reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Kasik to rzeczywiście mała impreza... moje wesele było 3 razy mniejsze...

a tak pozatym to ja już po 2 kawie i spacerze i dalej dobudzić się nie mogę :-(

reklama
A ja z kolei dziś pełna energii o 6 wstałam, żeby zdażyć wszystkich wyszykować, wyszliśmy o 7.40 i teraz wróciłam dopiero do domu, non stop na spacerze:tak:
ja na roczek nie wiem ile osób zaproszę, u mnie nie ma gdzie wszystkich pousadzać więc najlepiej jakby połowa nie przyszła:-p Zresztą nienawidzę takich imprez potem biegam i obsługuję a na koniec padam na twarz:wściekła/y:

A my wczoraj zaliczyliśmy lekarkę w związku z zatwardzeniami Olka kazała dawać laktuloze tak jak poprzednia tylko że wtedy jej nie wykupiłam bo pani w aptece powiedziała, że jeśli dziecko ma skazę białkową to nie może tego brać...a ja jej uwierzyłam i byłam wściekła na tą lekarkę.
Ja też jestem sflaczała jak nie wiem własnie kawę piję...
Mąż jedzxie w niedzielę na staż niby na dwa tygodnie ale może po tygodniu wróci w sumie to moze być tam i 3 tygodnie jakoś czasami bez niego lepiej sobie radę daję.

u nas forma na szczęście ok, ale słoneczko ładnie świeci więc i sił jest wiecej. Spacerek długi zaliczony i zasiadam z drugim śniadaniem i kawką. Jestem na diecie i muszę się pilnować a taka mam ochotę na kakiegoś chrupiacego wafelka..takiego mini mini a najlepej cały worek takich mini mini :))))))))
KAsik 70soób!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! moje wesele było mniejsze :)))))

A ja witam chorobowo!
Malego do wtorku rozlozylo jest na antybioku,co ja sie teraz z nim mam dziewczyny!!!strrasznie jest marudny,moze i gdzies zeby mu wychodza chociarz nie widzie nic napuchnietego ale zyc nei daje nic nie moge zrobic jak nie wezme na rece to lazi i beczy za mna a najlepiej to by przy cycu siedzial non stop!ale to tylko i wylacznie sobie potrzymac,a gdzies ucho mu przewialo i bierze AOGMENTIN,a tez syropki wszelakie bee na sile tzreb adawac,apetytu nie ma wczoraj to wyl mi 40 min bo nie wzielam na rece musialam obiad naszykowac i uspokoil sie jak mu dalam cyca,a dzisaj do tego dostal jakies wysypki maz wlasnie poszedl z nim do lekarza,no jestem ciekawa co lekarka powie i ma biegunke.Jagby to posklejac to na zeby biegunka marudzenie,ale tez ucho ma ponoc troche czerowne tak lekarka we wtorek powiedziala.
Taki teraz biedny jest nic go nie cieszy,wczoraj juz go wykapalam bo pare dni go nie kapalam,ale musialam bo w nocy strasznie sie poci i nawet kapiel go nie cieszyla,yhhh padam na twarz ,juz moglby wyzdrowiec tak mi go szkoda ,jescze ladna pogoda a ja nie moge z nim wyjsc a on przyzywczajony codziennie na dworze...
Dobrze koncze maz zaraz od lekarza przyjedzi ea ja zaten czas pozmywam bo pozniej to nic nei zrobie!
Milego dnia!!!

Hejka :)

Widzę i wy się szykujecie lub jesteście po 1 urodzinkach . Nas to czeka za 10 dni, zrobimy w środku tygodnia, jednak nie z chrzcinami, bo chrzestny zmienił nam termin przybycia i chrzciny mamy 2 X dopiero.
Ja zamierzam zrobić małe part dla najbliższych z tortem, ciastem i ewentualnie zrobię leczo lub bogracz, jak zdążę, bo teraz codziennie do pracy , mogę nie wyrobić.
Dla Małej mamy w prezencie na razie płytę CD z piosenkami z bajek , które lubi jaki Myszka Miki, Piraci , Złąta Rączka, Oswald, Agent Oso...Julka gdy słyszy te melodie zaraz tańcuje podrygując pupką, wiec myślę ucieszy się, będziemy takze słuchac w aucie ;) Jeszcze coś kupimy, ale na razie brak ustalen, bo kolczyków moj P absolutnie nie chce, nie zgadza się i tyle, fotelik samochodowy i zabawki dostanie od dziadków, co dalej zobaczymy.

