reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Hausfrau, spokojnie. Masz wiele racji. Jak pisałam szczepienia to sprawa rodziców, ich decyzji, ile i jakimi szczepionkami zaszczepią.
Jednak co do argumentu, że po co to tutaj pisac skoro każda z nas na forum ma internet i wszystko tam znajdzie...To zatem po co forum, po co pytania a chociazby o wózek, zabawkę, antybiotyk, chorobę, i szczepienia.
To tak samo jak mając encyklopedie w domu twierdziłoby się, że wszystko sie wie. Nie nie wie się wszystkiego. Ja też nie wiem czy do końca robię dobrze, że nie szczepię na nic więcej niż to co zrobili przymusowo bez mojej zgody. Moze zaszczepie gdy bedzie starsza na polio, moze doszczepię na WZWB. Jednak nie teraz kiedy dziecko się rozwija tak intensywnie. To nasz wybór jako rodziców, we wsparciu naszych prywatnych lekarzy i rodziny. To ciężka decyzja, ale ją podjęliśmy. Może ktoś , tak jak ja coś tutaj przeczyta i zaczne szukac i czytać dalej...Ja nie miałam pojęcia, że są jakieś NOP....Aż nas samych to nie spotkało i przyjaciółka, również nie szczpiąca swych dzieci nie podrzuciła mi linków. A przeciez od 1998 roku mam interenet w domu. Nie miałam pojęcia :baffled:
I tak jak pisze Dorotka, Mb1 ...i inne dziewczyny. Każdy zrobi z tą wiedzą, co uważa. Tylko dyskutujmy, dlaczego udawać, że tematu nie ma, bo ...wszystko jest w internecie?
Proszę nie kłóćmy się, wszystkie robimy dla naszych dzieci, co najlepsze według nas. Bo je kochamy :tak: :)

Toshi, nie widziałam tej lalki ale zajrzę na Allegro :)

Julka wstaje średnio o 6 do 7 rano.Bywa, ze jak mam wolne to leżakujemy dłuzej , nawet do 8 :)bardzo rzadko jednak, a drzemka juz tylko jedna do 2 h , ale srednio to 1 godzinna.

Lece na spotkanie za kumpelami ze studiów, troszke sie wyluzuje, Julcia zostaje z tata, zadowolony nie jest, ale ja i owszem :)

Miłego wieczorku :happy:

hejka..poczytalam Was troche..kurde..odnosnie szczepien to ja szczepilam jak do tej pory na wszystko..nie wiem czy dobrze zrobilam ale boje sie tez nie szczepic..kocham moje dziecko i wszystko co robie robie dla jego dobra..szanuje zdanie kerny i beniaminki bo dotad bylam zielona w tej kwestii i nie zdawalam sobie sprawy z tego ile szkody robia szczepionki..a po Waszych postach wiem chociaz co jest pięc.

U nas tez zebowy szal..powoli chyba sa gorne 3 w natarciu..nocki ciezkie.

Hello dzieci sie bawią super w pokoju a ja jeszcze pije kawke i pozeram ciacho :-D u nas juz na dworze chlodno wiec ze spaceru wrocilismy juz o 16.00 i mysle ze wystarczy ciekawa jestem jak to bedzie zimą:no: ja osobiscie nie lubie jesieni zime jako tako ale jak dla mnie to mogla by byc na przemian wiosna i alto haha z miesiaczną przerwa na zime hehe
ok uciekam bo musze jeszcze pranie zrobic i za pol godzinki kąpiel kolacja i spanie buziaki dziewczynki i do milego:-)
malgos83 a odnosnie zebow to u nas jak narazie wyszedl wlasnie szósty czyli u gory druga 2,a na dole tylko dwa zeby jak dotad, ale Lenka wyglada bombowo z tymi zebami jak sie usmiecha :rofl2:

Ostatnia edycja:
Hej hej :-) u nas chyba wychodzą ostatnie zęby, dolne piątki wychodzą na pewno, górne chyba też i mamy w domu MAsakrę! dlatego też szczepienie przesunęliśmy w czasie żeby małego zbytnio nie obciążać małego... a pozatym wczoraj złapałam za nożyczki i lusterko i obciełam małemu włoski może niezbyt równo ale ważne że małemu włoski nie wchodzą do oczu i uszu a to efekt
PRZED:
Zobacz załącznik 400023
PO:
Zobacz załącznik 400024

Justynka, Wiktorkowi widze nie tylko ząbki pięknie obrodziły :tak: Macie pierwsze obstrzyżyny za sobą:-) Gratulacje nowej fryzurki, bardzo ładnie go obcięłaś. Tylko minka coś na zdjęciu smutna po obcięciu kitki ;-)
U nas jedynie ząbki obrodziły, nadal 12 i coś się dalej kroi . Bo znowu rączki pakujemy do buzi i szukamy. I te nocki...buuu.
Także, Toshi , Lenka i Julka mogą sobie podać grabkę. Fryzurki te same :):-D

Hausfrau w takim razie bezsensowne sa dyskusje czy porady na każdy temat bo jak ktoś będzie chciał się dowiedzieć to sobie poszuka.Szkoda ze dyskusja o szczepieniach tak wygląda.

reklama
witam porannie
milego dnia :-) lece z mala na zakupy synek juz w przedszkolku

kerna- w sprawie szczepien zawsze zdania beda podzielone a dyskusj a tu na forum to nic zlego przeciez
paa

Do góry