reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Gizelko witam i ciesz się Michałkiem ile wlezie.
Dziś Antosia używała na spacerach, że hej. Była trzy razy z przerwami na karmienie i przebranie. Zadowolona i wyspana.

reklama
Czy Wasze dzieci też mają takie meeeega ciężkie usypianie?? Ja chyba wyjdę z siebie i stanę obok...do tego jeszcze ciągle ten bolący brzuch po nocach i wycie przy jedzeniu...Już nie wiem może ja coś źle robię...
Koperek nie skutkuje...żadne tam kropelki też no ja chyba się wykończę...On chyba szybko je i łyka dużo powietrza. Nie wiem co zrobić żeby jadł wolniej...przecież mleka mu łyżeczką nie dam...

Kasiona ja nie mogę się doczekać aż mój mały zacznie coś sensownego mówić :) Narazie etap a gu zaniechał teraz próbuje skali głosu.

Skrzaciku pytas o poledwice wieprzowa. Ja polecam zrobic z tego bitki w sosie albo takie zawijance tez w sosie. Zawijance robi moja mama z musztarda, ogorkiem, cebulka i czyms jeszcze. Jak chcesz to dokladnie dopytam:tak:
JolaMi u nas czasem tez tak jest, w sumie sama nie wiem czemu. Nocki tez nienajlepsze. Slyszalam, ze niektorym dzieciom koperek nie pomaga lecz szkodzi i wzmaga bole brzucha!!!

Ostatnia edycja:
jeju ale Maks marudzi, właśnie usnął bo bym go do 19 nie przetrzymała :/ Te cholerne pleśniawy go męczą biedaka bo nic innego :( Po kąpieli nystatynę dostanie to może zacznie juz działać.

skrzacie ja nie pomoge odnośnie przepisu bo ja to tylko zwykłą pieczeń robię nic innego nie potrafię.

Witam Was wszystkie
Mam do nadrobienia mnóstwo stron...ale to wieczorkiem jak mój Franko zasnie i bedzie luz.
Widze ze Gizelka wróciła...Witaj kochana...oooo fajnie ze masz perspektywe pracy i wyjazdu rodzinnego..oby Wam sie powiodło.

ja dzisiaj mialam mega ciezki dzien , w trojmiescie okropna wichura i lep mi peka w szwach, drzewa wszedzie polamane, cisneienie do bani a dzieci raczej nieoszczedzily mnie, Gabi sie zaczela dusic z placzu jak wyszlam do lazienki wiec kumacie jazde.
caly dzien w pizamie. jedyne dobre to p obiadku poszlam z gabcia spac i dopiero wstalysmy prawie 3 godz, w miedzyczasie moja starsza coreczka tez odpadla.
dobrze,ze dzien sie juz konczy

o tak łba mi mało nie urwało ! i mój dzień też rzeźnicki Franek daje mi w tyłek ze hej.
Gizelko witaj
Joasia M a smoczek masz z wolnym przeplywem , u nas sprawdził sie w okresie nadmiernego łykania powietrza smoczek dla wcześniaków i butelki antykolkowe -canpol ma takie , zreszta juz innych nie używamy .

Ale naprodukowałyście stron :szok: nadrobiłam ale już nie wiem co miałam napisać a nie chcę namieszać :zawstydzona/y:
U nas też wieje nie mieliśmy prądu od 11 do przed 15 Dziś byłam na balu z synkiem poszliśmy pieszo myślałam że mi synka porwie:szok: a o głowie to już nie wspomnę Mała po szczepieniu trochę marudna nie chciała tacie spać i padła o 19.10 po kąpieli
Przepraszam że tylko o sobie ale jestem padnięta Idę się już położyć i telewizję pooglądać a wam życzę przespanej nocki

Czy Wasze dzieci też mają takie meeeega ciężkie usypianie?? Ja chyba wyjdę z siebie i stanę obok...do tego jeszcze ciągle ten bolący brzuch po nocach i wycie przy jedzeniu...Już nie wiem może ja coś źle robię...
Koperek nie skutkuje...żadne tam kropelki też no ja chyba się wykończę...On chyba szybko je i łyka dużo powietrza. Nie wiem co zrobić żeby jadł wolniej...przecież mleka mu łyżeczką nie dam...

spróbuj sab simplex u nas pomogł mam 2 nie napoczęte opakowania jeśli byś potrzebowała ;) jeśli ci nie pierdka spróbuj jeszcze kminku u nas też podziłało wlałam do garnuszka wody i wsypałam kminku mielonego troszeczkę zagotowałam i dałam malcowi się napić też pomogło :) stare sposoby też są dobre;)
"KMINEK ZWYCZAJNY
Stosowany przy schorzeniach przewodu pokarmowego. Wodę kminkowa stosuje się w leczeniu kolki dziecięcej, gdyż ma działanie wiatropędne, zapobiega wzdęciom i bólom brzucha. Owoce kminku zmniejszają, a nawet całkowicie likwidują stany zapalane w układzie pokarmowym. Kminek poprawia trawienie przez pobudzenie wydzielania soków żołądkowych. Ponadto zwiększa apetyt i pomaga w wypróżnianiu. Roślina szczególnie polecana jest matkom karmiącym ze względu na swe mlekopędne działanie." cytat z Zabawki, porady. Dzieci i Niemowlta : Encyklopedia zi - domowa apteka
jeśli nie chcesz sama sporządzać to Hummana ma herbatkę z kminkiem i koprem;)

Gizelko witaj życzę podjęcia dobrej decyzji:)

u nas pogoda piękna zaliczyliśmy spacerek mały dziś nawet grzeczny i zasnol w łóżeczku pierwszy raz od 4 dni :szok:

w ramach ciekawoski ziołowe sposoby na różne dolegliwości
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79411,2806857.html?as=1&startsz=x

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny chyba potrzebuję pomocy... od paru dni mam poranne mdłości, puchną mi ręce i nogi i ciągle mnie ciśnie na pęcherz i boję się że mogę być w ciąży :-( jestem załamana ... strasznie się tego boję... a najgorsze jest to że od porodu wspóżyłam z mężem tylko 2 razy i za każdym razem w prezerwatywie... boję się kupić test ciążowy... nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć i co z tym zrobić...

Do góry