reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Kinia - moja Pani doktor mówiła pod koniec kwietnia, że może być problem w aptekach w maju - pokazywała mi nawet pismo jakie dostała, ale ja nie miałam żadnego kłopotu z zakupem. Koleżanka natomiast miała.

gosiunia - ja dzisiaj wyczułam na dziąsełku ząbka :szok: A szczerze to tak o włożyłam palec do buzi i niczego się nie spodziewałam!!! Byłam pewna, że Adaś będzie miał zęby jak ja w 11 mc, ale mąż miał dużo wcześniej i się wypośrodkowało jakoś :D Ciekawe kiedy się przebije!!!

przyszla_mamo - drzemka po kapieli? Mój to już śpi - i oby do rana :D Hihihi ;-) Rozumiem, że Twój jeszcze pourzęduje... ;D

Dobrej nocki kochane!

reklama
Dziewczyny nie nadrobię czytania!
Ostatnio pisałam pracę mag do końca i czekam na ocenę promotora masakra jakaś z tą pracą.
We czwartek skończyła mi się umowa i już nie pracuję. Może to i dobrze posiedzę z małym pouczę się do obrony...
Poradźcie!!! Olek ma zaczerwienionego siusiaczka chyba się odparzył...nie wiem czym smarować...dziś kąpaliśmy pupę w rumianku i smarujemy bepanthenem.
Byliśmy u lekarza bo oczka mu łzawią i ropieją i dostaliśmy do picia wapno bo może alergiczne i gentamecyne bo pewnie wirus. Teraz tak nie ropieją ale łzawią i chyba wybierzemy się teraz do okulisty...
A dziś byliśmy na komunii. Olek dopiero od 14 był przespał się prawie półtorej godziny dużo ludzi było i średnio mu się podobało...ale nie było źle
Pozdrawiam:)

Witam wieczornie;-)
Ja weekend spędziłam na uczelni tzn. prawie cały bo wczoraj zerwałam się koło 13 i ruszyliśmy na rodzinny spacer zrobiliśmy prawie 23 km i do domu dotarliśmy koło 23 ale było warto strasznie dużo atrakcji było wczoraj z okazji nocy muzeum. Przynajmniej weekend miałam miły bo w piątek popsuły mi się 2 wózki w jednym pękła rączka a w drugim coś się z kółkiem popsuło to wysłałam męża z moim tatą po nowe kółko a oni mi przywieźli nowy wózek:) Nie wiem jak mój tata namówił małża bo ja od tyg. marudziłam żeby kupić wózek ale zawsze znalazł się jakiś pretekst a tu proszę :)
Widzę że coraz więcej brzdąców ma swoje pierwsze perełki oj myślałam że was nas drobię ale Kacper się kręci i muszę go trochę poprzytulać;-)

joasiaM rumianek często uczula tak więc uważaj. Bepanthen to dobra maść i powinna zadziałać :tak:
marta to gratuluję ząbka. A jak przechodzi ząbkowanie? Bo Igusia ma stan podgorączkowy i jest marudka mała.

A tak naprawdę to moje dzieciątko bardzo nauczyło się na rączkach. A mnie wieczorem kręgosłup boli :zawstydzona/y:.

Witajcie mamuśki,

Gosheek, tak się cieszę ,że udało Wam się w końcu ruszyć z urządzaniem gniazdka i mam nadzieje,że z Majeczką już wszystko ok:-).

Gosiunia,Marta,Przyszła Mamo gratuluję zębolków. U Lenki wczoraj pękło dziąsełko wiec również spodziewamy się kiełka lada dzień.

Gaju, z tym kaszlem to niewiele pomogę ale wygląda to nieciekawie. Może warto skonsultować to z innym pediatrą:tak:

Magdzik, jak pech to pech, ale w końcu wyszło na twoje :))))

Whitney, w końcu to był dzień Karolci więc miała prawo skupić na sobie uwagę.:-)

Akderk, jak miło Cię znowu widzieć.Pozdrawiamy:-):-):-)

A ja dziś mam wolne, M.właśnie wyszedł do pracy. Całe szczęście od jakiegoś czasu odpuścił mi prasowanie koszul, a robiłam to zwykle rano. :-pZa to muszę go naszykować na 2-dniowe szkolenie gdzieś za Łodzią, a to kawał drogi od nas.Nie lubię jak wyjeżdża...

Wczoraj spędziliśmy bardzo miły ,patrz zakupowy ,dzień:-DLenka była pierwszy raz w centrum handlowym i nie powiem , nawet jej się podobało. Zwłaszcza jazda ruchomymi schodami, jej mina-bezcenna:-).

