reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

mb_1: moja to zależy o której wstanie, jak wcześnie to 3 razy (2 po 40 około, i raz dłużej) a jak sie obudzi tak po 7 koło 8 to spi 2 razy :)

apropo pracy wy przynajmniej macie gdzie wracać :) ja nie pracowałam i po wychowawczym czeka mnie szukanie pracy (a mysle, że na matke z małym dzieckiem pracodawca nie bedzie zbyt dobrze patrzył ;/)

reklama
mb_1, Karolinka nadal robi sobie dwie drzemki w ciągu dnia, w sumie wychodzi około 3 godzin. Wcześniej wstawała o 7 i pierwszą drzemkę miała około 10, a od wczoraj coś jej się odmieniło - budzi się rano, bawi około pół godziny i znowu zasypia ze mną tak do 9:30. W tamtym tygodniu spadła mi z łóżka i miałam ją już usypiać w łóżeczku, więc się cwaniarka przestawiła na tak wczesną porę, dzięki czemu nadal śpi u nas - tylko teraz już jej samej nie zostawiam.

Hej, nocki zdecydowanie się u nas poprawiły, 1-2 karmienia i usypianie krócej trwa:tak::tak::tak:, nareszcie powróciłam do świata żywych:-).
mb_1 mój K mnie prawie zmusił do tego wyjazdu bo już nie mógł patrzeć na to co Laura ze mną wyprawiała po nocach, a ja nie miałam siły tego zmienić i przestać karmić piersią. Też się martwiłam bo wiedziałam że mała butli nie pociągnie, ale zaufałam K bo wiem że świetnie sobie radzi (no może poza ubieraniem). Teraz jestem mu wdzięczna, bo bezboleśnie przeszłam odstawianie hrabiny od cyca, a co on przeżył z nią przez te 3 dni i noce to nie chcę wiedzieć;-). Może Twoja Laurka przechodzi kryzys 8 miesiąca, to wtedy podobno dzieci nie chcą mamy nawet do ubikacji puścić.
Hrabina najczęściej śpi 2 razy w ciągu dnia po ok. 40min do 1,5h

Ropucha u nas to juz trwa dluzej. Mloda jest po prostu przyzwyczajona, ze mamusia jest z nia zawsze i wszedzie:-p Taki mami cycus.
Dzisiaj mnie Laura zaskoczyla. Spala w poludnie 1,5 h. Ja lezalam obok i gdy sie przebudzila po pol godziny, to jej jeszcze ponucilam i ponownie zasnela:rofl2:
A jeszcze co do snu, to Laura ostatnio przewraca sie na brzuszek, a ja mam stracha:szok:
Misiuunia wszystko zalezy od szczescia z ta praca. Trzymam kciuki zeby Tobie tez sie udalo:tak:

ropucho Ty też musisz usypiać małą? Bo ja chciałabym oduczyć małego ale poprostu nie wiem jak. Serce mi się kraje jak wyje...
misiunia u nas są trzy drzemki o 8 o 11 i o 16. Po ok. godzinę półtorej. Czasem do 2.

Dziś mały daje czadu. Byliśmy rano na zakupach. Później oko mu się zrobiło mega czerwone. Kataru małego dostał. I zwrócił mi cały obiad. Zastanawiam się czy to od kataru czy poprostu się przejadł, bo odbiło mu się i buzie otwierał jeszcze. Ale nie zjadł więcej niż zwykle.
Jestem padnięta. Męża nie ma całymi dniami w domu. Chciałbym odpocząć iść gdzieś z koleżankami. Hmm chyba po tym jak urodziłam to jedyną koleżankę mam w Warszawie a drugą w Łodzi...Reszta szaleje

misiunia ja właśnie jestem na etapie szukania pracy i powiem, że jest bardzo ciężko...
U nas zazwyczaj 2 drzemki, jedna z 1,5 - 2h druga tak z godzinę

Witam!
A my dzisaj bylismy u lekarza,malutki ma katar i cos zaczelo mu od wczoraj ropiec oczko prawe.I z pluckami,uszami i gardelkiem wsyztko okey,a na oko przepisala FUCITHALMIC 10mg/g moze ktoras z mam stosowala?
U nas piekna pogoda ale nie wiem czy moge wyjsc z malym na spacer...tak sie zastanawiam??
Teraz poczytam co tam u was malutki ma drzemke.
A co dzisaj maluchom serwujecie na obiadek??

moj spi tak 3 razy a czasami 4 razy po 20 min gora 40 ,a w nocy budzi sie raz albo dwa na cyca,czasami popije mleczka a czasami tylko oby zlapac sutka i dalej spi

Ostatnia edycja:
hej oj witam o znow sporej przerwie jakos u nas jelitowka panowala makabra ale juz jest ok :tak: widze ze wy tu o spaniu
moja Lenka spi w ciagu dnia 2 x po 1-1,5 tak o 10.00 i o 15.00 w nocy roznie bywa 1 -2 pobutki czasami to ze 4 ale tylko na chwilke i spi dalej nawet jesc nie chce
oj a swoja droga jestescie juz gotowe na upaly ktore moja byc lada dzien :rofl2::sorry: oj oby nie za goraco dla mnie ideał to tak 25-26 st :happy:
milego dnia dziewczyny ..

Mój Bartek spi 3 razy dziennie po 1,5 godz. Ale wstaje o 6 rano a kładzie się spać o 19-20. Mamy dwie pobudki na jedzenie.

reklama
Do góry