reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Cześć mamuśki!

My walczymy od 4.30 mała niesety nie chce spać ale chwilowo się udało może potrwa to dlużej niż 10 minut... Jestem wykończona dziś.

W krochmalu Hanie kąpię ale bardziej pomaga na lekkie zaczerwienienia czy otarcia niż na nasze krosteczki. Na nie mleczko mamusi jest najlepsze u nas.
No to zaliczyłam przerwę w pisaniu postu na kolejne usypianie...
Jeśli chodzi o sudocrem to tak jak pisze Tosia u nas bardzo wysusza i stosowałam tylko po wyjsciu ze szpitala jak była mocno odparzona. Oho kolejna pobudka zajrze do was później

reklama
Witam!
Kozystam z okazji bo malutki spi juz z godzinke i nadrabiam wasze wpisy.U mnie nocka w miare dobrze co 3 i pol godzinki cyc i przebieransko na kupke a o 7 jak sie zbudzil to tez sie zalal cale plecki mokre...nie wiem jak on to robi ze sie tak zasikuje....
Dzisaj tesciowa juz leci do dmku...a mialam tak dobrze poprane piprasowane i ugotowane...od jutra sie sajgon zacznie.....bo czasami maly nic mi nie da zrobic tylko cyc....a przecierz obiad sie sam nie ugotuje...nic jakos trzeba sobie dac rade:)
Musze zaczac uczyc malego spania w lozeczku bo jak narazie spi z nami,ale nie ma na co czekac bo pozniej bedzie problem!U nas ostatnio piekna jesien po 20 st i spacerujemy codziennie,jak sie zbudzi smigamy na zakupki i na spacerek.
Zycze milego dnia mamusie!!

Witam z rana;-)
Byłam złożyć wniosek do orzeczenia o niepełnosprawnosci małej i może uda nam siędostać zasiłek pielęgnacyjny:-)Byłoby super.
Małą grzeczna ale w nocy dała czadu lekko. Półtorej godziny marudzenia i oczy jak 5zł:confused2:no a potem jak zasneła to d o9 rano luz..tylko, że znowu moje drugie dziecię się nudziło i mnie zwlókł o 7:confused2::confused2::confused2::confused2:
Wiecie co? Czy któraś z Was spróbowała pieluch z rossmana? bo ja prypadkiem natknęłam się tam na promocję dwójek za 15zł i powiem szczerze że jestem super zaskoczona! Są naprawde bardzo dobre, w dotyku przyjemniejsze niż dady:tak:

Jeszcze wrócę do pempka. Wyczyściłam, ale czy wystarczajaco znowu to nie wiem...kurcze nie mam pojęcia jak to się robi i jak bardzo rozchylić ten pempek.

Ja kupowałam dla Ani w Rossmanie pieluchy BABYDREAM i byłam z nich zadowolona. Zaczęłam je kupowac jak Ania ukończyła pół roku-wtedy zaczęłam pracować a Rossmana miałam po drodze i użzzywałam ich do konca. Pod koniec to kupowałam pieluchomajtki też Babydream.

Też używam pieluch z rossmana i potwierdzam są jak dla mnie super. U mnie dziś sukces mała wzięła do ust smoczek i odpuściła moją pierś na chwilę chociaż. I usnęła z tym smoczkem a potem jak go jej wyjęłam to nawet nie zapłakała tylko pomruczała i śpi dalej.

a ja z małym od piątej na nogach:szok: nogi i oczy mam chyba w tyle już.Dziś jest dzień marudy i wrzasków , za chiny nie chce spać, a za chwile idziemy do lekarza, mam nadzieję, że nie będzie Franio swoich fochów tam strzelał.
Później napisze jak po wizycie, bo mam wrażenie że go za często brzuszek boli, a spina się niemiłosiernie i nie jest to kolka.

