reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

witam,
mój mały przez noc 8 razy jadł i co ja mam powiedzieć??? Także mamy które karmią z 3-4 razy w nocy macie amerykę :)
Karolina 84 ja tylko przy tej wysypce u Oli miałam zalecenie stosowac kosmetyki dla atopików i Lipobase na twarz. Miałam też chyba Cortizolum maść ale to pomogło na chwilkę bo ten trądzik sam musi zejść, nie ma na niego żadnego specyfiku - niestety. Można tylko łagodzić. Dlatego u Maksa tylko przemywam wodą i smaruję maścią Bephanten na noc, troszkę złagodziło bo nie są krostki czerwone ale jeszcze są.

skrzacie bidulko mam nadzieję, że jednak sie to cholerstwo bardziej nie rozwinie :(

tosia Maks też śpi w beciku ale jak uśnie to rozpinam rzepy żeby mógł swobodnie rozłożyć nóżki "na żabkę" :)
co do cycowania u nas to wygląda tak jak u ciebie w domu by non stop wisiał na cycku :/ jedynie spacery to spokój i w nocy się naje i śpi a nie wisi. a z butli też pociągnie nawet jak się obrzyga po cycoleniu. Np wczoraj udało się w ogóle nie podac flachy a dziś 2 x musiałam bo darł się i nie chciał nawet cyca złapać. Normalnie chciałabym wiedzieć co czasem w tej jego małej główce siedzi. Bo czasem ładnie cyca a czasem to spazmy przy piersi a głodny bo szuka a co chwyci pierś to spazm :/

Ostatnia edycja:
reklama
hej

wpadłam na chwilke, ostatnio mało czasu na wszystko, mały nerwusek ciagle płacze i nie chce spac w dzien, ale mój S. wrocił wiec wieczorami bede miala czas na bb:)
uciekłam wkoncu od tesciowej:), znaleźlismy kawalerkę, pokój nawet duży, kuchnia tez, nieumeblowane co nas cieszy bo mamy wszystko swoje i wkońcu czuje się szczęśliwa bo nikt mi nie marudzi pod nosem i nie wtrąca się :)

skrzaciku tzrymam kciuki zeby wszystko było dobrze,
gaja mój tez potrafi 8 razy w nocy jesc;/ ja w sumie juz pirsią nie karmie bo mały się nie najadał, coraz więcej dokarmiałam i pokarm zanika, czasami daje mu cyca zanim S. zrobi mu butle,albo jak wdzę ze chce sobie pociumciac, ale juz widzę ze jeszcze kilka dni i pokarmu nie będzie, ale widzę ze mały najedzony więc nie mam juz wyrzutów sumienia, tak więc w noc potriafi 1 butle jesc na 3 razy bo zasypia na 15 minut( ja też) i tak wkoło, w dzień w sumie tak samo się zachowuje.

spokojnej nocki zycze

Skrzaciku- ojj, oby wszystko sie ułożyło i dobrze sie skonczylo z tym toczeniem, moze jeszcze zahamuje to choróbsko, ja trzymam kciuki i zycze naprawde duuuzo zdrowia.Pewnie dlatego tak zle sie poczulas biedulko.Przytulam!

Kerna- hihihi, faktycznie to nie u Ciebie byla polozna, przeciez Twoja cócia juz bez pępowinki :-)

Alcia- i ja mialam tysiac pytan do poloznej i lekarza na wizycie u nas w domu, potem w poradni ciagle cos mnie nurtuje. Doslownie identyczne pytania. A chociazb z tymi oczkami, ze jedno wieksze niby, drugie niejsze, ale guzik - to sie zmienia, zalezy jak dzidzia otworzy slipka, zobaczysz na pewno sa Ok. I z ta jedna strona ulubiona-juz znamy przyczyne- na przewijaku po jednej stronie wisiala zabawka papuga, na ktora stale zerkala i tak sie kulala na ten boczek i gowka, lekarz kazal nam zmieniac te strony podobnie jak z ustawieniem lozeczka, lub strony kladzenia dziecka, a do snu naprzemiennie raz na jeden raz na drugi boczek i jest Ok, juz nie wybiera jednej strony.