Od kilku dobrych dni zamieszkała z nami maruda, grzeczna Julka gdzieś się schowała ;) O idzie kolejny zabek, pcha całe ręce do buzi aż się krztusi i znowu po kilka kupek luzniejszych dziennie i krosteczki na pupci. Dzisiaj z żalu nad nią podałam jej Ibum i mała przez 3 h była w super humorku. Julka praktycznie już chodzi, jednak nie biega jak widziałam u niektórych maluchów, ale od przeszkody do przeszkody sobie powoli podreptuje , jak się zachwieje to kuca lub siada.
Ostatnio nauczyła sę mówic brum brum jadac autem i teraz jadac czymkolwiek mówi to samo, takze jadać na kucyku ostatnio krzyczała muuu i brum brum. Dmucha sobie skubana baloniki, napatrzyła sie jak jej to robie i sama próbuje, dmucha takze na basenie na wode, bo tak nas tam uczą zeby dzieci robiły bombelki do wody, to mam nadzieję zdmuchnie świeczkę :)
Dzisiaj podjadła pieskowi karmy, :szok: jak zauwazylam to wlasnie przeżuwała , mam nadzieje ze nie zaszkodzi, to dobra markowa karma z łososiem...tyle ze dla pieska :)))
Jak coś chvce to bierze nas za rękę i ciągnie do przedmiotu jaki chce lub nadal wszystko pokazuje paluszkiem, tym samym którym grozi nu nu jak wie, ze czegoś nie wolno. Jak podchodzi do szuflady , której nie pozwalam otwierać(ostre sztućce ) to podchodzi i grozi palcem...po czym sobie otwiera ;)
Na wszystkich woła mama, tata jest zawiedziony ale na niego tez tak woła , wiec wiemy o co chodzi ;)
Śpi od 21 do 8 rano (jak jestem w domu) lub do 6 jak wychodze do pracy i wtedy dłuzej pospi w dzien bo nawet 2 h cięgiem, ale juz tylko raz dziennie. Doi cyca w nocy i rano, przed snem, w dzien juz zapomina, chyba ze jest bum lub bach to wtedy cycuś pocieszyciel . Zadnego mleka mm nie chce tknac, kiepsko z nabialem, za to wcina ladnie obiadki, owoce.

Takaja, przepiekny ten torcik, a jak jeszcze napisałas , że pyszny to super :tak:
Ksiulka, moja panna tez maminych kolanek tylko sie trzyma i to tak ostatnio dopiero sie uwidoczniło.Rozrabiaka tez nieziemska, taki damski chuliganek będzie :)
Przyszla Mamo, duzo zdrówka dla Torianka! Moze wysypka i biegunka to po antybiotyku? To dosyc ostry antybiotyk, a moze uszy....to po prostu zeby? U nas ucho wlasnie do krwi podrapane i wymemlane, ale ja juz nie panikuje bo wiem , ze zeby. Ale moze i przewiało biedaczka :/

Zyczę Wam udanych Roczków, pięknych prezentów, bezbolesnego ząbkowania i pierwszych kroczków na roczku :)

Dobrej nocy !