Ostatnio przeszzłam załamanie nerwowe.Nie ma mnie w domu całe dnie, bywa że wychodzę o 8 a kończę o 19:30.Małą karmię nad ranem i kąpię wieczorem i czasami to mój cały kontakt z nią i do tego moja pierwsza wypłata po powrocie pomniejszona 0 jakieś 400 zł. Ehhh, szkoda gadać...

I tym pesymistycznym akcentem kończę narazie.
Do później:-)

hej dziewczyny, zastanawiam sie czy kupić mojej małej pirwszse buciki? ostatnio stoi sama troche przy meblach oczywiście trzeba ją asekurować bo jeszcze czasem zapomina, że stoi i nie wiem czy w tym momencie powinna mieć już na nóżkach buty czy jeszcze to nie jest konieczne?

p.s. własnie załatwiamy wszystkie formalności zwiżane z kupnem domu, mam nadzieje, ze wszystko sie uda i Maja pierwsze urodzinki będzie miała juz u siebie <marzy> :)

Widzę ze u was już są pierwsze zęby. U nas na razie 0. Chyba będziemy ostatnimi którym wyjdą. Gratuluje ząbków.

Gaja a może podaj mu syrop flavamet. Bartek tez miał kaszel i przez to wymiotował. Poszłam do lekarza i ona kazała dawać mu 2 razy dziennie po 2 ml tego syropu do godz 16. U nas pomogło.

Poradźcie!!! Olek ma zaczerwienionego siusiaczka chyba się odparzył...nie wiem czym smarować...dziś kąpaliśmy pupę w rumianku i smarujemy bepanthenem.
Byliśmy u lekarza bo oczka mu łzawią i ropieją i dostaliśmy do picia wapno bo może alergiczne i gentamecyne bo pewnie wirus. Teraz tak nie ropieją ale łzawią i chyba wybierzemy się teraz do okulisty...
co do siusiaka to kup w aptece rivanol-taki już rozrobiony i smaruj nim siusiaka. Bartek miał bardzo czerwonego po tym jak dostaliśmy inne pieluszki w prezencie i nie chciało to zejść. Wszystkiego próbowałam. Aż pani doktor powiedziała o rivanolu. Już po kilku godz pomogło.
co do oczu to mamy to samo i zastanawiam sie czy to nie alergia, bo tylko wejdę w las i zaczyna się katar, i oczy zaczynają łzawić i ropieć.

gosiunia - poza zwiększonym stękaniem innych objawów narazie nie ma i oby tak zostało. Dziś zajrzałam w paszczę mojego potworka i ząbek widać... teraz czekam aż wyjdzie do końca :D

Ania - dzięki, pogratuluję Adaśkowi, że taki dzielny! :-) Głowa do góry! Ja też lada moment wracam do pracy. Będziemy się razem wspierać i szukać zrozumienia :)

miusiuunia - ja też nad tym myślę. Bo Adaś stoi wszędzie gdzie się może za coś podnieść i stawia kroczki :szok: W domu to najzdrowiej na bosaka, ale na dworze... Sama nie wiem, ale chyba jeszcze mc i trzeba będzie porządne buty kupić. Chrzestny synka chodził sam w wieku 9 mc i się wszyscy śmieją, że Adaś nie chce być gorszy. Mam nadzieję, że się trochę uspokoi bo oczy dookoła głowy trzeba mieć.

Trixi - gratuluję! Co u Ciebie? Jak ciąża? Jej, to już ponad połowa :)

k8sad - to ja myślałam, że będziemy ostatni. I szczerze nie śpieszyło mi się do ząbków. Ja miałam późno i mam mocne, więc im później tym lepiej! :)

reklama
witam
u nas zębolków brak ale oznaki ząbkowania daja nam sie we znaki juz dobre 2 miesiące .
Co do bucików ja kupiłam małemu takie skarpetki z gumowana podeszwą , bo dużo wstaje i wtedy jest stabilniejszy, a jeśli zacznie chodzić i bedzie ciepło to niech lata na bosaka najlepiej na trwace zielone- bo tak najzdrowiej. Ale na to chyba jeszcze troszeczkę poczekamy
Trixi gratki zęba , no i jak tam ciąża???
U nas na tapecie wielki bunt przy zasypianiu , kończący się najczęściej histerią, koszmar jakiś , właśnie sobie sprawdzilam że wpadliśmy w kolejny skok rozwojowy:eek: nic pozostaje mi tylko wdech wydech wdech i wydech.

Do góry