Akderk- to witaj w klubie kolkowych dzieci, niestety trzeba to przezyc i tak do ok 4 miesiaca...a czasm dluzej. Sa leki i domowe sposoby bedziemy sobie jakos radzic :-)Mojej Julce po tym sab simplexie troche lepiej, zwlaszcza wieczor juz nie jest taki przeplakany, ale zauwazylam ze to sie nasila po jedzenieu kilkanascie minut, czyli pewnie tez lykanie powietrza robi swoje, bo dieta niezmiennie ta sama- czyli prawie nic, ciagle te same bezpieczne produkty, chociaz naprawde watpie czy to ma teaki wplyw na te kolki, czy warto tak sie glodzic :(

Guusia - ak fajnie, ze juz jestescie na swoim :-) Gratulacje wlasnego mieszkanka i duzo szczescia na nowym :-)
Tosiu- moja Julka nadal spi w rozku i nakrywam jeszcze cieplym kocykiem, bo na razie nie ogrzewamy, jest temp 21 sC, ale sie zastanawiam jak dlugo jeszcze bedzie w tym spac, mam ochote wkladac ja juz do spiworka.I nie martw sie- taka dobra mama jak Ty krzywdy dziecku nie zrobi, mamy instynkt - daymy rade :-)
Napisalam od Dagny, co slychac, jak sie czuja obie i odpisala

Wiadomosc od Dagny:

"w pon mala bedzie miala przeswietlenie pluc i wtedy zdecyduja kiedy wyjdziemy.Cycole!:-)
Stesknilam sie za BB! "

GUUSIA! Gratuluję mieszkanka! I życzę szczęścia na nowej drodze!;-)

TOSIU! To na pewno nie jest kwestia jakości pokarmu, ale może być to sprawa jego ilości. Ja od 3 dni odciągam i wiem, jak różnie bywa z ilością... przynajmniej u mnie. Spróbuj to poobserwować. Odciągaj, podawaj swoje mleczko i sprawdź, ile mała potrzebuje na jedno karmienie. Ja np. jak ściągnę 80ml, to wiem, że się naje, jak mniej, to wiem, ile mam dorobić mieszanki. U nas to działa i dzięki temu wszyscy w domu funkcjonujemy normalnie, mała je co 2,5-3h, a ja mam trochę czasu i dla starszej.

SKRZACIE! Przytulam!

AKDERK! Oby leki przyniosły synkowi ulgę!

dzien dobry

jakos malo czasu ostatnio na wszystko

Skrzacie trzymam kciuki,zdrowka

Kerna jak rączka,co do pieluch z rosmana ja probowalam,najpierw kupilam te paczkowane po 2 sztuki zeby sprobowac i bylam mile zaskoczona ,teraz te kupuje i chyba są lepsze od tych dady z biedronki

Magda ja mam podobnie,w zaleznosci od czasu jaki uplynie pomiedzy sciagnieciami to odciagam pomiedzy 60 a 110 i podaje przez butle

moja od 17 do 20 byla tak marudna wczoraj ze myslalam ze oszaleje,zaczal sie chyba skos z 7 tyg,u nas jak w zegarku,najpierw w 5 teraz w 7

bylam wczoraj na kontroli u gina,wsio oki,dostalam cerazzete i zaczelam od wczoraj lykac

Ostatnia edycja:
Laura na mnie śpi, Misiek wyciaga kase z portfela więc pisze:-D;-)
Nocka w miare 3 karmienia i od razu zasypiała. tak to moge:-)
Tosia pieluchy kupiłam w rzeszowie bo w naszym zadupiu to nie ma takich sklepów:confused2:

No wlasnie mi lekarz tez polecil te krople Delicol ale u nas w aptekach nie maja ich , to ponoc jakas nowosc i jeszcze nei dotarly. Jestem ciekawa jak dzialanie ich.