Maly maruda spi,dzisaj juz go przewietrzylam bo oszalec mozna chodzi i wyje tylko pewnei i tez z nudow bo nic go nie bawi i nei cieszy,a na dworze szczesliwy na swoim rowerku i brumm brummm tylko wola,a jak widzi swiatla to pokazuje palcem ze chce pstryknac he.Wczoraj lekarka kazala odstawic antybiotyk az przejda krosteczki...no ale jak przerwe to jak zajda to mam znowu mu dac??bo sama nie wiem a nie powiedzial mi.
U nas dzisaj na obiad piersi z koko i do tego marchewka z groszkiem.
Ide sobie kawke zrobic i w spokoju i ciszy wypic bo jak wstanei amly terrorysta to koniec ciszy bedzie.!!!
Zycze milego dnia

p.s u nas roczek za 17 dni i oczywiscie tort bedzie BOLID no bo jak inaczej he,maz twierdzi ze rosnie zastepna ROBERTA KUBICY bo tak kocha auta Thorianek,(nasze autko zamowione na allegro jeszczce nei dotarlo)

Ja dziś na zakupach byłam oczywiście wydałam więcej niż założyłam ;p ale w granicach się zmieściłam. Chciałam sobie coś kupić bo dawno nie kupowałam i kupiłam zwykłą białą blzukę z krótkim rękawkiem i do tego fajny rozpinany sweterek. A do sukienki na wesele koleżanki czerwony pasek. Oczywiście nie mogłam się na nic zdecydować :) do sklepów z ubrankami dziecięcymi to nawet nie wchodzilam bo na bank bym coś kupiła.
A i czekamy na magnesy na roczek jak dostanę to wkleję.
Oczywiście Olkowi dwie książeczki tabliczkę drewnianą z domowymi zwierzątkami i prezent na roczek sztućce gerlacha akurat była promocja za 30 zł były :) jeszcze mu dokupimy baranka timmiego takiego do spania, bo śpi z misiem którego ja dostałam kiedyś tam :)

Beniaminko taka płyta nam też by się przydała. Chyba muszę poszukać na necie tych piosenek i mu nagrać. Współczuję z tymi ząbkami u nas w nocy cały czas też maruda trochę zeby trochę brzuch. A na ząbki pomogły u nas homeopatyczne granulki i dentinox nic więcej nie pomaga a jak już go tak męczyło to też mu dawałam panadol albo ibum.

przyszła mamo szybkiego powrotu do zdrowia. U nas po antybiotyku też było małe rozwolnionko a po 3 dniach go wysypało i gorączka przeszła okazało się ze to trzydniówka a ja myślałam że wysypało go od antybiotyku ale z uchem też coś było bo przy temperaturze 38.4 strasznie płakał. A później załapał infekcje od nas domowników też miał ze dwa razy taką temaperaturę i był tylko lekko osowiały.

Witam po dłuzszej niobecności, jakoś ostatnio kompletnie nie potrafię sobie czasu na kompa zorganizować. Teraz też nie popiszę bo Laura już na kolanach mi siedzi i próbuje walić w klawiaturę:angry:. No i już wyje:crazy::wściekła/y:. Zęby wyłażą, nocki straszne i jeść nie chce:baffled:.
My już po roczkowej imprezie, było całkiem fajnie, tylko pod koniec dostała napadu płaczu i trzeba było szybko spadać do domu (imprezka była u teścia). Teściu siępostarał, tak ładnie przystroił salon serpentynami i balonami, tylko szkoda że teściowa za granicą:-(. Wkleję zdjęcia na fotkowy wątek jak mi moja męczybuła pozwoli.
Kerna ja też właśnie siedzę i myślę o słodyczch a nic w domu nie ma, ja nie jestem na diecie więc chyba zaraz karnę się do sklepu. Chociaż te 4 kilo nadbagażu po ciąży przydałoby się wreszcie zrzucić, ale to dopiero jak znowu będę na swoim bo u rodziców trudno trzymać dietę.
Gaja szacun, o 6 rano pełna energii:szok::-D???

reklama
Hej ja tylko na momencik Kacpi ma prawdopodobnie zapalenie ucha i jest straszna maruda!! jeszcze jutro ide z nim do naszej pani doktor bo tym z dyżuru to jakoś nie ufam bo tej akcji z ospą wietrzną nocki mamy wyjęte z życiorysu młody ma okropny katar a jeszcze dziś zaczął kasłać a w czwartek mieliśmy iść na operację i po raz trzeci musimy ją przełożyć. Postaram się jutro was na spokojnie nadrobic bo teraz ide polezac wczoraj mialam 18 siostry i urodziny brata tak wiec jestem wykoczona

Do góry