :))))
Życze Wam pięknego dnia!

Marietta ja już czekam i czekam na newsa że rodzisz a tu nic:-)
Ana 86 a ogladałas ten wózek na żywo??? my bardzo chcieliśmy go kupić , ale pojechaliśmy przymierzylismy małego i zrezygnowaliśmy, kólka nisko zawieszone wiec byle jaki wybój i wózek bedzie skakał , dośc płytkie siedzenie , miałam wrażenie że mały mimo pasów- które b.cieżko się regulowały wypadnie.
wizualnie jest super ale na żywo b. rozczarował, to wózek typowo miejski na równe chodniki i krótkie wypady, żadne parki, łąki itp.
Warto w miare możliwosci zobaczyć wózek na żywo.
my mamy ten http://dino.sklep.pl/nowy/promocja-wozek-coto-baby-milano-2011-gratis-body-niemowlece-p-11731.html
fajne i moge tez polecic sa te wozki
http://allegro.pl/inglesina-trip-wozek-spacerowk-parasolka-ecru-i2045719194.html

napisalam dluzszego posta wcielo, żenada z tym edytorem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!

Melduję, że w 9 dobie po szczepieniu odra/świnka/różyczka pojawiła się u nas gorączka, która trwała 1,5 doby, a wczoraj rozwinął się kaszel! A mnie zaczyna boleć gardło :D Bo od jakiś 4 dni jestem zdrowa. Super dzień :-D:-D:-D

Od jutra idę na urlop do końca tygodnia i będziemy się z Adamem kurować :)

A dziś zrobię sałatkę nafaszerowaną czosnkiem i nie będę się "musiała" z mężem całować :D Taaak profilaktycznie :)

Buuzia :D

reklama
Gaja dlatego jak ja patrze na ce ceny ciuchów to płakać mi się chce... już dawno zaczęłam ubierać się w ciucholandach bo mam naprawdę dobrą jakość za niską cenę. Ostatnio nawet kupiłam nowe spodnie z metką (!) za 3 zł, musiałam tylko guzik doszyć bo nie było

Do góry