To wyzej to mialo byc cytatem do Akderek odnosnie kropli ale sie zamotalam i napisalam bez cytatu:-)

A moj kochany Szkrabek dzis znowu spal od 11.30 do 2.30 - 15 minut jedzonka i spal do 7 ej :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
oj super z tym spankiem! mała to sie uparła i jak budzi się między 1 a 2 to potem już nie śpi do rana tylko kombinuje jak tu wszystkich na nogi postawić!

czesc dziewczynki

u mnie noc w miare spoko, panowie budzili sie tlyko na karmienie o 3 i o 7.30, niestety tym razem nie udalo sie tak jak przez ostatnie dni ze dawalam im jesc o polnocy i spali sobie elegancko do 5, ne ma tak dobrze, ale nie narzekam :)

Kurde dziewczyny jak czytam o tym jak wasze dzieci wisza na piersi caly czas to masakra...dziekuje bogu ze moje jedza butle( juz niestety tlyko sztuczne bo moj pokarm sie skonczyl)i to co 4 godziny w innym wypadku siedzialabym tylko i nic nie robila tylko karmila raz jednego raz drugiego

Wspolczuje dziewczynom ktorych maluszki maja tradzik niemowlecy, cierpliwosci!
My walczymy dalej z katarem, ale juz jest o niebo lepiej, a maluchy juz mi sie tak nie wyrywaja jak zblizam sie z frida do czyszczenia noska :)

Moja mam wyjechala dwa dni temu i zostalam sama na placu boju, zero pomocy bo nie mam tu nikogo kto by mi mogl pomoc, tesciowa nie bardzo na silach, a przyjaciele wszyscy pracuja wiadomo, ale dajemy rade, kwestia zoragnizowania, ja to mialam wogole moment zalamania jakiegos jak patrzylam w lustro, to plakac mi sie chcialo, jakos nic mnie nie cieszylo i w koncu mysle sobie, kurde jestem mama, co z tego ze nie wyspana, mam moje anioleczki koniec narzekania, makijaz z rana od razu na polepszenie humoru :D, brzuszki to standard i kurde czuje sie zajebiscie, ciesze sie na nowo z moich skarbow, i wiem ze musze przejsc ten ciezki okres, tak jak kazda z nas, tego chcialysmy a kazdo szczescie musi byc przyplacone odrobina ( tak ,,odrobina hehe ) wysilku :) takze mamuski jesli ktora miala takie glupie mysli jak ja to zycze wam lepszego samopoczuci i pelnego powrotu do formy

ale sie rozpisalam, przepraszam ale tak mnie natchnelo to musialam sie z wami podzielic refleksjami, bo ci co tego nie przezywaja teraz na biezaco to srednio to rozumieja :)

milego dnia mamuski :)

reklama
hej
wpadłam na chwilke, ostatnio mało czasu na wszystko, mały nerwusek ciagle płacze i nie chce spac w dzien, ale mój S. wrocił wiec wieczorami bede miala czas na bb:)
uciekłam wkoncu od tesciowej:), znaleźlismy kawalerkę, pokój nawet duży, kuchnia tez, nieumeblowane co nas cieszy bo mamy wszystko swoje i wkońcu czuje się szczęśliwa bo nikt mi nie marudzi pod nosem i nie wtrąca się :)
Gratulacje mieszkania, naprawdę warto mieć spokój nawet na najmniejszej przestrzeni

AKDERK! Oby leki przyniosły synkowi ulgę!

Taka kupa rano dziś była że masakra :-):happy::happy::happy::happy::-D:szok: smród w całym domu , ale jakie dziecko teraz spokojne!!!!
No wlasnie mi lekarz tez polecil te krople Delicol ale u nas w aptekach nie maja ich , to ponoc jakas nowosc i jeszcze nei dotarly. Jestem ciekawa jak dzialanie ich.
To wyzej to mialo byc cytatem do Akderek odnosnie kropli ale sie zamotalam i napisalam bez cytatu:-)
A moj kochany Szkrabek dzis znowu spal od 11.30 do 2.30 - 15 minut jedzonka i spal do 7 ej :-)
Póki co od wczoraj stosujemy , mały bączki puszcza bez problemu, takze mam nadzieje że to przyniesie spodziewane efekty.

U nas noc przespana tylko dwie pobudki o 2.30 i o 5.30 :tak:

Do góry