Hej,
Ja dzis wykonczona juz jestem. Od rana smigam z mala. Nogi mi chyba do tylka wejda. Rano bylysmy u poloznej. Laura wazy juz 4 kg. Pytalam o krostki na jej buzi. Kazala mi przemywac rumiankiem. No i boje sie, ze robi jej sie ciemieniucha:-:)-:)-( Narazie ma takie male jakies pojedyncze punkty, gdzie jej schodzi skora, ale boje sie, ze sie powiekszy. Oliwie jej ta glowke, wyczesuje, myje. A polozna stwierdzila, ze chyba za bardzo sie staram:szok: A jak ma miec, to i tak bedzie miala, bo to hormonalne.
A na bole brzuszka pani poleca zwracac uwage, zeby malej sie dobrze odbilo. W tym celu mam pukac mala po pleckach, tylko od dolu do gory, pare razy uderzyc w pupe i znow. Jak nic sie nie dzieje przez 2-3 minuty odlozyc dziecko do lozeczka i po 20-30 minutach powtorzyc. Tylko co jesli moje dziecko nie wytrzymuje 20-30 minut lezac??:cool2:
No i kobiety karmiace powinny unikac surowych warzyw do 3 miesiaca zycia dziecka. Tylko nie wiem, czy ze wzgledu na alergie czy brzuchol malenstwa.
Zmykam sie troszke przytulic do tego mojego szkraba

hej kochane :))
ja w koncu mam dobry humor :)) noc beznadziejna ale to juz tradycja ;) co 1,5 karmienie ale juz sie do tego przyzwyczajam, łudze sie ze jak mała zacznie wiecej zjadac na raz to bedzie lepiej....
wczoraj po południu był koszmar Lena nie spała od 14 do 20- szok, była strasznie marudna darła sie na maxa ale to nie była kolka po prostu za długo nie spała i ze zmeczenia juz nie mogła zasnąć...

a humor mam dobry bo kupiłam sobie sliczny płaszych szalik i czapki dla dziewczynek (kobieca próżność) byłam na pysznej kawce i czekoladowym torciku (wiem wiem dieta karmiącej mamy :/) z koleznką i od razu człowiek inaczej sie czuje :) całe 3 godzinki tylko dla siebie luuuuksus :))

tylko boje sie wieczoru bo P pojechał do Niemiec i jestem sama na polu bitwy....

bede musiała spróbować tych pieluszek z rossmana- a ile one kosztuje i po ile sa pakowane???

Witam was dziewczyny!

Poczytuję was, ale na pisanie na razie nie mam czasu. :no: Mały okropny ssaczek - cały czas chciałby być przy piersi - nic innego go nie zadowala! Czasami jestem wykończona i jeszcze ta anemia poporodowa!:tak:

Mam nadzieję, że z czasem wszystko się unormuje! Dzieci tak szybko rosną!:-)

Czy was też tak męczy ciągłe uczucie głodu - jem więcej niż w ciąży!!!!!:szok::szok::szok:

Pozdrawiam was! Tęskni mi się za dawnymi pogaduszkami!

Martwię się o Dagnę! Mam nadzieję, że z Matyldą już lepiej!

reklama
Czy któraś z Was spróbowała pieluch z rossmana? bo ja prypadkiem natknęłam się tam na promocję dwójek za 15zł i powiem szczerze że jestem super zaskoczona!
Tak! Są świetne! Myślałam, że to regularna cena i zawsze tyle kosztują.

Ja kupowałam dla Ani w Rossmanie pieluchy BABYDREAM i byłam z nich zadowolona. Zaczęłam je kupowac jak Ania ukończyła pół roku-wtedy zaczęłam pracować a Rossmana miałam po drodze i użzzywałam ich do konca. Pod koniec to kupowałam pieluchomajtki też Babydream.
Ja chyba tym razem też do końca przy nich zostanę i też do Rossmana mi po drodze - jest w bloku obok:-D

u mnie była położna i tak wykręciła małej pępek że aż krew się polała:szok::-( a pępek nadal wisi....strzeliłabym babsko za to bo mała wrzeszczała strasznie:wściekła/y:
No wiesz co....:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ja dziś zgłosiłam małą do przychodni, jutro wizyta położnej. Ciekawe, jakie "mądrości" mi prawić będzie... Już się boję:sorry: No i muszę podłogi pomyć...:cool2:

Do góry